Charlotte Perrelli, aktuell för "Så mycket bättre" väntar sitt fjärde barn.
1 av 2: Charlotte Perrelli, aktuell för "Så mycket bättre" väntar sitt fjärde barn. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Det är hennes andra gemensamma med maken Anders Jensen.
2 av 2: Det är hennes andra gemensamma med maken Anders Jensen. Foto: OLLE SPORRONG

Charlotte Perrelli: Jag var nära att lägga av

I sommar turnerar Charlotte Perrelli med Diggiloo, och i höst släpper hon sin självbiografi och syns i "Så mycket bättre".

–Jag har en del att berätta. Det känns bra att få visa var jag började, hur jag är och vad som är viktigt för mig, säger sångerskan som väntar sitt fjärde barn.

KÄRLEK: "Vi har samma mål i livet" 

– Min man är en sund person som förstår mig. Vi har samma drömmar och samma mål i livet. Samma ideologi och samma tankar. Det är klart att vi är olika och det är väl det som gör att man kompletterar varandra, men generellt sett i de stora frågorna är vi väldigt lika. Det gör också att vi blir så enormt kompatibla med varandra. 

– Jag känner att jag har hittat en själsfrände i honom på ett sätt som jag faktiskt inte trodde var möjligt. Och det är så häftigt för det gör att vi ibland inte behöver prata om saker. Vi vet var vi står och vi vet var vi har varandra. Vi vet vad vi vill och den uppbackningen är så enormt viktig. Bara att kunna få goda råd av en sund människa som tänker rätt och har koll på läget, livet och sina egna känslor. Det är otroligt värdefullt.

Charlotte Perrelli

Ålder: 43. 

Gör: Artist. 

Bor: Villa i Djursholm. 

Familj: Maken Anders Jensen, 41. Sönerna Angelo, 14, och Alessio, 12, från tidigare äktenskap och gemensamma sonen Adrian, 4. Väntar för närvarande sitt andra gemensamma barn med maken.

Aktuell: Turnerar med Diggiloo som har premiär 4 juli och avslutar på Ulriksdals slott 18 augusti. Medverkar i årets upplaga av "Så mycket bättre".

FAMILJ & VÄNNER : "Stora barn, stora bekymmer" 

– Det är skithäftigt att vara mamma åt tre killar. Varje ålder har verkligen sin egen charm. Man säger alltid "små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer" och det ligger någonting i det. Mina stora killar är tonåringar nu, med egna viljor och när man hamnar i den åldern är det så många tankar som dyker upp.

– Om livet och stora frågor. Det är väldigt roligt för man märker att man börjar få kompisar i sina barn, men samtidigt kräver det också mycket av dig som förälder. Det är en utmaning. Som mamma är jag väldigt hård på många sätt, men jag vet att de tycker att jag ställer upp mycket för dem. De vet att de alltid kommer först och att man stångar sig blodig för att komma hem efter jobb och följa med dem vart de än ska.

Charlotte väntar för närvarande sitt fjärde barn, hennes andra gemensamma med maken Anders Jensen.

LÄS OCKSÅ: Camilla Henemark: "Det är en stor livssorg att inte ha barn" 

KARRIÄR: "Jag hade ingen inspiration alls" 

– I sommar åker jag ut med Diggiloo igen, och jag tror att det är sjunde gången. Det jag ser mest fram emot med årets turné är att det är så många nya artister med. Det sätter an en ny känsla, och det är skitkul. Jag ser fram emot att lära känna nya människor. I mitt artistskap i dag är jag någonstans på vägen. Man är konstant i en utvecklingsfas, och den fasen jag gick igenom förra året var otroligt viktig för mig.

– Hade jag inte gjort den hade det kanske resulterat i att jag hade lagt av i stället. För ett par år sedan kände jag bara att det jag höll på med var totalt meningslöst. Jag tyckte inte det var roligt och hade ingen inspiration alls. Nu fick jag tillbaka glädjen att börja skriva och spela gitarr själv. Det var extremt viktigt för mig som artist. Just nu är jag i ett kreativt skede där jag tycker det är roligt vara delaktig i skapandet av musiken. En behaglig tillvaro. 

