Bianca Ingrosso, aktuell i ”Wahlgrens värld” har ett film-team i närheten större delen av året.
Bianca Ingrossos sommarprat i P1 blev ett av de mest lyssnade sommaren 2018.
1 AV 3
Allt du behöver veta om tv-profilen
2 AV 3
Bianca Ingrosso, aktuell i ”Wahlgrens värld” har ett film-team i närheten större delen av året.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
3 AV 3
Bianca Ingrossos sommarprat i P1 blev ett av de mest lyssnade sommaren 2018.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

Bianca Ingrosso om utbrändheten: ”Tuffare än vad jag någonsin kunnat förstå”

På vägen tillbaka från utbrändheten har Bianca Ingrosso, 23, aktuell i "Wahlgrens värld", lärt känna sina behov. 

– Tidigare när folk har pratat om utbrändhet har jag känt lite att, "jaja vad du klagar". Så fick man en riktig käftsmäll själv.

Största stödet är sambon Phillipe. Nu drömmer Bianca om en framtid med giftermål och familj.

Bianca Ingrossos sommarprat blev ett av de mest uppmärksammade i Sveriges Radio P1 i år. I programmet öppnade hon upp om sina föräldrars – Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos – uppslitande skilsmässa och om hur hon och hennes syskon hanterade den jobbiga tiden. Hon berättade om sin längtan efter att vara omtyckt av kompisarna, och om sin kamp mot bulimin. 

För Bianca innebar sommarpratet att hon gjorde upp med jobbiga känslor.

– Det här var som en ren och skär tvåmånadersterapi för mig. Jag skrev sommarpratet under två månader. Jag har verkligen suttit hemma och gråtit, slängt och gjort om. När jag spelade in det var det som om allt bara lämnade mig. Jag tycker ändå inte att jag har öppnat upp mig så mycket, för det finns mycket mer till historien, men det är ändå skönt att jag fått säga min version, säger hon.

Mina föräldrar var nog väldigt rädda att jag skulle öppna mig för mycket.

Den som sett om så bara ett enda avsnitt av “Wahlgrens värld” vet att Bianca inte sällan pratar först och tänker sen. Något hon vet skapar en oro för att hon ska dela med sig mer än nödvändigt.

– Mina föräldrar var nog väldigt rädda att jag skulle öppna mig för mycket. Jag är ju så öppen och tänker inte innan jag pratar. Och nu när jag fick möjlighet att prata helt fritt i en timma och tjugo minuter var de nog lite skraja. Men jag tycker jag gjorde det bra och var politiskt korrekt.

Fortfarande har Bianca inte suttit ner med båda sina föräldrar och pratat om det jobbiga hon gick igenom.

– Jag vet inte om jag pallar det, för alla i vår familj är ganska envisa med sin historia. Jag har nog bara blivit vuxen och känner att jag släpper det nu.

Bryr sig inte lika mycket om vad folk tycker

Inför den nya säsongen av “Wahlgrens värld” tycker hon det känns skönt att ha fått säga sin version och samtidigt tysta ner olika rykten som gått. Eftersom familjen, med Pernilla och Bianca i spetsen, har ett filmteam med sig nästan året runt blir det svårt att komma ihåg vad som har filmats och vad som kommer visas i rutan varje ny säsong.

– Jag minns inte allt, men det kanske inte är lika mycket jag och mamma tillsammans. Jag bor ju ensam nu och jobbar väldigt mycket, och mamma bor också ensam och jobbar väldigt mycket. Men man får följa med nu när jag under hösten släpper två stora egna varumärken. Man får se en mer ”business minded” Bianca.

Bianca Ingrosso

Ålder: 23.

Gör: Influencer och realitystjärna.

Bor: Lägenhet i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Familj: Sambon Phillipe Cohen, 23. Hunden Dino, en chihuahua. Mamma Pernilla Wahlgren, 50, pappa Emilio Ingrosso, 53. Syskonen Oliver, 28, Benjamin, 20 och Theo, 11. 

Aktuell: Med “Wahlgrens värld”, Kanal 5.

Och framgångarna har inte låtit vänta på sig för den 23-åriga influencern som har ett Instagramkonto med över 730 000 följare, en av Sveriges största poddar och en Youtube-kanal med nästan 200 000 följare. Nyligen släppte Bianca dessutom en egen kollektion med datorfodral, och i december väntar nästa stora nyhet som fortfarande är hemlig. 

Men med stora framgångar kommer också stort ansvar, något Bianca hade svårt att förhålla sig till i början. Nu känner hon att hon kan hantera förväntningarna bättre.

– Nu känner jag mig trygg i det jag försökte landa i förut. Ända sedan jag började min karriär har jag varje år gjort någonting folk drömmer om. Toppat nivån eller vad man ska säga. Nu vet jag att det varumärke jag kommer släppa härnäst är det största jag någonsin kan göra. Jag har nog blivit ännu mer perfektionist, men jag kanske inte bryr mig lika mycket om vad folk tycker. Jag är etablerad så jag har väl råd att göra ett misstag. Det är lite så jag känner.

