ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Anna Brolin: "Det här med smalkrav har jag släppt"

Träning har alltid varit en viktig del av programledaren Anna Brolins liv: "Jag har ganska mycket muskler och det har jag inte alltid känt mig superbekväm med".

Träning har alltid varit en viktig del av programledaren Anna Brolins liv: "Jag har ganska mycket muskler och det har jag inte alltid känt mig superbekväm med".

1/3

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Anna om skönhetsrutiner: "Jag är noga med att smörja in mig och använder allt från serum till ansiktsmasker som man kan sova med. Jag har någon form av produktfetisch tror jag".

Anna om skönhetsrutiner: "Jag är noga med att smörja in mig och använder allt från serum till ansiktsmasker som man kan sova med. Jag har någon form av produktfetisch tror jag".

2/3

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Anna reser mycket i sitt jobb: "Det finns inget som jag kan längta så mycket efter när jag är på väg hem som tacos. Hur mycket fancy middagar man än är på finns det inget som slår den svenska tacosen!"

Anna reser mycket i sitt jobb: "Det finns inget som jag kan längta så mycket efter när jag är på väg hem som tacos. Hur mycket fancy middagar man än är på finns det inget som slår den svenska tacosen!"

3/3

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Anna Brolin: "Det här med smalkrav har jag släppt"

I "Biggest loser" peppar hon överviktiga till en sundare livsstil. För egen del kämpar programledaren Anna Brolin, 36, med att pussla ihop vardagen med jobb, träning och familjelivet med sonen Elton.

– Jag känner ständigt att jag kan vara i lite bättre form än jag är.

I Anna Brolins liv kretsar mycket kring sonen Elton, 1. 

– Jag har ofta långa jobbdagar och tidiga morgnar. När den röda lampan lyser och kameran är på stänger jag av, det är bara all in på det som händer där och då. Men så fort jag får lite ledig tid på hotellrummet och tankarna hinner ifatt känner jag en enorm längtan, så stark att man nästan inte vågar släppa på den.

Hur gör du då?

– Jag försöker stoppa tankarna lite. Och sen får man väl unna sig att gå igenom bildflödet på mobilen och titta på den där supersöta krullhåriga lintotten och gråta en tår. Vi pratar i telefon och använder Facetime och Skype, skickar små videofilmer. 

Men, konstaterar Anna, det finns också fördelar med att längta.

– När jag har en lugn period och inte är inne i det här ekorrhjulet, där man stressar på morgnarna och hämtar på kvällarna, kan jag ha honom hemma någon dag från förskolan mitt i veckan. Vi får väldigt bra kvalitetstid då. Vi har åkt till lite olika lekland, han älskar att springa runt och utforska. 

LÄS OCKSÅ: Anna Brolin: "Livet är mycket häftigare nu" 

Efter att ha varit bortrest kommer vardagen i nytt ljus.

– Jag kan till och med tycka att det är roligt att sätta på honom overallen, vilket annars inte är en favoritaktivitet. Att bli väckt supertidigt av någon som skriker "mamma" är fantastiskt när man har varit borta. Man lär sig att uppskatta de små sakerna. 

Som programledare för "Biggest loser" följer Anna deltagarnas kamp för en bättre hälsa genom ändrade kost- och motionsvanor.

– Det är verkligen på riktigt livsviktigt. Hela resan som de går igenom från start till mål... och hur de på något sätt har äventyrat sin livslängd, för det är ju det man gör om man utsätter kroppen för fetma. De får veta svart på vitt att fortsätter de så här måste de kanske ta bort 10–20 kvalitetsår från sina liv. Men de får också veta att det verkligen går att förändra! Det är otroligt privilegierat att följa deltagarna på nära håll. 

– Det går inte att sätta på ett filter, jag blir enormt berörd av deras livsöden. Det är sjukt modigt att blotta sina svagheter på det sättet de gör. De mentala förändringarna är nästan häftigast, när de börjar tro på och sätta ett värde på sig själva.

Hur bra är du på att sätta värde på dig själv?

– Ja jo... det går väl lite upp och ner. Så är det väl för alla människor. Ibland kan jag vara bra, ibland kass på det.

Vad är bra kost för dig?

– Jag undviker kolhydrater. En bra fiskrätt med grönsaker är svårslagen. När jag är hemma försöker jag äta laktos- och glutenfritt för att jag känner att jag mår bättre av det. Jag blir mindre svullen i magen och får mindre ont. Dessutom har min pollenallergi blivit bättre. Jag fick tipset av en kollega och önskar verkligen att jag hade fått det rådet tidigare. Jag vet inte om det är så mycket vetenskap i det, men för mig fungerar det. Enda förklaringen jag har fått från en läkare är att kroppen jobbar ganska hårt med att bryta ner både gluten och laktos. Tar man bort det har kroppen lite mer energi kvar att kanske handskas med allergin.

