Skådisparet Angelina Jolie, 34, och Brad Pitt, 45 har åldersskillnad som gör susen enligt stuiden.
Skådisparet Angelina Jolie, 34, och Brad Pitt, 45 har åldersskillnad som gör susen enligt stuiden. Foto: David Silpa7Stella pictures

Lyckligt äktenskap? Skaffa äldre man

Hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap - vid sidan om attraktion, tålamod och tillgivenhet? Att kvinnan har högre utbildning och gifter sig med en man som är minst fem år äldre än hon är.

Det är en ny studie baserad på intervjuer med 1534 schweiziska par som antingen var gifta eller i en långvarig relation. Fem år senare följdes 1074 av paren upp för att se vilka som fortfarande var tillsammans.


Utifrån ålder, utbildning och tidigare skilsmässor kunde forskarna sen sammanställa sin "oromantiska formel" som visade att par där ingen tidigare har gått igenom en skilsmässa, där kvinnan har högre utbildning samt är minst fem år yngre än mannen är de förhållanden som har störst chans att överleva.


Störst skillnad gjorde utbildning. Om kvinnan hade högre utbildning än mannen så hade paret åtta gånger så stor chans att hålla ihop, skriver Sunday Mail.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!