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso om kärleken: ”Ville glömma bort henne”

Blev utbränd - så hittar hon balansen

Hösten 2017 tvingades Bianca att drastiskt minska ner på jobb, då hon kände av klassiska symptom på utmattningssyndrom som synbortfall och panikångestattacker. Nu, nästan ett år senare, är hon på väg tillbaka.

– Alltså, det har varit så mycket tuffare än vad jag någonsin kunnat förstå. Tidigare när folk har pratat om utbrändhet har jag känt lite att, "jaja vad du klagar". Så fick man en riktig käftsmäll själv. I dag mår jag så mycket bättre. Jag har anställt en assistent så att jag kan fokusera på det jag är bäst på. Så jag slipper göra allt det praktiska runtomkring. Nu känns det också som att folk känner mig. Jag behöver inte anstränga mig så hårt för att vara rolig, intressant eller visa vem jag är. Förut var jag helt manisk i exempelvis intervjuer för jag ville inte att folk skulle tycka jag var tråkig jämfört med hur jag är i ”Wahlgrens värld”.

Hunden Dino är en självklar del av Biancas familj, men hon hoppas kunna utöka familjen med barn inom en snar framtid. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sitt sommarprat öppnade Bianca med att berätta om de vilda fester hon höll hemma bara för att bli omtyckt av sina vänner. Bekräftelsebehovet jobbar hon fortfarande med att lära sig hantera.

– Absolut. Det finns där hela tiden. Jag håller nog fortfarande på att landa i vem jag är. Jag vill vara 23-åriga Bianca som har sitt privatliv, och sen vill jag också vara den här 23-åriga Bianca som driver bolag och gör allting proffsigt och på hög nivå. Jag kan egentligen ingenting om hur man driver bolag, så jag försöker fortfarande lära mig. Samtidigt som jag har allas ögon på mig och måste leka att jag redan kan. 

Att hitta en balans mellan jobb och privatliv är en utmaning.

– Jag har inte hittat till att stänga av och bara vara Bianca. Speciellt nu när fanbasen har blivit så stor. Jag vill gärna vara en sådan som babblar högt på restaurang eller står och dansar i en bar, men nu tänker jag mer på hur jag är. Jag skulle aldrig våga säga nej till att ta en bild med någon!

Vill ha barn inom tre år

Sedan drygt fyra år tillbaka är Bianca tillsammans med Phillipe Cohen. Paret har gått isär ett par gånger men har alltid hittat tillbaka till varandra. Efter att ha bott som särbos i olika länder har paret nu flyttat ihop i Biancas lägenhet i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Bianca har en nära relation med mamma Pernilla Wahlgren. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

– Det var ett helvete de första två månaderna. En omställning både mentalt och fysiskt. Vi gick på varandra. Vi bor på 63 kvadrat men det är ganska dålig planlösning. Så i början var det tufft men nu är det mycket, mycket bättre. Sen kommer vi aldrig sticka under stol med att vi är ett par som inte bråkar. Vi är öppna med varandra och har båda förstått att det är en bergochdalbana. Jag ser att vi helst har flyttat ihop i något större om ett år. Mitt jobb är ju att testa tusentals produkter så jag har en hel klädbutik och en shop med hud- och hårvård hemma hos mig. 

Med Phillipe vågar Bianca drömma stort om framtiden.

– Jag vill gifta mig men jag är också traditionell så det blir han som får fria. Och jag har i hela mitt liv velat bli mamma när jag var 20, men sen när jag blev det så fattade jag att det inte var läge. Men jag skulle helst se att jag är mamma om tre år. Jag känner mig som en mamma som väntar på mina barn.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren om dottern: ”En tajt relation”

Bianca Ingrosso om...

...”Wahlgrens värld”-inspelningarna:

– Det roligaste med ”Wahlgrens värld” är vårt kamerateam. Jag har sagt att jag inte gör ett enda avsnitt till utan vårt team. När jag spelade in mitt sommarprat och grät i studion där, var de med. Att vara så bekväm med fyra personer bevisar hur nära vi är. I går spelade vi in en kvällsmiddag, och det slutade med att vi alla satt och asgarvade i timmar. Vi är så nära och jag saknar dem när de inte är med.

...bulimin:

– Jag har börjat jobba med andningsövningar, för det är där min värsta fiende är när jag är mätt: Att jag har svårt att andas. Efter att jag spydde kunde jag andas igen. Jag tar inspiration av rätt konton på sociala medier och har valt att lägga fokus på de som är kroppspositivister snarare än de som lägger ut ”så här gick jag ner nio kilo på två veckor”. 

...att vara en förebild:

– Genom mitt sommarprat har jag fått möjlighet att göra skillnad. Så många föräldrar som kommit fram till mig och sagt att jag öppnat ögonen på dem för hur de ska bete sig som föräldrar. Så många barn som känner igen sig. Allt det där med ätstörningar. Det har hjälpt, vilket jag verkligen inte trodde. Jag tänkte att jag bara pratar om mina egna erfarenheter och så blir det vad det blir. Det var väldigt fint att få göra det.

...nya hemliga projektet:

– Det varumärket jag håller på att starta nu hoppas jag kunna leva på för resten av mitt liv. Jag hoppas på att det kommer bli ett stort multimiljonärsbolag. Vi är fyra stycken i styrelsen varav två investerare. Jag är delägare och creative director, så jag bestämmer allting.