Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 31 okt 2004 18:37

Uppdaterad 31 okt 2004 18:42

LEKTION 7: Lär dig hitta mannens P-punkt

Det har handlat mycket om kvinnors njutning i orgasmskolan. Men i lektion sju berättar Magasinet återigen om hur mannen ska få det skönt.
Eller rent ut sagt hur man gör honom galen genom att stimulera P-punkten.

De flesta män har inte funderat

så mycket över den – utom när de får besvär med den. De flesta kvinnor vet inte var den sitter – eller vad den ska vara bra för. Detta trots att mannens P-punkt – prostatan – kan vara till mycket stor njutning för mannen. Med hjälp av erotikpedagogen Ylva Franzéns råd har jag fått min man att kvida lite extra… Mannens P-punkt har flera likheter med kvinnans G-punkt. I båda fallen handlar det om ett område inuti kroppen som kan ge den allra största njutning. Och mannen kan uppleva nya sensationer om han lär sig att kontrollera sina inre muskler och området runt prostata.

INDIREKT MASSAGE AV MANNENS P-PUNKT

1. Börja med att massera skinkorna kraftigt, fortsätt med ländryggen, svanskotan och överst på låren. Avsluta med att placera en hand på vardera skinkan och skaka dem kraftigt i 2-3 minuter. Stryk händerna från skinkorna ner till fötterna, slå lätt på fötterna för att få energi dit. 2. Be honom halvligga på rygg med tre-fyra kuddar som stöd. Ta er tid att komma i stämning och kupa ena handen runt hans penis, den andra på hans hjärta, se honom kärleksfullt i ögonen och säg: Jag gör det här för dig, jag älskar dig, du ska bara slappna av och ta emot". Harmonisera er andning. 3. Applicera mycket olja på dina händer och ge hans stav en riktig omgång, fråga sedan om det är okej att du koncentrerar dig på hans prostata. Om han svarar ja, börja med att stryka huden under testiklarna och ner mot anus. Känn den hårda penisroten som fortsätter inne i vävnaderna under pungen. Följ den neråt och känn efter var den slutar och bäckenbottenmuskulaturen tar vid. Innanför dessa muskler ligger prostatan. Ofta är det ganska okänsligt och det kan ta lite tid innan spänningen släpper. Prova då detta:
 • Pressa med fingrarna i området mellan testiklarna och anus så du vet var det är hårt respektive mjukt. Det går att pressa både djupt och kraftigt in i området runt prostatans nedre del. Pressa med pek- och långfingret och försök hitta P-punkten, områdets hetaste ställe. Be din partner guida dig.
 • Pressa med fingrarna djupt in i bäckenbotten, fråga hur det känns om han vill att det ska vara hårdare eller mjukare. När du väl är förtrogen med platsen och trycket kan du senare använda fingret och knogarna för att hejda hans utlösning.
 • Vibrera området genom att knyta handen och pressa ner knogarna mot hans bäckenbotten. Skaka handen så att det vibrerar och darrar. Massera hans mage och diafragma med din fria hand.
 • Vibrera med båda händerna, låt ena handens fingrar glida in under stjärten medan bakre delen av handflatan pressar in i bäckenbotten, den andra handen vilar på hans mage. Gunga med hela din kropp från ett centrum under naveln och skaka dina händer så att underlivet vibrerar.
 • Smek hans penis med den ena (väl inoljade handen) och smek hans bäckenbotten med din fria hand. Pressa kraftigt med fingrar eller knogar, massera med cirkelrörelser och borra då och då in fingret på rätta stället.
 • Under tiden kvinnan lär sig massera prostatan kan mannen smeka sin penis så hon fullständigt kan koncentrera sig på det och han kan kombinera dessa gamla och nya njutningssensationer.

  DIREKT MASSAGE av P-Punkten:

 • Kom ihåg: Om din man har haft prostatabesvär bör han rådfråga en läkare innan ni sätter igång. Renlighet och rikligt med bra, oljebaserad olja är ett krav. Latexhandskar om du vill… Var försiktig och mjuk när du utforskar området, vid den här direkta typen av prostatastimulering kan mannen känna ett lätt obehag de första gångerna. Ägna bara fem-sju minuter åt detta i början.
 • Låt mannen ligga på mage de första gångerna och gör, liksom under föregående övning, en rejäl uppvärmning för att få honom "het".
 • Låt ett finger mjukt tränga upp i hans anus till och med andra leden på fingret.
 • Vippa sedan fingret upp mot hans navel med en "kom hit-rörelse". Då stimuleras hans prostata mjukt inifrån. Långa naglar är förbjudet – korta och jämna ska det vara!

  Relaterat