Bor du och din bästa vän på olika ställen? Det kräver mer av er relation - och kan göra att ni blir ÄNNU bättre vänner på kuppen.
1 av 2: Bor du och din bästa vän på olika ställen? Det kräver mer av er relation - och kan göra att ni blir ÄNNU bättre vänner på kuppen. Foto: Fotolia
Ja det KRÄVS mer arbete för att det ska funka. Men när ni väl ses är det sannolikt månadens eller kanske till och med årets höjdpunkt.
2 av 2: Ja det KRÄVS mer arbete för att det ska funka. Men när ni väl ses är det sannolikt månadens eller kanske till och med årets höjdpunkt. Foto: Fotolia

4 skäl till varför en bästis på distans är det bästa som finns

Att ha en bästis är det bästa som finns.

Personen du berättar allt för, som du skrattar med och vars axel du gråter mot.

Så vad händer om din bästis INTE bor i samma stad längre? Eller ens i samma land?

Det kan faktiskt vara helt fantastiskt det också.

Ni tvingas kommunicera…

…och det är faktiskt något positivt. Att träffa vänner flera gånger i veckan behöver inte betyda djuplodande diskussioner eller särskilt mycket kommunikation överhuvudtaget (Läs: Netflix och en påse ostbågar). Men en bästis på distans måste du verkligen underhålla. Ni skickar långrandiga mejl till varandra, sms:ar om precis allt och en ensam fredagskväll räddas bäst av en alldeles för lång session via Facetime. Även om ni inte ses ansikte mot ansikte så pratar ni mer med varandra än med någon annan.

De slår hål på din bubbla

Personer du hänger med dagligdags har ofta ett liknande perspektiv på tillvaron som du har, vilket gör att du förblir i gamla hjulspår. Ni rör er i samma kretsar och utmanar sällan varandra. Fördelen med en distansbästis är att hen rör sig i en helt annan bubbla och sannolikt har nya infallsvinklar ett erbjuda.

LÄS OCKSÅ: 6 sorters vänner som alla har i sin närhet

När ni väl träffas är det årets höjdpunkt

Inte nog med att du får upptäcka en ny stad (eller land) lite då och då, oavsett vad du och din distans-bff gör så kommer det bli fantastiskt. Bara att träffas räcker för succé. Trots att ni kommunicerar dagligen, via alla kanaler som existerar, har ni otroligt mycket att prata om. Och ni tar verkligen vara på stunden ni har tillsammans.

Det krävs arbete för att det ska fungera

Precis som kärlek så kräver vänskap arbete och underhåll. I ett distansförhållande blir detta extra tydligt. Det krävs engagemang, hängivenhet och mer än ett enstaka sms då och då med en rolig kattvideo. Det krävs hårt jobb och när det funkar är det något att vara stolt över! Kanske är det därför ni uppskattar just den här vänskapen lite extra, för att ni tvingats kämpa för den.

Tack HelloGiggles för inspirationen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!