Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Thinkstock

Kärleksguide: Så raggar du med hunden

Tre kärlekspar tipsar om hur du hittar kärleken på hundpromenaden.

Beröm hunden 

Om du ser en attraktiv hundägare i parken, tveka inte, gå fram och säg "vilken fin hund du har". Alla hundägare blir glada av att få höra att de har en fin hund. Kanske kan du gå ett steg vidare och föreslå att ni tar en hundpromenad tillsammans?
Ta samma runda
Om du har spanat in en intressant person som tar en runda vid ungefär samma tid varje dag, passa på att ta din hundpromenad ungefär vid den tidpunkten, kanske stöter ni ihop.
Kolla hundrastgårdar
I storstäderna finns hundrastgårdar där hundägarna hänger medan hundarna springer runt. Det är en social plats där alla pratar med alla - ta chansen och snacka runt, kanske hittar du någon du vill föra längre samtal med?
Klubbar och kurser
Eftersom många hundägare engagerar sig i brukshundsklubbar finns det stora chanser att träffa en partner där. Eller testa på kurser, det är blandat med både tjejer och killar.
Hundsajter
Även på internet kan man träffas, det finns många forum för hundägare, till exempel på Facebook och dessa sajter:
www.vovve.net
www.alltforhundar.se/hundforum
www.aktivhund.se/hundforum
Vidga vyerna
Var öppen. Om du till exempel har en jakthund, umgås inte bara med folk med jakthundar. Vidga vyerna och byt erfarenheter med andra hundmänniskor.
Låt hundarna bekanta sig
Om du börjar dejta en annan hundägare, låt era hundar få möjlighet att i lugn och ro lära känna och acceptera varandra. Det tar tid och beror på hundarnas kön, ras och ålder.
Visa hänsyn
Ta hänsyn till varandras hundar.
Samma värderingar
Se till att din blivande partner har samma syn på hunduppfostran som du. Det kan vara svårt att hålla sams annars. I storstäderna finns hundrastgårdar där hundägarna hänger medan hundarna springer runt. Det är en social plats där alla pratar med alla - ta chansen och snacka runt, kanske hittar du någon du vill föra längre samtal med?