Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 22 apr 2013 10:09

Linda gick ner 75 kilo – åt mindre portioner

Linda Wallin har gått ner till 55 kilo genom att träna och äta mindre portioner, men ungefär samma mat som tidigare.

Linda Wallin har gått ner till 55 kilo genom att träna och äta mindre portioner, men ungefär samma mat som tidigare.

1/2

Foto: Christian Örnberg

Som mest vägde Linda 130 kilo.

Som mest vägde Linda 130 kilo.

2/2

När trebarnsmamman Linda Wallin, 30, från Åkersberga nådde 130 kilo bestämde hon sig.

Med mindre portioner och daglig motion tappade hon 75 kilo på 13 månader – i dag stannar vågen på 55 kilo.

– Jag är gladare, piggare och mer alert, säger hon.

Linda Wallin har alltid varit kurvig. Men när hon efter studenten gick från att dagligen ha tränat dans, till att helt sluta motionera började kilona smyga sig på. Efter att ha fött sitt första barn 2005 landade hon på 112 kilo.

De kommande åren skulle hon pendla upp och ned i vikt, som mest 130 kilo. Hon åt mycket godis men framför allt stora portioner mat, både snabbmat och husmanskost. Linda, som är sångerska började skämmas för hur hon såg ut och ville inte längre ställa sig på scenen.

– Jag började må dåligt och ville inte se mig i spegeln. Jag gömde mig för allmänheten och satt hemma och käkade godis i stället.

Vill inte gå på diet

I maj 2012, efter att hon slutat amma sitt tredje barn, bestämde sig Linda för att köra fullt ut. Genom att äta samma mat som tidigare, men i mindre portioner, började hon sin viktresa.

– Jag ville inte gå på någon diet, dricka pulver eller äta enligt någon metod. Jag bestämde mig för om jag ska tappa den här vikten så ska jag göra det genom att leva som jag vill leva resten av mitt liv, säger hon.

Linda började hålla koll på energiintaget.

– Tittar man på hur läkare tänker så är det kalorier in, kalorier ut. Jag gick med i viktklubb.se för att hålla koll på hur många kalorier jag skulle äta, säger hon.

En dag i veckan tillåter hon sig att äta godis, tårta eller något annat sött.

– Annars hade jag nog gett upp, säger hon.

"Mycket gladare i dag"

Samtidigt gick hon nästan varje dag en powerwalk på minst 60 minuter eller körde lika många minuter på sin crosstrainer hemma i vardagsrummet. I dag väger hon 55 kilo och är glad över att hon tog tag i sin vikt.

– Jag är mycket gladare som person. Inte för att jag blev smalare, utan för att jag gjorde en förändring för att nå mina drömmar, säger hon.

Relaterat