Kolla här, Annika. Magasinets modiga reporter, Annika Sundbaum-Melin letar efter G-punkten - och hittar den.
Kolla här, Annika. Magasinets modiga reporter, Annika Sundbaum-Melin letar efter G-punkten - och hittar den. Foto: THOMAS

Här har du din g-punkt!

Magasinets reporter Annika Sundbaum-Melin skolkar absolut inte från orgasm-skolan.

Här lär hon sig hitta sin g-punkt.

Annika Sundbaum-Melin

Ylvas Franzéns orgasmskola är tuff, men andra lektionen märks en avgjort skillnad på oss deltagare, vi är öppnare, gladare och alls inte lika generade.  Det finns tråkigare saker än att leta efter sin G-punkt, det medges.

Personligen har jag trott att punkten varit en myt skapad av män för att de ska slippa lägga ner energi på klitoris och kort och gott sticka in den och hoppas på det bästa. Freud, nämligen, sade på sin tid att inga riktiga kvinnor fick klitorisorgasm...  Ylvas säger att när man väl funnit den där punkten och hittat tekniken så är det nästan omöjligt att inte nå klimax.  Men G-punkten ska man leta efter när man är rejält upphetsad, gärna strax innan, eller efter, en klitorisorgasm, då är insidan av slidan mjuk, våt och "redo".

Dessutom är det omöjligt för en man att känna var han ska använda en dildo, kvinnan måste visa.  Att sitta på huk i ensamhet är det bästa när man ska leta efter Gudinnepunkten (som den också kallas), men om man är bekväm som jag funkar det också bra att ligga ner. Då med hjälpmedel i form av en dildo som är böjd längst fram.

Jag förbereder min nya rosa dildo

Rätt omgående känner jag att jag faktiskt har en G-punkt och blir glatt överraskad, det är skönt, men trots att jag använder just en dildo är det svårt att få till ett tillräckligt hårt tryck.  Ylva säger att trycket ska ligga på 4,5 kilo! Men när aftonen kommer ligger jag och min man och smeker varandra, inte med hårda masserande drag, utan med fjäderlätta smekningar som Ylva rekommenderar. Vi ryser av vällust båda två och efter ett sällsamt behagligt förspel försöker också han hjälpa mig att hitta G-punkten.

Det går hur bra som helst

- med den smått djuriska bakifrånställningen, när vi båda hittar "rätt" placering. Denna gång upplever jag starkt känslan av "Jag står inte ut, det är så skönt att det gör ont" - men försöker ändå fortsätta (för Ylva har sagt att man måste komma över det stadiet precis som vid en klitorisorgasm).  Men till sist ger jag upp, med en behaglig lojhet i hela kroppen. Så nära en så kallad G-punktsorgasm har jag aldrig varit tidigare. Nu vet jag att den finns där, punkten - fortsättning följer...

Så hittar du din g-punkt

Sitt på huk. För upp ett finger snett underifrån mot området motsvarande "klitoris baksida". Testa genom att föra ett finger så långt upp att du känner livmodermunnen, dra sedan tillbaka fingret millimeter efter millimeter längs slidans tak. När du känner att ett område är speciellt känsligt, böj fingret i en "kom hit"-gest och massera och tryck - hårt. För att det ska kännas krävs ett kraftigt tryck. Om du känner dig en smula kissnödig är du på rätt ställe, eftersom den kraftiga pressen retar urinröret. Lätta en smula på "trycket". Fortsätt stimulera området!

• Stark och energisk press mot G-punkten är avgörande.

• Om du som man försöker ge din kvinna G-punktstimulering är det avgjort skönast och mest avslappnat för henne om hon får ligga ner och er kärleksstund redan byggts upp. Halvligg någorlunda bekvämt på hennes vänstra sida. Om hon ligger på rygg och böjer vänster ben, kan du, under hennes lår glida in med ett finger eller två och komma in i hennes vagina snett underifrån. Resultatet blir direktkontakt med G-punkten (var lyhörd för hennes lustkänslor) och då ska du enbart koncentrera dig på starkt tryck och massage just där. Ha tålamod!