Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tävlingen "Biggest loser" har förändrat Anna.
Tävlingen "Biggest loser" har förändrat Anna.
Tävlingen "Biggest loser" har förändrat Anna.
Anna med kärleken Roberto
Anna med kärleken Roberto
Anna med kärleken Roberto
1 AV 3
Anna Books råd och träningstips för att hålla motivationen uppe
2 AV 3
Tävlingen "Biggest loser" har förändrat Anna.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
3 AV 3
Anna med kärleken Roberto
Foto: Annas Instagram

Anna Book:"Jag har lidit av en enorm bukfetma"

Anna Book, 46, medverkar i ”Biggest Loser VIP” som kommer i TV4 i höst. I samband med inspelningen gjorde hon en stor själslig resa – mot att vara ärlig mot sig själv. Så här får Anna ihop livets alla delar.

Artisten Anna Book om förändringen efter "Biggest Loser VIP"

Kärlek

"Roberto är magisk"

– Lusten, sexualiteten, passionen, fantasin och närheten till Roberto har alltid varit densamma. Det är nog hemligheten till att han och jag är så lyckliga. Det finns en respekt, en kommunikation och en förståelse för att vi inte äger varandra. Det har alltid funnits människor som velat kasta grus i vårt maskineri, till exempel när jag var med i ”Biggest Loser”. Så fort det hade stått i tidningarna och TV4 hade bekräftat att jag var där, kom det ett sms till Roberto där det stod att han var så sexig och vacker. Det gick liksom inte att misstolka.

LÄS MER: Sanna Nielsen: "För varje dag blir jag mer och mer vän med min kropp" 

 Och det kommer förfrågningar på Facebook och falska påståenden. Och vi bara skrattar åt det. Jag har en sådan trygghet med Roberto och jag förstår att folk blir lite svartsjuka. Det är klart att det svider lite i människor när man bara dör för sin man varenda dag. Han är magisk och jag brukar alltid säga att jag önskar att alla kvinnor får träffa en man som honom. 

"Det som känns bra nu är att jag är väldigt mycket tuffare" Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Familj & vänner

"Vi har varit för generösa"

– Mina barn börjar bli större och att släppa taget om dem känns lättare nu efter “Biggest Loser”. Jag är inte lika hönsig längre, och jag önskar att den här förändringen hade kommit tidigare. Jag hade nog kunnat bespara dem en del smärta. Alla mina barn är lite för snälla för sitt eget bästa. Med sin tid, kärlek, omsorg, ekonomi, saker, sitt hem, integritet. Med allt! Och det tar jag och Roberto på oss ansvaret för.

 Vi har också varit alldeles för generösa, öppna och vänliga. Alla som kommer hem till oss ska alltid trivas och må bra. Vi har haft ungdomsgård hemma hos oss och det är det fortfarande. Men den är lite mindre och mer selektiv än förut. Att släppa taget om barnen känns inte lika läskigt längre, för jag vet att de kommer klara sig jävligt bra. 

Bostad

"Det går förbi folk konstant"

– Vi har lägenhet i Solna och i Spanien på solkusten och de är lika stora. Vi trivs väldigt bra i lägenheten i Solna, men att vara Anna Book och bo bredvid en skola som sträcker sig från årskurs fyra till nio är ganska ansträngande. Jag blir stoppad väldigt ofta. Vi bor på markplan med två uteplatser och det går förbi folk konstant. Det blir mycket fotografering och titta in. 

Till 99 procent är det positivt men jag känner att jag skulle behöva lite mer privatliv. Vi valde att ha lägenhet även i Spanien i stället för hus eftersom det är mycket mindre att ta hand om. Vi har allt vi behöver och det är precis lagom. Där är det mer spartanskt och rent än i Stockholm. Marmorgolv och vackra körsbärsdörrar. 

Anna Book

Ålder: 46.

Gör: Sångerska.

Bor: Solna utanför Stockholm.

Familj: Maken Roberto Toledano. Barnen Felicia, Antonio och Vanessa.

Aktuell: Tävlar i "Biggest Loser VIP" på TV4 med premiär i höst.

