1 AV 2
Foto: Privat
2 AV 2
Foto: Privat

Emilie, 27: "Han var precis den man jag hade drömt om"

I "Läsarna berättar: Ur verkliga livet" avslöjar Emilie Olsson, 27, hur hon träffade sin drömman på andra sidan Atlanten och äventyret som följde.

Doften av herrparfym hade brett ut sig över hela min lägenhet. Hur kunde ett så litet kort, sprejat med parfym, bli så påtagligt? Där bredvid mig på den lilla hyllan intill min säng hade jag ställt det rosa kortet. Det var mer som ett kärleksbrev. Dekorerat med små hjärtan och glitter. Skrivet av en New York-bo som jag aldrig hade träffat. 

I varje andetag kände jag hur sötman upprymde hela mig och mitt inre, ända ut i fingertopparna. Jag visste inte vad det var för märke på parfymen, jag kunde inget om herrparfymer. Kanske var det Gucci eller Boss. Jag hade aldrig haft någon seriös pojkvän tidigare trots att jag var 27 år.

Jag visste egentligen bara hur ljuvligt han doftade och hur han såg ut på en datorskärm. Och hur hans röst och stämma fick mig att vibrera och bli helt ur balans. Det var han vid namn Felipe, som hade skrivit kortet och skickat det ända från New York. Tillsammans med kortet hade jag fått ett paket på posten, adresserat till min dörr i Stockholm. Det var ett halsband, med vita platta stenar. 

Flög till USA - helt ensam

I dag var det den 17 mars, snön yrde utanför fönstret. Det var en mörk morgon och snart skulle jag upp för att arbeta på tv-redaktionen. I vanliga fall hade jag dragit mig för att stiga upp och känt motstånd men i dag var det annorlunda. Ikväll skulle jag äntligen få träffa honom - för första gången.  Jag tog kortet i handen, andades in doften och läste den sista raden lite snabbt innan jag raskt klev upp ur sängen: ”Du är det bästa som hänt mig - jag ser fram emot att dela många år framöver med dig”.

Några månader tidigare hade jag gjort en resa till USA helt ensam. Mitt första stopp var New York.

DELA MED DIG AV DIN HISTORIA

• Varje människa bär på en historia. Det är ett känt uttryck och det tänker vi ta fasta på i Söndags­magasinet.

• Vi vill höra din historia. Du kan berätta om vad som helst, om ett förhållande som inte riktigt blivit som du hoppats, om hur sjukdomen förändrat livet, om dina möten med det övernaturliga, om dagen du hade änglavakt, om kärlek och otrohet, kanske om den bästa dagen i ditt liv när det där speciella hände.

• Och det behöver heller inte vara så där väldigt speciellt, kanske bara en liten solskenshistoria om hur ni möttes en gång eller om den där härliga semestern, eller mötet ni aldrig glömmer.

• Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.

Skriv till oss på adressen:

Läsarberättelser

Söndag, Expressen

105 16 STOCKHOLM

Vill du skicka ett mejl så går det också bra. Du kan skriva till: lasarberattelser@expressen.se

På Wall Street kryllade det av välklädda män. Jag drogs till exotiska män med mörkt hår, bruna ögon och kostym. Jag gillar hur män klär sig på Wall Street. Det tilltalar mig.

Jag hade länge haft en dröm om att träffa en amerikan och flytta till New York. Jag var förälskad i känslan att vara långt borta från allt. Livet hemma i Stockholm tillfredsställde mig inte. 

Trots att jag hade bestämt mig för att fokusera på mig själv och inte dejta kändes det ensamt. Därför bestämde jag mig för att ladda ner dejtingappen Tinder. Med mobilen i handen spatserade jag mellan skyskraporna. Jag kände mig så liten inför allt överväldigande och mäktigt jag mötte. Kunde en ung kvinnas drömmar slå in?

Precis den man jag hade drömt om. Hjärtat stannade nästan till

Några timmar senare fick jag en match med en kille som jobbade inom finans på Wall Street. Med kostym, brunt hår och bruna ögon. Precis den man jag hade drömt om. Hjärtat stannade nästan till. 

Hans namn var Felipe och han började skriva till mig på en gång.

Han återkom gång på gång med sina meddelanden, frågor och sin livsenergi. Den här personen ville verkligen ha kontakt med mig och träffa mig, trots att jag för längesedan hade lämnat staden. 

När jag kom hem till Sverige lade jag till honom på Facebook och snart var jag vän med hans mamma också. Felipe skickade videohälsningar när han gick på Wall Street till sitt jobb. Det var på de gatorna jag själv hade strövat och drömt om honom. Nu var han verklighet. Han tog med mig på sitt lilla mobilstativ till ett shoppingcenter och visade mig runt.

Följ Emilies äventyr i New York

@_emilieolsson_

@emiterapi!

 Han var så unik, engagerad och fick mig att känna mig speciell. Och så det här kortet som jag nu höll i min hand, det gav mig en sorts närhet, till någon som var så långt bort men ändå så nära mig mentalt.

Jag stod vid ankomsthallen på Arlanda flygplats och väntade otåligt. Varje person som kom ut på passagen hoppades jag skulle vara han. Plötsligt där på avstånd ser jag en snygg man närma sig. Två blickar och fyra ögon sögs fast i varandra. Jag ville föreviga stunden.

"Det var bara han och jag"

”De frågade mig i passkontrollen vad jag ska göra i Sverige. Jag svarade att jag åkt hit för att träffa min Tinderdejt", sade han och log. Jag var nästan förstummad.

Det var ett sådant ögonblick man kommer att minnas hela livet, då tiden stannar till och människorna omkring blir som kuliss. Det var bara han och jag. Han var så levande. Så äkta. Här stod han, den man jag senaste månaderna hade gått och förälskat mig i. Han doftade precis som kortet men ännu starkare, ännu behagligare, ännu mer på riktigt. 

Dagen då han skulle åka tillbaka kom och jag grät i flera timmar innan. Den här mannen slutade aldrig att överraska mig. När han precis hade slagit ihop sin resväska ger han mig en nyckel.

”Här har du nyckeln till mitt hem, så du kommer in genom dörren när du kommer till mig i maj”. 

Hans bostad som jag tidigare bara hade sett på Skype har jag nu sovit i. Nyckeln har jag fått behålla.

I höst flyger jag till New York igen men denna gång åker jag för att stanna. Livet har bevisat och lärt mig att man måste våga för att vinna. Så jag bestämmer mig för att våga, ytterligare en gång till…