Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 mar 2009 12:09

Uppdaterad 19 mar 2009 13:31

Längre penis utan kirurgi

Penissträckaren "Andro-penis".

Penissträckaren "Andro-penis".

Glöm kirurgi. Nu är det möjligt att få längre penis genom en så kallad penissträckare- vilken ger en vetenskapligt bevisad effekt. Den genomsnittliga längdökningen hos dem som använder penissträckare är 1,7 centimeter, skriver videnskab.dk.
De män som är missnöjda med längden och tjockleken på sin penis har hittills varit hänvisade till kirurgi. Men nu finns flera så kallade penissträckare på marknaden- vilka ger bevisad effekt. Forskare vid universitetet i Torino har undersökt effekten av penissträckaren
" Andro-Penis" och det visade sig att hos de sexton män som ingick i försöksgruppen så blev deras penisar i genomsnitt 1,7 centimeter längre efter daglig användning i sex månader, skriver videnskab.dk.

Plastringar och metallstänger

Andro-Penis och andra penissträckare på marknaden fungerar så att en plastring fästs runt penisroten och en annan runt ollonet. Metallstänger som förbinder de två plastringarna sträcker sedan ut penisen, och efter långvarig sträckning delar cellerna på sig och bildar ny vävnad,  vilket är samma metod som används för att förlänga t.ex halsar och örsnibbar, skriver videnskab.dk.

Nöjda med resultatet

För att få effekt måste penissträckare användas minst fem timmar om dagen i upp till sex månader, och den kan användas under kläderna så att användarna kan leva ett normalt liv under tiden. Av de sexton som deltog i den italienska forskningsstudien var det en som avbröt försöket på grund av smärtor, men de övriga sade sig vara nöjda med resultatet.
Penissträckare kan även användas för att räta ut böjda penisar och gör också penisen tjockare, enligt tillverkarna.