PERSONLIG UTVECKLING: "Har gjort mycket" 

– I höst släpper jag min självbiografi "Flickan från Småland" och det känns jättekul. Arbetet med boken har varit jobbigt. Man går igenom sitt liv en gång till, more or less. Man försöker skrapa så mycket man kan, gå in på djupet i detalj och minnas. Jag har lärt mig mycket om mig själv eftersom jag har suttit med två fantastiska människor. Det blir nästan lite psykologbearbetning, för de som skrivit boken har kunnat sätta ord på saker som jag inte riktigt kunnat själv. 

– I år är det tio år sedan jag vann Melodifestivalen med "Hero" och nästa år är det 20 år sedan jag vann Eurovision med "Take me to your heaven". Jag känner att jag har gjort ganska mycket - varit med i mello, haft egna tv-program, skrivit böcker, gjort tre musikalroller. Det känns bra att få visa var jag började, hur jag är och vad som är viktigt för mig. 

LÄS OCKSÅ: Ola Salo: "Jag är ganska jobbig att leva med" 

EKONOMI: "Skönt att slippa kniven mot strupen" 

– Pengar har inte varit en stor drivkraft i mitt arbete. Men det är ju så att när man jobbar hårt så resulterar det i någonting. Och det är väldigt skönt att slippa känna kniven mot strupen. Men det har varit ett hårt arbete för den framgången, det är ingenting som har kommit snabbt, enkelt eller varit lättförtjänt. 

– Jag har älskat mitt arbete och hade hållit på med det oavsett om det hade genererat pengar eller inte. Det här är min passion, ett kall jag har. Jag höll på med musik i många år utan att det genererade någonting. Tvärtom kostade det att åka i väg och jobba för resorna kostade mer än jag tjänade. 

BOSTAD: "Ibland önskar vi oss en sjötomt" 

– Jag bor i hus. Det har jag gjort i 15 år och det bästa med att bo som jag gör är absolut friheten. Jag känner att jag är väldigt nöjd med vår boendesituation och att vi har det extremt bra. Vi har hittat en drömtillvaro, tycker jag. Ibland önskar vi oss en sjötomt, så om det är någonting vi funderar på att förändra så är det väl det. 

– Att kanske börja bygga från början på sjötomt. Vi älskar att bygga och vi är lite småsugna på att sälja vårt boende i Spanien för att börja om och göra något nytt. 

FRITID: "Jag känner mig ofta otillräcklig" 

– Jag har varit ledig ett bra tag och haft det så skönt. Åkt skidor i ett halvår. Nu har jag fått mitt lugna så nu är det en intensiv period som väntar. Att jag fick göra min musikaliska resa förra året och att jag nu har varit ledig har gjort att jag står på tå och tycker saker är otroligt kul igen. Det blir bränsle till elden. Det behöver man mellan varven för att lyfta sig själv och få tillbaka inspirationen och glädjen.

– Så det inte bara blir stress och att saker rullar på. Just nu är min största utmaning att få tiden att räcka till. Jag är otroligt familjekär och plikttrogen. Det gör att jag ofta känner mig otillräcklig. Jag trivs med att ha mycket att göra men kan ibland känna att jag hade behövt en dag till på veckan. 

HÄLSA: "Jag njuter av ljuset och värmen" 

– Jag är en periodare vad gäller att ta hand om mig själv. Jag går på massage någon gång då och då och tycker om att göra den typen av behandlingar. Att fixa naglar och hår mår jag bra av. Men med hälsan är jag en periodare. Ibland kan jag träna intensivt och ibland känner jag att jag inte har tiden, orken eller engagemanget.

– I perioder är jag ute och går 30 000 steg om dagen och bara älskar det, men ibland orkar jag inte ens ta cykeln utan tar bilen tio meter. Just nu är jag någonstans mittemellan. Jag njuter extremt mycket av ljuset och värmen. Försommaren är för mig som bomull för själen. Jag är lite mer aktiv nu. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande