Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 2 feb 2012 11:22

Uppdaterad 2 feb 2012 11:24

Kändisarna som diggar längdskidor

Mark Levengood får aldrig ont av att åka skidor.

Mark Levengood får aldrig ont av att åka skidor.

Foto: Christian Örnberg

Enkät: Varför vinner längdskidåkning i långa loppet?

Foto: Foto: Christer Järeslätt

Foto: Foto: Christer Järeslätt

Foto: Foto: Christian Örnberg

Malin Ewerlöf Krepp, personlig tränare, föreläsare och före detta elitidrottare:
– Det ger otroligt bra och skonsam konditionsträning som inte sliter på knän, hälsenor och rygg. Dessutom är det avslappnande att vara ute och låta tankarna flöda. För mig väntar Vasaloppet och Tjejskidan i år. På söndag blir det också ett skidmaraton i Umeå. Så fort jag får en nummerlapp på mig åker jag några minuter snabbare.


Kristin Kaspersen, programledare:
– Min vän Nils Ekman jobbar för att komma tillbaka till sin träning efter att ha drabbats av stroke och tillsammans åker vi Vasaloppet. Vi gör det för att samla pengar till Strokefonden och uppmärksamma stroke. Det ligger mig varmt om hjärtat eftersom stroke även har drabbat min extrafamilj i Göteborg. Det känns bra att göra nytta för andra samtidigt som man gör nytta för sig själv. Längdåkning ger dessutom mycket bra träning.


Erik Segerstedt, artist och programledare.
- Jag hade aldrig stått på ett par längdskidor innan jag ställde upp i "Mitt liv som Hellner". Det var hur grymt som helst. Jag har alltid tyckt om att träna och det här gav hård träning varje dag. Det var kul att lära sig något nytt. längdskidåkning kräver mycket kondition och ger skön träning för hela kroppen. Hade vi haft mer snö hade jag nog åkt mycket i år också.


Mark Levengood, författare, föreläsare och programledare:
– Det är så mjukt för kroppen, man får aldrig ont av att åka skidor. Det finns en speciell ro som infinner sig när man är ute i spåret, inget som distraherar. Ljudet av skidor och stavar är ett väldigt vackert ljud, distinkt, men ändå så sprött. Jag antar att det är någon urfinsk gen i mig som slår till - en man, en skog och ett par skidor, det kan inte gå fel. Jag försöker åka Vasaloppet varje år, men i år kommer jag inte hinna.

Relaterat