Kikki Sandström gick från 76 till 66 kilo med hjälp av lågkolhydratkost. Hon fick bättre hälsa och behöver mindre mediciner.
Kikki Sandström gick från 76 till 66 kilo med hjälp av lågkolhydratkost. Hon fick bättre hälsa och behöver mindre mediciner. Foto: Fotograf Susanne Lindholm

"Jag är helt klart mycket friskare i dag"

Egenföretagen Kikki Sandström, 58, bytte till lågkolhydratkost.

Resultatet: Hon tappade 10 kilo, blev av med sin typ 2-diabetes, fick mindre värk och lägre blodtryck.

– Det är fantastiskt. Jag helt klart mycket friskare och behöver mindre mediciner.

Kikki Sandström, 58, i Södra Sunderbyn utanför Luleå, har den inflammatoriska ledsjukdomen artros och hade besvärlig värk. Hon var också överviktig, hade för högt blodtryck och typ 2 diabetes.

Men med strikt lågkolhydratkost och gymträning tappade hon tio kilo. Idag mår hon mycket bättre - och hennes hälsovärden har förbättrats.

– Jag har ingen medicin mot diabetes längre, jag medicinerar med kost.

Jämnare humör

Dessutom blev mage och humör jämnare, blodtrycket lägre och värken av artrosen lindrades.

– I dag kan jag gå långa promenader! Och jag behöver mindre värkmediciner nu. Jag tar en tablett på morgonen, så räcker det.

Viktnedgången i sig ger förstås bättre hälsa. Men Kikki är övertygad om att en del positiva effekter beror på kosten i sig, att den minskar inflammationen i kroppen och därmed värk.

– Att smärtan minskat så mycket har med kosten att göra, det är jag stensäker på. Om jag slarvar med maten dröjer det bara tre-fyra dagar till jag får ondare i lederna igen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + duscholja från L´Occitane & necessär. Köp nu!