Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Programledaren Carina Berg är aktuell med "Världens tuffaste jobb" där hon hoppar in som krokodilskötare, stridspilot och rumptydare.Programledaren Carina Berg är aktuell med "Världens tuffaste jobb" där hon hoppar in som krokodilskötare, stridspilot och rumptydare.Programledaren Carina Berg är aktuell med "Världens tuffaste jobb" där hon hoppar in som krokodilskötare, stridspilot och rumptydare.
"Genomgående för nästan alla yrken jag testar är att jag är ganska kass"."Genomgående för nästan alla yrken jag testar är att jag är ganska kass"."Genomgående för nästan alla yrken jag testar är att jag är ganska kass".
1 AV 2
Programledaren Carina Berg är aktuell med "Världens tuffaste jobb" där hon hoppar in som krokodilskötare, stridspilot och rumptydare.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT NYHETSBYRÅN
2 AV 2
"Genomgående för nästan alla yrken jag testar är att jag är ganska kass".
Foto: EXPRESSEN

Carina Berg: "Jag har aldrig varit så rädd"

Carina Berg är snabb i replikerna. Men efter skilsmässan förra året föredrar hon att besvara frågor via e-post. Söndag brevväxlade ett varv med programledaren som är aktuell i tv-programmet "Världens tuffaste jobb" där hon bland annat hoppar in som krokodilskötare, stridspilot och rumptydare. 

Det var i oktober förra året som splittringen mellan Sveriges mest kända tv-par annonserade. Då hade Carina Berg och Kristian Luuk varit gifta sedan 2008. Sedan dess har de gått vidare på varsitt håll. Kristian Luuk håller fortfarande i gång fredagsunderhållningen med sitt "På spåret" tillsammans med Fredrik Lindström. Och Carina har synts i rutan till och från. I höst är det dags igen. Men privatlivet vill hon inte berätta något om. 

På sociala medier är hon mer öppenhjärtig – och här har vi även fått se glimtar av den nya serien "Världens tuffaste jobb". Carina har synts på den danska landsbygden klädd som en lantbrukare, hon har dykt upp i väktardräkt och hon har sänt live från en olycksplats i Michigan. Det nya programmet i Kanal 5 testar hon några av de tuffaste och märkligaste jobben som finns. 

Hur fick du idén till "Världens tuffaste jobb?

– Det var en rolig utveckling av "Ett jobb för Berg" där jag praoade hos olika kändisar. Jag har en fäbless för att se hur långt jag kan pusha mina gränser, att se vad jag klarar av. 

"En del yrken höll redaktionen hemliga för mig. Förmodligen för att de visste att jag inte hade vågat om jag visste vad jag gav mig in på", säger Carina."En del yrken höll redaktionen hemliga för mig. Förmodligen för att de visste att jag inte hade vågat om jag visste vad jag gav mig in på", säger Carina."En del yrken höll redaktionen hemliga för mig. Förmodligen för att de visste att jag inte hade vågat om jag visste vad jag gav mig in på", säger Carina.
"En del yrken höll redaktionen hemliga för mig. Förmodligen för att de visste att jag inte hade vågat om jag visste vad jag gav mig in på", säger Carina. Foto: Kanal 5

Hur valde du dina uppdrag?

– Vi var ett stort gäng som spånade fram vilka jobb vi skulle testa. En del yrken höll redaktionen hemliga för mig. Förmodligen för att de visste att jag inte hade vågat om jag visste vad jag gav mig in på. Rätt vad det är står jag med handen i en koröv för att några minuter senare hänga på en lina 100 meter upp i luften med fönsterputsarutrustning. Just där var jag inte så kaxig.

Carina om...

…DEN BÄSTA SÖNDAGEN

– Då åker jag med min unge och andra roliga personer till Säfsen och hoppar trampolin på Snowcamp en hel dag. Eller… han hoppar mest. Jag småstudsar och springer och panikkissar stup i kvarten.

...SIN HOBBY

– Jag är lite svag för mina pelargoner. Jag vill gärna tro att jag är en pelargonmänniska, men om sanningen ska fram är det mest mamma som tar hand om dem. Jag lämnade kanske tio plantor på vinterförvaring hos henne för två år sedan. Än har jag inte hämtat dem. Men snart så! Jag lovar mamma!"

…AVKOPPLING

– Jag lägger mig plant i soffan med ostbågar i en skål på magen och kollar på film. Om det är riktigt illa med obalansen måste jag träna stenhårt innan jag kan koppla av."

...HÅRSTYLINGKNEP

"Jag har blivit helt beroende av Kevin Murphys rosa serie. Jag har begåvats med Skalle-Pers hårkvalitet så bra grejs att ha i håret är ett måste."

