Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 13 apr 2010 15:05

Malin fick lugnare mage med LCHF

HAR HELT LAGT OM KOSTEN. "Om jag äter socker nu så märker jag direkt att jag blir tung i huvudet och får sämre humör", säger Malin som har gått ner 31 kilo med LCHF-kost.

HAR HELT LAGT OM KOSTEN. "Om jag äter socker nu så märker jag direkt att jag blir tung i huvudet och får sämre humör", säger Malin som har gått ner 31 kilo med LCHF-kost.

Foto: Anna Hållams

Malin Andersson, 25, bytte snabbmaten och godiset mot LCHF-kost och rasade i vikt.
Hela 31 kilo har hon gått ner på knappt två år.

- Mina matvanor var katastrofala. Det var snabbmat, snabbmat, snabbmat och godis, chips och ostbågar på det. Jag hoppade över frukost och lunch och känsloåt ofta, säger Malin Andersson.
Vanorna resulterade i en rejäl övervikt, till slut vägde hon 98 kilo till sina 160 centimeter.
Då fick hon nog och bestämde sig för att pröva LCHF eftersom det verkade enkelt.

Suget försvann


Första veckorna mådde Malin inget vidare.
- Men sen var det som att trycka på en knapp. Jag fick så mycket ny energi, jag var lagom mätt och blev inte sugen.
Samtidigt försvann kilona i snabb takt, redan under de första fem månaderna gick hon ner 20 kilo.
Det hon har saknat mest är frukt, för den söta smaken. Det vita brödet har hon också längtat efter. Men eftersom hon gillar ost njuter hon istället av oststavar inrullade i skinka.
- Jag har lärt mig att äta saker som jag inte åt tidigare. Squash tyckte jag var beskt innan och tomater tyckte jag var blaskigt. Men nu kan jag bli sugen på mogna, rumstempererade körsbärstomater.

31 kilo lättare

Malin före.

Foto: Foto: PRIVAT


Att hon gillar ost, kött och ägg har definitivt gjort det lättare att äta LCHF-kost. Kokta ägg, keso eller kesoplättar är numera några favoritmellanmål. Malin har också börjat äta regelbundet. Sedan hon började med LCHF för knappt två år sedan har hon gått ner 31 kilo - till 67 kilo.
- Min pollenallergi har försvunnit, jag får mindre migrän och min mage är mycket lugnare. Också har jag äntligen fått göra en bröstreduktion, innan vägde jag för mycket.

Relaterat