Var femte man tar bort sitt hår på bröstet.
Var femte man tar bort sitt hår på bröstet. Foto: Thinkstock

Många svenska män rakar sitt könsorgan

Många män vill vara lena i grenen men håriga på benen. Om kvinnan får välja ska manskroppen vara len och fri från hår i näsan. Det visar en ny undersökning som gjorts bland svenska män och kvinnor. 

Intimrakning verkar bli allt vanligare.  Enligt en undersökning, som gjorts av elektroniktillverkaren Philips, rakar hälften av de män som deltog i undersökningen sin pung. Benen däremot ska vara naturligt håriga. Undersökningen visar också att var tredje man tar bort håret under  armarna och var femte håret på bröstet.

 

- Kroppsbehåring eller avsaknaden av det har blivit en del av det personliga uttrycket. Här kan man tydligt utläsa olika tendenser i olika åldrar. Ett exempel är att 75 procent av männen under 35 år tar bort hår från de intima kroppsdelarna. Det är inte längre en trend, det är en folkrörelse, säger Max Hellström, pressansvarig på Philips Consumer Lifestyle.

 

Hur ser ni på riskerna med intimrakning?

- Risken att skära sig är betydligt större när man använder en vanlig rakhyvel. Att köra med en bodygroomer (rakapparat) är säkrare än att gå ner med en kniv i skrevet, säger Max Hellström.

 

Undersökningen som gjorts bland 1048 kvinnor och män, utspridda i Sverige, visar också att majoriteten av kvinnorna vill att männens kroppar ska vara lena, samt fria från hår i näsan.