Kvinnor som är less på jobbet tröstäter mer<br />

Foto: Thinkstock

Är du kvinna och tröstäter för att du är less på ditt jobb? I så fall kan du vara en av alla dem som använder mat för att göra dig själv på bättre humör.

Andra har också läst

En ny finsk studie visar att kvinnor som är överansträngda på jobbet, mindre glada över sitt jobb eller missnöjda med sin karriär, tenderar att tröstäta mer än andra.

 

Studien, som publicerats i American Journal of Clinical Nutrition, visar att kvinnor som på något sätt mår dåligt över sin arbetssituation har lättare för att utveckla ett känslomässigt förhållande till mat. Det hela handlar helt enkelt om att söka tröst i mat, snacks eller annat onyttigt. I vissa fall handlar det också om att äta okontrollerade mängder mat och annat.

 

Studien genomfördes på 230 kvinnor i åldrarna 30 – 55 år. 22 procent av dem hade problem med sina känslor och sitt beteende till mat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här