Med LCHF slipper Malin sitt sötsug.
Med LCHF slipper Malin sitt sötsug.

Malin, 26: "Jag fick så mycket ny energi"

Malin Edman, 26, bytte snabbmaten mot LCHF-kost och rasade i vikt. På fem månader försvann 20 kilo. Totalt har hon hittills gått ner 35 kilo.

Malin Edmans matvanor resulterade i en rejäl övervikt, till slut vägde hon 98 kilo till sina 160 centimeter. Då fick hon nog och bestämde sig för att pröva LCHF eftersom det verkade enkelt.
- Mina vanor var katastrofala. Det var snabbmat, snabbmat, snabbmat och godis, chips och ostbågar på det. Jag hoppade över frukost och lunch och känsloåt ofta, säger Malin Edman.
Första dagarna mådde Malin inget vidare. Hon hade sug efter kolhydrater, huvudvärk och var trött.
- Men sen var det som att trycka på en knapp. Jag fick så mycket ny energi, jag var lagom mätt och blev inte sugen.

Blir inte proppmätt

Malin innan.
Samtidigt försvann kilona i snabb takt, redan under de första fem månaderna gick hon ner 20 kilo. Efter drygt två år vägde hon 67 kilo. Hennes pollenallergi var borta, hon fick färre migränanfall och magen var mycket lugnare. Och så fick hon göra en efterlängtad bröstreduktion, tidigare hade Malin vägt för mycket.
- Jag har lärt mig att äta saker som jag inte åt tidigare. Squash tyckte jag var beskt innan och tomater tyckte jag var blaskigt. Men nu kan jag bli sugen på mogna, rumstempererade körsbärstomater.
Hon har lärt sig att uppskatta annan slags mat sedan hon började med LCHF. Och nu handlar det inte bara om att fylla magen eller ge efter för suget. Nu tittar hon på näringsinnehåll och sammansättning på det hon äter. Med LCHF blir Malin nöjd utan att behöva äta sig proppmätt.
- Jag väger 63 kilo och mår toppen. Jag tränar mycket crossfit och äter väldigt lite kolhydrater. Jag har dragit ner på mejeriprodukter och äter mer av en stenålderskost, det funkar jättebra för mig.


Malin Edman

Ålder: 26.
Bor: Skänninge.
Gör: Ansvarig för sportsektionen på Holistic, bloggar på kanjagkandu.com.
Familj: Gift med Lennie.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!