LYXIGT. Det sticker och bubblar lite i skinnet när oxygenprodukterna verkar. Men jämfört med vanlig portömning är det smärtfritt -och i kombination med massage känns behandlingen superlyxig.
LYXIGT. Det sticker och bubblar lite i skinnet när oxygenprodukterna verkar. Men jämfört med vanlig portömning är det smärtfritt -och i kombination med massage känns behandlingen superlyxig. Foto: JÖRGEN

Liva upp din hud med syre

Hemligheten bakom Cameron Diaz och 

Sharon Stones perfekta hy? 

Oxygen ansiktsbehandling - påstås det. 

ego testade stjärnornas exklusiva kur.

Det finns få tillfällen då man kan känna sig så underlägsen som då en hudterapeut med perfekt make up böjer sig ner över en och inspekterar ens pormaskar. När Jonna Leganger på Studio Elite efter en inledande ryggmassage med akupressur penslar på rengöringskräm på mina kinder, infinner sig inte den känslan. Hon förfasar sig visserligen då jag berättar att jag använder vanlig handtvål för att ta bort mitt smink med, men menar att jag efter sex veckors behandling hos henne skulle kunna få persikohud.  I dag är det emellertid den oxygena ansiktsbehandlingen som jag - i likhet med Madonna, Elton John och Demi Moore - ska testa.  - Läkaren Paul Herzog lyckades kapsla in syre i en emulsion som han behandlade skadad hud med. Hans fru Karin, som är hudterapeut, insåg vilka underverk krämen kunde göra med frisk hy, berättar Jonnas kollega Carina Desmond Mattsson.  - Karin Herzog tog patent på oxygenprodukterna och stjärnorna fick upp ögonen för hennes serie. Vid inspelningen av Bridget Jones-filmen fick skådespelarna behandlingar med de här produkterna. 

Rengöringskrämen i mitt

  ansikte borrar sig in i huden och det sticker till överallt där det varit smutsigt. Jämfört med traditionell porklämning är det dock riktigt behagligt! Jonna lägger på en enzympeeling och därefter en oxygenmask. Hon klär in min nuna i plastfolie och krämen värmer på djupet.  - Den är som en dammsugare som drar upp alla orenheter ur huden, förklarar Jonna.  Hudterapeuten masserar mitt ansikte och trycker med mjuka fingrar på olika punkter i min panna, på kinderna och vid tinningarna.  - Det här gör jag för att balansera din hy, förklarar Jonna och jag uppfattar knappt vad hon säger för jag är borta i skallen av välbehag.  Hon knådar mina spända axlar, applicerar en uppstramande "askungemask" som tillför näring och packar in mina händer i en oxygenkräm.  Till slut får jag dagkräm och ett skyddande terrakottapuder på kinderna - och en uppmaning:  - Använd för Guds skull inte tvål när du tar bort sminket i kväll! vädjar Jonna. 

oxygen ansiktsbehandling- så bra var det

 

Njutning:

  Jag ryser av välbehag! Inga obehagliga moment som porklämning eller brynplockning. 

Hälsoeffekt:

  Det känns som om massor av orenheter försvinner från huden. Dessutom är behandlingen väldigt avkopplande.  Dagen-efter-känsla: 4 getingar  Läpparna är inte lika torra längre och pormaskarna är betydligt färre. Huden har fått lite mer lyster. 

Aha-upplevelse:

 Det är superhäftigt när oxygenmasken verkar på djupet! 

Egofaktor:

 Vem mår inte bra av lite stjärnglamour i vintermörkret?

FAKTA

Oxygenbehandlingar
Karin Herzogs produkter sägs sätta fart på blodcirkulationen och syresätta cellerna.
De är bakteriedödande och bleker generande hårväxt.

plats: Studio Elite, Birger Jarlsgatan 94, Stockholm, tfn 08-166520.
På hemsidan www.
karinherzog.
se finns uppgifter om salonger i Helsingborg och Lycksele.

Pris: 690 kronor för 60 minuter.

Aktuellt just nu