ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

"Jag har panik och är arg - får inget sex"!

Publicerad 19 sep 2012 12.53
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Frågor om kärlek, relationer, sex?

Mejla dem till vår samlevnadsexpert Katerina Janouch på adressen sex@expressen.se.

1. Jag har panik - får inget sex!

Fga: Min kille är ointresserad av sex! Vi har varit ihop i ett år och första månaderna gick det väl an, men sen har sexet liksom runnit ut i sanden. Han tycker att jag tjatar så jag har slutat ens nämna saken, jag tänker att han ska ta egna initiativ, men det gör han inte. Vi kunde lika gärna vara vänner. Annars har vi det bra, vi har roligt ihop och älskar varandra mycket. Men hur ska jag kunna få ett normalt fungerande sexliv? Nu har jag panik och känner mig arg, och dessvärre också oattraktiv. Sexsvulten

Svar: Så kan du naturligtvis inte ha det. Du måste säga ifrån och fråga hur han tänker kring sex. Alltså i ett lugnt och sansat samtal, inte i en grälsituation.

Kanske är han homosexuell och därför inte vill ha sex med dig, en del män gömmer sig i heterosexuella relationer för att slippa komma ut. Kanske har han andra problem.

Man kan till exempel tappa sexlusten av att äta antidepressiva medel. Hur det än är måste ni få rätsida på den sexuella biten. Tala ut snarast möjligt.

 

2. Är en kvinnas orgasm annorlunda än mannens?

Fga: Hur skiljer sig kvinnors orgasmer från männens? Om det nu är någon skillnad? Är det skillnad i känsla och längd och intensitet?

Orgasmnyfiken

Svar: Det skiljer nog mer på individnivå än mellan könen. Generellt kan man säga att kvinnor kan få fler orgasmer på raken och de behöver inte lika lång återhämtningstid som män, en kvinna kan få flera hundra orgasmer medan mannen kanske får maximalt ett par stycken (även om män också kan utveckla förmågan att få multipla orgasmer). Kvinnors orgasmförmåga är också mer mångfacetterad, en kvinna kan få både fontänorgasmer och vanliga torra orgasmer. Mäns orgasmer är ofta förknippade med utlösningen, men även män kan få torra orgasmer. Hur orgasmerna känns varierar från person till person och från gång till gång. Där kan du få olika svar.

 

Jag blöder men har inte ont.

Fga: Jag är en tjej som ibland kan få väldigt små blödningar om en partner penetrerar mig med sina fingrar. Det gör aldrig ont så vad kan detta bero på?

Sofie

Svar: Det är svårt att säga, bäst svar får du om du uppsöker en gynekolog. Kanske kommer din kille åt någonstans där det är lite extra känsligt. Boka en tid och genomgå en kontroll och berätta om blödningarna, så får gynekologen försöka reda ut vad detta beror på.