Jennifer Åkerman har bland annat jobbat som modell. ”Drömmen är att få göra en kampanj. Gärna där jag får se cool ut ihop mitt band Bloke & Bird, som jag har med en svensk kille, Lorenzo.
Jennifer Åkerman har bland annat jobbat som modell. ”Drömmen är att få göra en kampanj. Gärna där jag får se cool ut ihop mitt band Bloke & Bird, som jag har med en svensk kille, Lorenzo. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Hollywoodfrun Jennifer Åkerman: ”Jag är andlig”

Nya Hollywoodfrun Jennifer Åkerman, 28, letar hus i Los Angeles och drömmer om att bli mamma.

Men det tog ett tag innan den rockiga fotomodellen blev kär i skådespelaren Tom Payne från skräckserien "Walking Dead".

– Han var en söt, blek liten kille i kort hår.

Jennifer Åkermans bästa...

...söndag:

– När jag vaknat upp med min pojkvän går vi till vårt favoritställe Salt's Cure och käkar brunch. På söndagar är det loppmarknad i Los Angeles. Vi letar hus och spanar efter kul grejer till det. Jag har bland annat hittat en tuff lampa med snöre för tio dollar. Just nu tittar vi på hus på Eastside ner mot Silver Lake. Även om vi inte har råd är det kul att gå på visningar. Vi planerar också att skaffa barn, men inte de närmaste två åren.

...Hollywoodfru:

– Jag var bara på en fruträff. Det var supertrevligt. Alla är väldigt personliga, precis som en Hollywoodfru ska vara. Jag är kompis med Maria Montazamis dotter Sara. Isabel Adrian och jag umgicks för några år sedan. Den enda som var ny för mig var Gunilla Persson. Jag är van vid starka personligheter med mycket åsikter.

LÄS OCKSÅ: Mat-Tina, 44, avslöjar: "Jag äter för ensidigt"

Jennifer Åkerman

Ålder: 28.

Bor: Lägenhet i West Hollywood, Los Angeles.

Familj: Mamma Vera Stevens, pappa Magnus Åkerman, systrarna Mikaela Åkerman, 30, och Malin Åkerman, 39, och pojkvännen Tom Payne, 34.

Yrke: Artist.

Aktuell: "Svenska Hollywoodfruar", sänds tisdagar kl 21 i TV3. Bandet Bloke & Birds singel "Brooklyn Kid" på Spotify.

Sverigekoppling: Växte upp i Stockholm, gick gymnasiet i Falsterbo. Föräldrarna bor i Skanör Falsterbo. Flyttade till Los Angeles 2008.

...inredningsstil:

– Jag är ju lite yngre än de andra, men jag är också lite Hollywoodfruig och tycker om att städa och ha det snyggt. Folk brukar säga att de älskar vår lägenhet. Den är bohemian chic med vintage. I Los Angeles ställer folk hela tiden ut möbler på gatan, som man kan ta hem och klä om. Vi hittade en jättecool gul vintagegarderob, som vi målade svart samtidigt som vi drack en flaska vin en fredagskväll. Jätteromantiskt!

LÄS OCKSÅ: Martina, 48, väljer att leva med två män - varannan vecka

...lyx:

– En gång i månaden unnar jag mig massage. Jag har lång rygg och kan få väldigt ont i den och nacken. Det kan bero på att jag sitter framför datorn eller spelar mycket gitarr.

...kärleksmöte:

– Jag och Tom träffades på ett Marc Jacobs-event för fyra år sedan. Det tog ett tag innan vi blev tillsammans. Första gången jag såg honom hade han inte långt hår och skägg. En söt, blek liten kille i kort hår och gympaskor, en centimeter kortare än jag. Jag var rockigare och trodde inte att det skulle funka. Tom tyckte att vi kunde hänga lite. Han visste att det skulle bli vi. Jag kommer ihåg när jag kände: "Fan, det är nog den här killen jag ska vara med."

Sambon Tom Payne är känd från tv-serien ”The Walking Dead” Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

...kroppsdel:

– Jag tycker om att framhäva midjan. Min pojkvän gillar att jag är kurvig. När jag jobbade som modell var det ett väldigt tjat att jag skulle gå ned i vikt. Det ville inte jag, jag tycker jag är snygg. För mig är det viktigast att må bra. Jag har ingen aning om vad jag väger.

...lördagsmys:

– Då hoppar vi in i cabben. Eftersom vi sitter lågt i bilen blir vi varma av asfalten. När vi kommer fram till min syster Malins hus är vi lite svettiga och hoppar i poolen. Där spenderar vi hela eftermiddagen, grillar och sitter i solen.

LÄS OCKSÅ: Så rasade Mia Parnevik 15 kilo: ”I dag orkar jag mer”

...systrar:

– Jag har två systrar. Mikaela och jag växte upp tillsammans och hänger mycket. Hon bor i Stockholm och jobbar på Dagens Media. Malin är elva år äldre. Vi är en tajt familj, som gillar att ha kul. Det är ju inte alla familjer som kan gå ut och dansa ihop. Jag och Malin har olika mammor. Hon är supergullig och social, vi är verkligen lika vår pappa på det sättet. Mikaela var duktig i skolan, medan jag och Malin dansade och höll på.

Min pojkvän tycker att jag har ett sjätte sinne

...dröm:

– Jag hade en vän som gick bort i november. När jag har drömt om honom känns det som om han finns kvar på riktigt. Känslan sitter kvar och drömmen är som en hälsning. Jag är andlig och min pojkvän tycker att jag har ett sjätte sinne. Ofta när jag tänker på någon, så möter jag personen på stan två sekunder senare.

LÄS OCKSÅ: Stellan Skarsgård: ”En jävla massa oro”

...träning:

– När jag är i Stockholm går jag mycket. I LA tar jag snabba springturer och så yoga, styrka och ibland boxning på det. Är det värmebölja har man ingen energi att träna. Då får man vänta till kvällen och gå upp i bergen en sväng.

...skönhetstips:

– Sov och drick vatten. Det är inte svårare än så.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!