Chokladsugen? Ny forskning visar att det finns en biologisk förklaring till varför kvinnor njuter av choklad.
Chokladsugen? Ny forskning visar att det finns en biologisk förklaring till varför kvinnor njuter av choklad. Foto: ROGER

Kvinnans kropp är gjord för att älska choklad

LONDON. Nu har kvinnor fått den perfekta ursäkten för att frossa i choklad. Enligt en ny forskarrapport så är kvinnokroppen gjord för att älska choklad.

Robert Börjesson

Flera undersökningar visar att kvinnor rankar choklad lika högt som sex. Nu hävdar forskare vid Florida State University att det finns en biologisk orsak till att kvinnor älskar sötsaker. Kvinnor ska vara "programmerade" att frossa i choklad för att inte glömma att bygga upp ett förråd av fett.  Detta för att ha möjligheten att kunna föda barn även vid plötsligt svåra tider. Forskningsrapporten bygger på studier av råttor.  De djur som testades åt lika mycket mat, men när sötmedel tillsattes deras kost så åt honorna 30 procent mer än tidigare.

"Kvinnor föredrar söt mat"

 Kostexperten Catherine Collins vid St Georges Hospital i London stöder resultaten. - Kvinnor föredrar fet och söt mat i en helt annan grad än män, säger Collins i Sun. - Det kan bero på att deras hjärna säger till dem att äta mat med mycket kalorier så att de överlever en barnfödsel även i svåra tider.

Aktuellt just nu