Foto: Cornelia Nordström

Hur är din relation till kroppen?

– Jag har aldrig varit den pinnsmala tjejen och det har jag brottats med sedan jag gick på högstadiet. Helt supernöjd har jag svårt att känna mig ibland, det ska jag erkänna. Men det kräver ju sin tid att vara i topptrim också och den tiden finns inte alltid. Jag känner ständigt att jag kan vara i lite bättre form än jag är. Men det här med smalkrav har jag släppt lite.

Träning har alltid varit en viktig del av Annas liv.

– Jag har ganska mycket muskler och det har jag inte alltid känt mig superbekväm med. När jag var liten dansade jag balett och då ska man vara liten och nätt, då kände jag att jag inte riktigt passade in. Det är ganska sjukt egentligen, hur sådana typer av sammanhang kan sätta griller i huvudet på en i ganska tidig ålder. 

När Anna efter graviditeten hade svårt att komma i form – "det kändes som att kroppsdelarna inte satt ihop" – var maken Jesper ett viktigt stöd.

– Han får mig att känna mig fin oavsett. 

Paret träffades för fem år sedan.

– Vi har verkligen varit nykära väldigt länge. Jag blir fortfarande varm i hjärtat när jag tänker på honom. Han är en fullträff! Vår kärlek har bara vuxit sig starkare. Att vara en familj och att tillsammans ha skapat den här söta lilla killen stärker oss ännu mer. Sedan finns det så klart nya utmaningar i vardagen också, som tröttheten som kickar in när man har ett litet barn att ta hand om.

Sonen blev till medan makarna hade ett distansförhållande. 

– Det gick hyfsat lätt. Vi hade lite svårare med logistiken i och med att vi då bodde i olika länder. Det var väl någon extra flight som fick sättas in.

Vad är bäst med Jesper? 

– Han är supercharmig och extremt stöttande och pushande på helt rätt sätt, och han ser mig verkligen för den jag är. Och så har han lärt sig att leva med mina svaga sidor vilket ju är en sån grej som man måste klara i det långa loppet. 

Vilka är dina svaga sidor?

– Jag är slarvig och tappar bort mycket saker. Jag skulle önska att jag var lite bättre på att hålla ordning och ställa tillbaka prylar där de har stått. Jag är lite för disträ där. Min man är bättre på det.

Vad tror du att han tycker bäst om med dig?

– Jag tror att han uppskattar att jag är kärleksfull.  Jag är bra på att tala om vad jag gillar med honom, ge komplimanger i vardagen och kramas mycket. Det är viktigt! Vi har kul med varandra och skrattar mycket.

Vad skrattar ni åt?…

– Just nu har vi en levande liten skrattmaskin hemma. Elton gör att man ökar skrattdosen i vardagen med 200 procent. Vi skrattar både åt och med Elton. Vi har hyfsat lika humor. 

Vilket är ditt bästa relationsråd?

– Att unna varandra att få fortsätta brinna för sina intressen. Det tror jag är jätteviktigt! För oss sker det per automatik, jag blir glad om min man säger att han ska gå ut och göra något på egen hand. Man ska ge varandra frihet. Men vi försöker vårda kärleken genom att göra saker ihop också. Vi tar hjälp åt vårt nätverk.

LÄS OCKSÅ: Anna Brolins bästa knep för att må bra

Vad brukar ni göra när ni är bara ni två?

– När Elton var väldigt liten och vi tog hjälp av någon, då sa vi att nu kollar vi bara på en serie och käkar en pizza. Och det är ett bra tips! Det kan vara bra att unna sig att vara omärkvärdig. Ofta skaffar man barnvakt och tänker att man ska ut och göra massa saker, men egentligen kanske man bara behöver vara, träffa vänner eller gå på bio och få tid att prata med varandra ordentligt.

Vad drömmer du om i framtiden?

– Jag är tacksam över det liv jag har, men jag har alltid närt en dröm om att slå upp ett litet hotell på ett skönt ställe, gärna med sol året runt.

Hur tänker du om fler barn?

– Nu vill vi njuta av Elton och tiden får ha sin gång. Det är klart att det vore roligt att ge Elton ska få ett syskon. Men när och om det sker får vi se. Jag har en fantastisk tillvaro med ett friskt barn och kärleksfull relation, och just nu är jag tacksam för det.

Missa inte! I tv-klippet ovan berättar Anna om sina bästa tips för relationen under småbarnsåren.

Relaterat