Annons
X
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 mar 2005 14:28

Uppdaterad 8 mar 2005 14:39

"Jag blev behagligt groggy"

Anette Carlström ger dikshahealing. Målet med dikshan är att nå ett tillstånd fritt från inre konflikter, ett så kallat enhetsmedvetande eller upplysning.

Anette Carlström ger dikshahealing. Målet med dikshan är att nå ett tillstånd fritt från inre konflikter, ett så kallat enhetsmedvetande eller upplysning.

Köerna ringlar långsamt fram mot en soffa där Anette Carlström och Freddy Nielsen ger diksha. Det är en healingform som bara har funnits i Sverige i ett år. Äntligen är det min tur. Jag sitter på knä på en kudde framför Anette Carlström. Hon har instruerat mig innan: – Först tittar vi varandra i ögonen tills jag känner att vi har fått kontakt. Det tar ungefär en halv minut. Sedan blundar jag. Du kan göra som du vill, men försök att slappna av. Jag kommer att lägga mina händer på ditt huvud och överföra energi. Om du vill kan du koncentrera dig på toppen av huvudet där du känner mina händer. Alltihop tar bara några minuter. Jag ser in i ett blått ögonpar, blicken är stadig och mycket intensiv. Så sluter Anette ögonen, men jag fortsätter att titta när hon för händerna mot hjärtat innan hon snabbt lägger dem på mitt huvud. Nu blundar jag också. Anettes händer är formade till en spets som vibrerar mot skallen, som om hon försöker borra ett hål. Plötsligt är det alldeles tydligt som om något tungt faller rakt ner genom mig och landar någonstans i bäckenet. Det är över och jag ligger på en madrass och vilar. Den vanliga stressen som brukar röra sig i magen är för stunden helt borta och jag känner i stället ett stort lugn. När jag ligger ner märker jag också att min uppmärksamhet har flyttat från tankarna till en plats djupare inom mig. Det är behagligt och jag vet inte hur länge jag ligger kvar på madrassen. Dikshan sägs vara koncentrerad healing som man kan ta både för psykiska och fysiska problem. Vanligt är att man använder den för någon kroppslig åkomma, en relation som är svår eller något annat man har problem med att lösa i sitt liv. Freddy Nielsen berättade tidigare att målet med dikshan är att nå ett tillstånd fritt från inre konflikter, ett så kallat enhetsmedvetande eller upplysning. – Eller med andra ord, bli av med sitt ego, säger Anette och skrattar när hon hör att de här sidorna heter ego. När jag reser mig från madrassen känner jag mig lite groggy och det är som om allting går något långsammare än vanligt. Även om jag inte blev upplyst så känns det ovanligt stilla inombords. Och dikshan sägs så ett frö, så vem vet endera dan kanske jag känner mig som ett med både grannen och stolen jag sitter på.

DIKSHAHEALING - SÅ BRA VAR DET

NJUTNING:

Djup avslappning efter dikshan och groggykänsla resten av dagen, mycket behagligt.

AHA-UPPLEVELSE:

Att upptäcka hur skönt det är att sluta tänka en stund.

DAGEN-EFTER-KÄNSLA:

Lite mer avslappnad än vanligt och glad utan direkt anledning.

HÄLSOEFFEKT:

Den djupa avslappningen kändes helande.

EGOFAKTOR:

Det beror på vad man vill ha ut av dikshan, men oftast är det ego.