Adam Lundgren gör succé i "Vår tid är nu".
1 av 2: Adam Lundgren gör succé i "Vår tid är nu". Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Privat gillar han helst att klä sig i mjukisbrallor.
2 av 2: Privat gillar han helst att klä sig i mjukisbrallor. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Adam Lundgren: "Jag vågar inte ropa hej"

Dramaserien ”Vår tid är nu” gjorde succé direkt. Adam Lundgren spelar mellanbrodern stiligt klädd i kavaj och fluga.

Privat gillar skådespelaren att glida runt i sin track suit, spela Playstation och äta maffiga mackor med flickvännen. Allra bäst mår han i fäboden i Dalarna. 

Adam Lundgrens bästa…

…söndag: 

– Då går jag och min flickvän och handlar nybakat, gott bröd på ett bageri. Var beror på, då min flickvän bor i Stockholm och jag i Göteborg. Till det köper vi buffelmozzarella, avokado, cocktailtomater, cream cheese, jordnötssmör och drottningsylt. Brödet steker vi i olivolja. Det blir bra mackor, som vi äter till den animerade science fiction-serien ”Rick and Morty”. Det tar ofta några timmar.

LÄS OCKSÅ: Dolph Lundgren: "Jag har gått i psykoterapi i fem år" 

…restaurangbesök:

– Jag brukar alltid känna att jag väljer fel maträtt. ”Oh, jag var ju faktiskt sugen på entrecote med bearnaise, så varför krånglade jag till det med en fisk i sparrispyramid?” Detta slipper jag när jag på ställen med sharing-menyer med mellanrätter. Avsmakningsmenyer funkar också. Jag vill ju smaka på allt.

…köksredskap:

– Jag vacklar lite mellan en bra vass kniv och en gjutjärnspanna. Stekpannan är ett inre paradigmskifte för mig. I början tyckte jag det var skittråkigt att få köksredskap i present, men när jag var 24-25 önskade jag mig en tung gjutjärnspanna i julklapp. Jag blev faktiskt blev glad. Farsan har alltid lagat god mat. Stekpannan är mitt försök att fortsätta äta gott.

Adam Lundgren

Ålder: 31.
Familj: Mamma, pappa, bror Pontus, 27, farmor, morfar. Flickvän, 28.
Bor: Tvåa på Hisingen, Göteborg
Yrke: Skådespelare.
Aktuell: SVT:s dramaserie "Vår tid är nu" måndagar i SVT1 klockan 20. Spelar Gösta Berling i "Gösta Berlings saga" på Göteborgs Stadsteater, premiär 15 december, spelas till 15 februari.

…succéserien. 

– Vi filmade ”Vår tid är nu” i ett och ett halvt år. I början av september var vi klara med säsong två. Vi får se om de höga tittarsiffrorna håller i sig. Jag vågar inte ropa hej förrän serien gått ett tag.

LÄS OCKSÅ: Sverrir Gudnason, 39: Jag tror fortfarande på familjen 

…höstsemester:

– Jag har precis varit på en liten ö som heter Gili Air utanför ön Lombok i Indonesien. Där gjorde jag ingenting. Jag snorklade en gång, sedan låg jag bara och gottade mig i tio dagar. Jag var där själv, eftersom min flickvän går i skolan. Jag ville komma bort och få värme innan jag började med ”Gösta Berlings saga” på Stadsteatern. 

…skådespelarkick:

– Då tänker jag på när jag gästade Håkan Hellström på Ullevi 2014. Det var skjuts i det ögonblicket. När jag klev upp på scenen var det 70 000 i publiken. ”Nu i helvete gäller det att komma in i rätt takt”, tänkte jag och så började jag sjunga ihop med Håkan. Det var otroligt kul och overkligt. När Håkan klippte Ullevispelningen i Jonsered, spelade vi in ”Känn ingen sorg” i studion bredvid. Han tittade på en tagning och tyckte det verkade grymt.

…hemmamys:

– Det är när alla kompisar samlas i min lägenhet, vi har köpt två kilo godis, spelar tv-spel och sedan ska vi välja film. Det tar ofta två, tre timmar. Till slut har folk gått hem innan vi satt på filmen. Då blir det ”South Park” eller ännu mer tv-spel.

…klädesplagg:

– Min Adidas track suit. Jag har gått tillbaka till det jag hade som liten, när jag hatade jeans eller ”cementbyxa” som pappa kallade det. Det är så jäkla skönt att glida runt i den. I början var det kul med 40-talsbrallorna, kavajen och flugan i ”Vår tid är nu”, men det blev också vardag och jag längtade efter att spela i mjukisbrallor. 

…träning:

– Jag har precis börjat gilla att springa milen och lyssna på podcasts som Spår. Det var i en podcast som en hjärnforskare pratade om nyttan av konditionsträning för hjärnan. Då tog jag tag i det. Jag bor i Göteborg och springer utmed vattnet till Eriksberg och tillbaka till Vågmästarplatsen. Efter löpturen mår jag bra. Förut tränade jag hockey, men då joggade jag aldrig så långt.

…leksak:

– Det är mitt Playstation. Jag spelar bara ett spel och det är Fifa, vilket gör mig totalt vansinnig stundtals. En gång kastade jag in kontrollen i elementet, bröt sönder den i delar och köpte en ny. Samtidigt är det fantastiska stunder när man spelar ihop med kompisar, gör ett snyggt mål och vinner mot främlingar. Det har hela känslospektrumet. Helt sjukt egentligen.

…livsinsikt:

– Att tiden bara går fortare och fortare ju äldre jag blir. Min pappa sa det till mig när jag var yngre. Det stressar mig. Jag får dåligt samvete om jag slösar tid. Tidigare när satt i solen med ett glas och vacker utsikt, ville jag att det skulle vara så sju dagar i veckan. I dag är jag bättre på att leva i nuet.

…vattenhål:

– När jag reser letar jag alltid efter sköna vattenhål att komma tillbaka till. Jag har en romantisk bild av en fiskehamn med goa kaféer. Ett torg där jag kan dricka kaffe omgiven av grönska. Hittills har jag inte hittat något vattenhål. Det skulle i så fall vara lantstället i Dalarna. Fäboden är ett timmerstockshus med fotogenlampor, vatten i en källa och utedass. Det brukar ta några dagar innan jag går ned i varv. Jag blir otålig, det finns ingen mobiltäckning, inget Netflix. Sedan sitter jag och lägger patiens med morsan, farsan och brorsan. Det är det enda stället där jag kan sova till elva, tolv. Morsan säger att det är något med luften. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!