...GARDEROBSRENING

– Den är redan klar. Jag har gett bort mer än hälften av min garderob. Jag älskar att rensa. Torka av diskbänken och rensa. Aaaaah, vilket mys det är.

...SEMESTER

– Eftersom jag har lite svårt att sitta still är skidsemester min bästa avkoppling. Jag testade att gå på hudar uppför berget sist jag var i Alperna. Det var det härligaste jag gjort. Jag var slut och svettig när vi nådde toppen, men jäklar vad det känns som att man förtjänar den där lösa fluffiga snön då.

Hur mycket kommer du att hamna i klistret?

– Jag är ju född klantig. Så jag är, kan man säga, ett med klistret. Haha! 

– Genomgående för nästan alla yrken jag testar är att jag är ganska kass. Men har du aldrig blästrat en maltsilo, rivit ett torn eller jagat fladdermöss i en grotta innan så kanske det inte är så konstigt. Värst var när jag skulle rensa gristarmar och magar på ett slakteri. Jag råkade ha sönder så många magar att jag fick sparken. Det rann bajs överallt!

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen: "Ibland lyssnar inte hjärnan på kroppen" 

Vad bär du med dig?

– Jag har träffat så många härliga människor. En bäverjägare som aldrig sover, en ormentusiast med halva händerna bortbitna och Youtube-drottningen som gjort sig en karriär på att klämma finnar på nätet.

Foto: Kanal 5

Ditt eget jobb kan också vara tufft ibland… 

– Ja! Särskilt under den här inspelningsperioden. Jag har aldrig varit så rädd som jag varit det senaste halvåret. Att mata krokodiler, jobba som stridspilot… det tog lite på krafterna. Som tur är har jag skrattat mer än jag varit rädd. Annars hade jag inte pallat.

Vad tycker du bäst/sämst om med att vara programledare?

– Jag älskar mitt jobb. Jag tycker om variationen. 

Carina om...

…….CITAT

– Christer Petterson blev någon gång konfronterad med ett rykte som han bara kommenterade med frågan, ”Varför säger folk saker?” Det kan jag ibland tänka på."

...SOVKNEP

– Jag spelar Solitär. Jag blev så beroende av det att mina vänner tvingade mig att avinstallera appen. Nu har jag smyginstallerat den igen."

...SKOR

– Ett par svarta platåskor från Stella McCartneys. Jag blir tusen meter lång i dem och känner mig supertuff.

...TRÄNINGSFORM

– Jag tränar på ett ställe som heter Becore. De har pass som beskrivs som Pilates på crack. Vet inte om det stämmer eftersom jag aldrig testat pilates eller crack, men kul är det. Och trött blir man.

...INSPIRATÖR

– Oj. Jag har så många! Annika Lantz, Mia Skäringer, Josefin Bornebusch, Clara Herngren. Kloka roliga personer som jag skulle rösta på i vilket val som helst.

...40-ÅRSFIRANDE 

– Jag vet inte alls vad jag ska göra. Har inte hunnit tänka så långt än. Jag får ta semestern och fundera. Men något roligt blir det! Jag skulle gärna bli överraskad. Hoppas mina kompisar och min familj läser detta. Haha!

Kan vi kalla dig komiker? 

– Jag har aldrig vågat/velat kalla mig komiker. Nog kan jag lite självgott tycka att jag är rolig ibland, men komiker är ett yrke som jag ännu inte provat. Det var för övrigt det enda jag inte vågade ge mig på i ”Världens tuffaste jobb”: Ståuppare. Det verkar vara läskigare än allt annat jag hittills testat!

LÄS OCKSÅ: Annika Jankell: "Det var viktigt för mig att inte bli offret" 

En sak vi undrat över är din "mormor"-tatuering. Var hon viktig för dig? 

– Mormor var oerhört viktig för mig. Jag var kommunalt dagbarn hos henne och mina föräldrar tillhör den generationen när båda skulle göra karriär, vilket innebar att de jobbade extremt mycket båda två. Mormor cyklade hem till oss på morgonen, väckte mig och min syster, gav oss frukost och var med oss hela dagen. När jag blev äldre och inte fick vara dagbarn längre gick jag ändå hem till henne efter skolan. 

– Det var villkorslös kärlek mellan oss. Tror aldrig att hon höjde rösten åt mig en enda gång, fast det verkligen hade behövts! Lite utav en skitunge var jag allt. När jag bet min kusin sjöng hon bara en lite sång med texten ”Nu ska vi vara, nu ska vi vara SNÄLLA”.

Carina Lilly Berg

Ålder: 39 år

Familj: Son och två bonusbarn från äktenskapet med Kristian Luuk.

Bor: Lägenhet i Vasastan, Stockholm.

Aktuell: "Världens tuffaste jobb med Carina Berg" i Kanal 5. Premiär måndag den 21 augusti klockan 21.