Kan man få hemorrojder av analsex undrar läsare.
Kan man få hemorrojder av analsex undrar läsare. Foto: Thinkstock.com

Kan man få hemorrojder av analsex?

Får kvinnor hemorrojder och andra anala besvär av samlag i rumpan? Min flickvän hävdar detta. I porrfilmer har alla analsex hela tiden och ingen verkar ha hemorrojder. Får bögar också sådana besvär ifall de har anala samlag eller är män annorlunda skapta i rumpan?
F

Samlevnadsexpert Katerina Janouchs svar om hemorrojder och analsex:

Hemorrojder uppstår när blodkärl i analöppningen sväller upp på ett onaturligt sätt, vilket de kan göra av tryck mot ändtarmen. Vanligaste orsaken är förstoppning men även tryck utifrån kan skada blodkärlen och irritera tarmen. Både kvinnor och män får hemorrojder.
Kanske är analsex inte den direkta orsaken till hemorrojder men däremot kan man få sprickor och irritationer i anus av det. Har man redan problem med hemorrojder gör analsex inte saken bättre.
Skådespelarna i porrfilmer får hjälp att snygga till eventuella skador och skavanker och hemorrojder kan åtgärdas av läkare så att de blir mindre synliga. Män och kvinnor är inte olika skapta i baken.

 

LÄS OCKSÅ: Hemorrojder – så blir du av med besvären

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!