Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 14 aug 2012 06:01

"Jag har aldrig lyckats gå ner så mycket"

Helene Lindgren gick ner sex kilo genom att ha en vit månad.

Helene Lindgren gick ner sex kilo genom att ha en vit månad.

Foto: Cornelia Nordström

Helene Lindgren, 49, tog en vit månad och satsade lite extra på en bra kost och flitig träning. På en månad gick hon ner sex kilo och minskade 15 centimeter runt midjan.

I januari i år bestämde sig Helene Lindgren, 49, för att bli av med sina extrakilon. Då vägde hon 62,5 kilo till sina 162 centimeter.
- Jag var absolut inte överviktig, men jag kände att jag hade lagt på mig runt midjan efter att jag passerat 40-årsåldern. Jag ville komma i bättre form och få ny inspiration, säger Helene.
Hon har alltid varit en aktiv person som tränat en del, men däremot har hon aldrig brytt sig särskilt mycket om vad hon äter och dricker. Överlag tycker hon att hon åt ganska­ normalt, men det blev en hel del mackor. ­Ibland kunde hon äta det i stället för middag. Godis och snabbmat åt hon bara då och då.

"Inte konstigt alls"

Helene var ingen storkonsument av alkohol, utan tyckte att hon drack normalmycket. Sprit är hon inte förtjust i, helst dricker hon rödvin.
- På fredagar och lördagar kunde det bli två glas vin till middagen, och lite mer om jag var bortbjuden. Mitt i veckan kunde det bli nåt glas extra om jag hade semester eller var bortbjuden.
För att komma i form gick Helene med i Fitnessfighten, en nätbaserad utmaning då man under en månad ska träna varje dag, äta en bra kost och helt skippa alkohol. Största skillnaden med kosten var att Helene åt mindre kolhydrater och fett, och mer protein. Hon åt oftare, var tredje timme.
- Det gick ganska bra att inte dricka alkohol på en månad. I början var det svårt och ovant att tacka nej till vin på middagar, men jag vande mig vid det. Efter ett tag kändes det inte konstigt alls.

Te i stället för vin

Eftersom Helene inte drack alkohol och dessutom åt bra orkade hon träna varje dag. Efter en månad visade det sig att satsningen hade gett fina resultat. Helene hade gått ner sex kilo, till 56,5 kilo, och blivit av med hela 15 centimeter runt midjan.
- Jag har aldrig lyckats gå ner så mycket, och på så kort tid. Jag tror absolut att alkohol påverkar vikten, det gör ju att man inte bränner fett. Men det tänker man oftast inte på.
Nu efteråt dricker Helene alkohol igen, men hon dricker mindre än tidigare. Ibland kan hon välja att ta en kopp grönt te i stället för ett glas vin.
Hon har också fortsatt att träna varierat och kontrollera kosten. Förhoppningen är att hålla den nya vikten och den nya livs­stilen.

Relaterat