Karriär

"Jag är en ödmjuk diva"

– Efter att jag blev diskvalificerad ur Melodifestivalen 2016 lovades en massa saker. Bland annat att jag skulle få revansch och att jag skulle få vara med nästa år. När jag märkte att det inte var någon som tog kontakt med mig under förra hösten och i vintras blev jag besviken och det står jag för till hundra procent. Men för mig är det inga hard feelings nu. Jag är ingen långsint person. Jag tror på att älska, förlåta och gå vidare. Glömma är väldigt svårt. Men jag anser inte att jag är osams med någon. Det finns lite divor här i världen och jag är också en diva. 

Men jag är en ödmjuk diva, och om jag träffar dig i en tv-studio eller på en galapremiär så kan jag ändå uppföra mig fint och värdigt. Oavsett om jag skulle tycka att du är den största jävla idioten som går i ett par skor. 

"Jag känner ett annat lugn och blir inte lika lätt känslomässigt upprörd" Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Ekonomi

"Jag behöver öka på mitt sparande"

– Den är lite rörig, väldigt mycket upp och ner. Jag är som en katt och har inte bara 9 liv utan 99 liv. Hur illa det ibland än ser ut så lyckas jag alltid landa på fötterna. Jag har gått på många hårda smällar och man kan inte bara skylla allt på alla andra. Det gjorde den gamla Anna. Man har ett eget ansvar och det som känns väldigt bra nu är att jag är väldigt mycket tuffare. Jag har bestämt mig för att jag inte ska ha något management utifrån utan sköter mig själv. 

LÄS MER: "Ska man vara lycklig måste man jobba för det" 

Ekonomin kan alltid bli bättre men jag klarar mig och mår bra. Jag har också en hel annan syn på pengar i dag. Det är ett nödvändigt ont, en trygghet och en frihet. I dag dras jag inte med några tunga hemska skulder. Jag har lite skulder som jag behöver lösa men ingenting som är betungande på något sätt. Jag behöver öka på mitt sparande och investera i saker som jag vill göra.

Hälsa

"Jag hade ett midjemått på 146 centimeter"

– Att vara med i ”Biggest Loser” var väldigt tufft och jag var väldigt rädd. Jag var rädd för att misslyckas, att jag inte skulle kunna få några resultat. Jag har haft kämpigt med min ämnesomsättning och förbränning och haft väldigt stora hormonella rubbningar. Och jag har lyssnat på folk som sagt att min PCOS och alla symtom är någonting jag kommer få leva med. Jag har lidit av en enorm bukfetma och gått omkring och sett ut som jag väntat trillingar.

 Jag är 154 centimeter kort och hade ett midjemått på 146 centimeter. I princip lika vid som hög. När jag tackade ja till att vara med i programmet var mitt enda krav att jag skulle ha samma chans som alla andra och hur det går får ni se i höst.

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: "Självklart vill jag träffa någon"

Fritid

"Familjen följer med mig till stallet"

– Min fritid går mest åt till familjen men också det sociala umgänget med våra vänner, barnens vänner och Antonios flickvän och hennes familj. Vi gör allt från att familjen följer med mig till stallet när jag rider till att gå promenader. Vi åker och simmar, går på bio, bowlar, besöker våra föräldrars gravar och gör fint där. Jag är också bra på att bara koppla av. Krypa upp i soffan nyduschad och kolla på en serie. Bara mysa.

Här tar Anna en tur med hästen Bingo Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Personlig utveckling

"Jag bryter inte ihop lika lätt"

– Jag mår mycket bättre i dag än vad jag gjorde för bara två år sedan. Själsligt och psykiskt. Då trodde jag att jag hade kommit långt i livet, men i dag är jag av en helt annan uppfattning. Den största skillnaden mentalt är att jag inte längre oroar mig på samma sätt för saker och ting. Jag bryr mig verkligen inte om vad andra människor tycker om mig i första hand. Jag känner ett annat lugn och blir inte lika lätt känslomässigt upprörd. 

LÄS MER: Plura: "Jag har rätt stor erfarenhet av förhållanden" 

Jag bryter inte ihop och gråter lika lätt. Det är fantastiskt hur man kan utvecklas och förändras. Den här förändringen har egentligen skett ganska nyligen. I dag är jag mer ärlig mot mig själv. Tidigare vadderade jag och lindade in saker som gjorde för ont att se. Det är alltid mycket lättare att vara ärlig mot andra än sig själv. 

Text av Anna Hagestrand