Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>MÄNSKLIGT

Publicerad 8 feb 2018 14:30

6 skäl till att du ALLTID ska lyssna på din storasyster - trots att du inte vill

Din storasyster är alltid din ärligaste rådgivare.

Din storasyster är alltid din ärligaste rådgivare.

Foto: Shutterstock

Behöver du råd?

Då är det en god idé att vända dig till storasyrran.

Här är 6 anledningar till att alltid lyssna på råd från din äldre syster.

De flesta som växer upp med en storasyster har med beundran i blicken sett på hur hon tacklat livets svårigheter - puberteten, kärlekskriser och skolgången – och önskat att du var som hon. Även om du är vuxen i dag och inte längre känner dig frestad att sno din systers skitsnygga Canada Goose-jacka (har hon några snygga jackor ens?) eller hänga efter henne och hennes gäng på helgen så har ni mer gemensamt än du har med andra i din omgivning. 

Du har din egen identitet och är kanske inte så sugen på att höra hennes åsikt om ditt liv längre, men stanna upp och lyssna ändå. Det finns goda skäl att alltid lyssna på din storasyster - oavsett hur gamla ni är.

Inspirerade av Elite Daily listar vi sex skäl.

1. Hon har inget filter

Medan många av dina vänner lindar in råd och säger vad de tror att du vill höra, så är din syster inte rädd för att såra dina känslor. Om du ber om råd kan du alltid räkna med att det som kommer ut ur hennes mun är sanning. Rå sanning.

LÄS OCKSÅ: Studie: Storasyskon är smartast

2. Ni har ett hemligt språk

Ni känner varandra så bra, att det inte krävs mer än en gest eller ett ord för att berätta en hel historia. Medan dina vänner kämpar med att hitta rätt ord förstår du din systers budskap på en sekund.

3. Hon säger det av kärlek

Förutsatt att din syster inte är en psykopat kan du nästan alltid räkna med att hon inte har en dold agenda. De råd hon ger dig, de ger hon dig av kärlek.

4. Ni delar samma historier

Ni har växt upp tillsammans och delar således ett förlutet. Därför vet hon exakt vilka exempel och historier hon ska ta upp när hon försöker förklara något för dig. Om hon tycker att du överreagerar kan hon säga att du beter dig precis som er mamma gjorde när hunden åt upp julskinkan julen -01, och då förstår du direkt.

LÄS OCKSÅ: 8 anledningar till att din storasyster är det bästa som har hänt dig

5. Hon vill att du ska vara den bästa versionen av dig själv

Även om det är svårt att se ibland så vill din syster ditt bästa. Ni tävlar kanske, syskon emellan, men om hon ger dig oombedda råd så är det för att hon vill se dig lyckas senare i livet.

6. Ibland vill hon hindra dig från att begå samma misstag hon själv gjort

Din storasyster vill hjälpa dig att inte göra om hennes egna misstag. Om hon märker att du är på väg att göra något dumt kommer hon att varna dig - oavsett om det handlar om en ny partner som verkar konstig eller bara om att packa bekväma skor inför din weekend i New York.

Egentligen ganska lyxigt, eller hur?