En vältränad Kristin visade upp sig på Idrottsgalan.
En vältränad Kristin visade upp sig på Idrottsgalan. Foto: Andreas L Eriksson

Kristin tränar för att klara sig på egen hand

Kristin Kaspersen uppmärksammades nyligen för sin vältränade kropp. För EXTRA berättar hon om att träningen är en viktig del av hennes liv för att klara av vardagen som ensamstående mamma.

- Jag måste klara det själv, säger hon.

Det var under "Idrottsgalan" i mitten av januari som tv-profilen Kristin Kaspersen, 42, visade upp sin vältränade kropp iklädd en ärmlös klänning.

Men det är inte jakten på ett perfekt utseende som driver programledaren att träna hårt.

- Det är en del av mitt liv. Det handlar inte om att komma i bikinin, det handlar om att leva hela året runt, säger hon till Extra.

I dag tränar hon styrketräning två gånger i veckan men ägnar sig också åt konditionsövningar. I första hand för att må bra, men också för att klara av vardagen då hon har diskbråck.

Lat i grunden

- För mig är det så oerhört viktigt att kunna klara vardagen med att skotta, bära ungar på natten som behöver kissa och sådant, då jag lever själv. Jag har ingen som skottar åt mig hemma, jag måste kunna fixa det själv. Därför har jag en väldigt organiserad träning för att kunna bygga upp mig, säger hon.

Just nu tränar Kristin lite extra, då hon planerar att åka Vasaloppet. Men det är inget större problem, utan roligt för någon som kommit över den mentala spärren.

- Vi är ju i grund och botten ganska lata. Jag tror inte jag har träffat någon som har börjat träna och mår skit av det, säger Kristin Kaspersen.

Och vardagen, där träningen blivit lika naturlig som att sova och äta, vill hon inte ändra på.

- Jag sa till mina barn att jag vill bli gammal med er. Jag vill ha en stark kropp så att jag kan klara mig länge, säger hon, till Extra.

Tre träningstips från Kristin Kaspersen

1. Att göra träningen till en del av vardagen:

Det handlar om att leva hela året runt. Då blir det inte så hård press heller."

2. Att variera sina träningsrutiner:

Nu tycker jag inte det är kul att springa, då åker jag långfärdsskridskor. Variera!"

3. Att hitta kontinuitet i träningen:

Det är inte alltid viktigt vad jag gör utan att jag gör något."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av ToppHälsa + trådlösa hörlurar från adidas. Köp nu!