Kvinnor ångrar ofta tillfälligt sex

Långt fler kvinnor än män ångrar onenightstands, visar en brittisk undersökning. Medan 80 procent av männen hade positiva känslor efter tillfälligt sex uppgav 48 procent av kvinnorna att de ångrade sig efteråt och kände att de svikit sig själva, skriver iform.no.

Psykologen Anne Campbell vid Durham university intervjuade 1743 kvinnor och män som haft tillfälligt sex och bad dem värdera upplevelsen, och studien publicerades i juninumret av den vetenskapliga tidskriften Nature.


Medan 80 procent av männen som deltog i studien uppgav att de hade positiva känslor kopplade till sina onenightstands, var motsvarande siffra för kvinnorna 54 procent.Rädda för dåligt rykte


Flera av kvinnorna som ångrade sina tillfälliga sexmöten uppgav att de kände sig utnyttjade, att de upplevde att de svikit sig själva samt att de var rädda för att få dåligt rykte, skriver iform.no.


Anne Campbells syfte med undersökningen var att undersöka huruvida den sexuella revolutionen och den feministiska rörelsen gjort att kvinnor såg likadant på tillfälligt sex som män gör, vilket alltså inte var fallet.


- Evolutionsmässigt har kvinnor dragit det största lasset när det gäller barnomsorg, och uppfattningen har varit att det varit till kvinnans fördel att välja sin man med omsorg, säger Campbell men tillägger att biologer på senare tid fört fram teorin att honor kan tjäna på att para sig med många hanar för att öka den genetiska mångfalden för avkomman, skriver iform.no.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!