Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>MÄNSKLIGT

Publicerad 11 mar 2018 19:00

Ann-Louise Hanson, 73: "Vi har roligt tillsammans"

1/3

Foto: / IBL

Ann-Louise med musikermaken Bruno Glenmark 2012.

Ann-Louise med musikermaken Bruno Glenmark 2012.

2/3

Foto: OLLE SPORRONG

Paret förlovade sig 1963.

Paret förlovade sig 1963.

3/3

Foto: EXPRESSEN/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

Ann-Louise Hanson, 73, skattar sig lycklig efter mer än 50 års äktenskap och en lång, framgångsrik karriär.

Mötena i "Stjärnorna på slottet" framkallade både tårar och skratt. 

– Det var flera som verkligen överraskade mig.

Ann-Louise Hansons bästa...

...söndag: 

– Att vakna upp ute på vårt lantställe i Stockholms skärgård, kanske få en kopp kaffe på sängen och så småningom sätta sig framför tv:n och bara slappa – det låter skönt, tycker jag.

LÄS OCKSÅ: David Lindgren: "Jag har ett ganska stort behov av att vara ensam" 

...klädesplagg: 

– Jag älskar myskläder – sådant som inte sitter åt någonstans. På landet har vi en kista full av kläder som vi använder när vi kommer dit. Jag klär av mig mina vanliga kläder och tar på mig slappa, lite halvtrasiga vardagskläder i stället. 

...middag: 

– Jag är ju med i "Stjärnorna på slottet" i år och kocken där gjorde en fantastisk middag till mig – kalvfilé med anklever! Jag älskar mat och står väldigt ofta i köket. Bruno säger alltid varför ska vi gå ut och äta när du gör så god mat? Den ende på slottet som jag riktigt kände var Bosse Parnevik. Han är en gammal vän till mig och våra barn har vuxit upp tillsammans. Peter Jöback har jag träffat som hastigast ett par gånger, men både Marianne Mörck och Regina Lund var helt nya bekantskaper för mig. Det var flera som verkligen överraskade mig och det var mycket skratt – och tårar…

...årstid: 

– Jag älskar våren, jag älskar hösten med alla färger i naturen och när snön kommer tycker jag det är så vackert – om den får ligga kvar. När träden blir tunga av snö åker jag gärna ut i skärgården och sitter där och njuter…

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrosso: "Jag ville bara glömma bort henne" 

...romantiska minne: 

– När Bruno och jag sitter längst ut på bryggan en sommarkväll, med varsitt glas och något gott på tallriken, och ser på solnedgången – och de stunderna är många! Vi har fortfarande roligt och myser tillsammans – det är det få förunnat!

Ann-Louise med döttrarna Josefin, 5 år, och tvillingarna Jessica och Jenni, 9 år, hemma i huset 1978

Foto: OLLE WESTER/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

...tid: 

– Vår bästa tid är nu (sjunger)… det händer så mycket roligt nu och jag har varit med om så mycket. När vi skulle skriva ”Kärlekens miljonär” och började plocka fram bilder och klipp från flyttlådorna på vinden tänkte jag – herregud, så mycket jag varit med om! Det är helt otroligt! Det var svårt att sålla, men till slut blev det en bok i alla fall.

...artist: 

Bland svenska artister finns det en tjej jag beundrar – Lisa Nilsson. Det är en fantastisk sångerska- med en varm och innerlig röst. Hon har oerhörd kontroll utan att göra avkall på sin värme. Det finns så många utländska, men jag älskar Adele! När jag växte upp var min första idol Alice Babs och sedan blev det Siw Malmkvist – och nu jobbar vi ihop! Det är helt sjukt (skratt)! När Siw vill vara rolig kallar hon mig ”lillflickan”…  

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs: Jag siktar på att gifta mig innan 50 

...resa: 

– Jag har gjort många härliga resor, men en som fastnat i minnet var en kryssning mellan Hongkong, Vietnam och Kambodja. Det var en oerhörd upplevelse – så fascinerande länder. Och för inte så länge sedan var jag i Sydafrika där vi besökte vindistrikten, Kapstaden och var på safari. Jag har sagt i många år – aldrig djungeln och vilda djur! Jag tittar på National Geographic – det räcker gott för mig! Men till slut övertalade mina vänner mig – och jag ångrar inte en sekund! Att väckas klockan fem på morgonen när solen går upp och komma till en sjö där det först kommer en elefant, sen två-tre och plötsligt är det 40 elefanter som badar framför ögonen på mig… det var makalöst!

...komplimang: 

– Jag var på ett Svensktoppsjubileum på Berwaldhallen och sjöng till stor symfoniorkester och efteråt kom Benny Andersson fram och sade ”Hur kan man sjunga så bra när man är så gammal?” Det bär jag med mig – det var roligt sagt och jag tar inte illa upp på något sätt.