Läsaren: "Sedan några veckor tillbaka så har jag problem med att det bränner, sticker, domnar, en kuddkänsla i ben, fötter (både under och över), tår, armar, händer, fingrar".
1 av 2: Läsaren: "Sedan några veckor tillbaka så har jag problem med att det bränner, sticker, domnar, en kuddkänsla i ben, fötter (både under och över), tår, armar, händer, fingrar". Foto: iStock
Johan Armfelt.
2 av 2: Johan Armfelt. Foto: Cornelia Nordström

”Varför domnar det & sticker i mina ben?”

Sedan några veckor tillbaka så har jag problem med att det bränner, sticker, domnar, en kuddkänsla i ben, fötter (både under och över), tår, armar, händer, fingrar. Höger pekfinger går knappt att böja. Inte kul alls detta. Har sökt hjälp men blivit nonchalerad. Vad tror du? Är inte orolig men det är inte kul detta.

/Mvh från en som vill ha tips

LÄS MER: Här är 8 diagnoser doktorn ofta missar

LÄKARE JOHAN ARMFELT SVARAR:

Det är tråkigt att höra att du inte har blivit tagen på allvar. Jag tänker att dina besvär kan bero på problem med ryggen. Har du möjlighet så tycker jag att du ska försöka få tid hos en ortoped som kan göra en magnetkameraundersökning.

Dina besvär med kuddkänsla och domningar för mina tankar till D-vitamin brist så det tycker jag att det ska tas prover på. Då tittar man också ofta på andra värden, som till exempel järn och sänkan.

Jag hade nyligen en patient med liknande symtom som själv var orolig för MS. Det visade sig att det inte var det som orsakade besvären, men det kan vara bra att utesluta det. Det gör man genom magnetkameraundersökning och prov på ryggvätskan, en lumbal punktion.

 

FLER LÄKARFRÅGOR:

"Slutade röka, nu kliar det över hela kroppen"

"Jag har feber varje dag - är det normalt?"

Johan Armfelt

Läkare och specialist i ortopedisk kirurgi, Dr Johan Armfelt, 62. Mejla din fråga till: lakare@expressen.se
Johan har arbetat som läkare i över 30 år. Han svarar på alla slags frågor om smärta, sjukdomar och hälsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!