Till vänster: Jessica Högberg som hon såg ut innan hon nådde sin idealvikt. Till höger: Jessica som hon ser ut i dag.
Till vänster: Jessica Högberg som hon såg ut innan hon nådde sin idealvikt. Till höger: Jessica som hon ser ut i dag. Foto: Mikael Sjöberg, Privat

"Jag är fortfarande lite nykär i LCHF-dieten"

Jessica Högberg, 41, trodde egentligen inte att LCHF funkade. Men av ren  nyfiken bestämde hon sig för att testa. Efter åtta månader hade hon  till sin egen förvåning blivit av med 25 kilo.

Jessica Högberg, 41, hade alltid varit överviktig. Tidigare åt hon mycket snabbmat, en hel del godis och gärna chips ett par gånger i veckan. Eftersom hon jobbar som servitris med ett varierande schema blev det ofta småätande och oregelbundna måltider.
För drygt ett och ett halvt år sedan bestämde sig Jessica för att, tillsammans med sin sambo Mikael, testa LCHF. Då vägde hon 89 kilo till sina 160 centimetrar.
– Först funderade jag på att pröva GI-metoden, men det verkade krångligt. I stället blev jag nyfiken på LCHF, jag ville se om det funkade. Det kändes inte svårt, det var bara att fortsätta äta som vi gjorde men ta bort kolhydraterna, säger Jessica.
– Jag upptäckte hur snabbt det går att laga LCHF-mat. Det är ju bara att steka en entrecote och lägga på en klick smör, det tar ingen tid alls. Det är som snabbmat i en ny form!

Sötsuget försvann

På tolv veckor gick hon ner tolv kilo i vikt. Hennes första mål var att gå ner till 70 kilo, det klarade hon snabbt. Efter det var målet 64 kilo, det nådde hon efter åtta månader. Hennes sambo Mikael har blivit av med 20 kilo.
Efter ett halvår med LCHF gjorde de båda en stor hälsoundersökning. Deras värden var bra, inklusive kolesterolet.
En sidovinst som Jessica har märkt av är att sötsuget har försvunnit.
– Tidigare åt jag något sött eller chips varje dag. Med LCHF försvann sötsuget på fyra dagar. För några månader sedan slutade hon att röka. Det har gjort att hon gått upp några kilon, i dag väger hon runt 67 kilo. Men hon hoppas på att ta sig ner till 64 kilo igen.
Jessica tycker absolut att LCHF är en njutmetod.
– Jag äter ju helt bara de godaste sakerna. Det är också lätt att välja rätt saker, inte ens när jag äter ute eller hemma hos någon annan är det några problem. Trots att jag har ätit så här ett tag nu så är jag fortfarande lite nykär i LCHF.

Därför funkar LCHF för mig:

”Det är så himla enkelt, det är bara att ta bort tillbehören, det vill säga kolhydraterna. Sen måste man ju gilla en stadig bit kött med sås, men det gör ju jag.”

Jessica Högberg

Namn: Jessica Högberg.
Ålder: 41.
Bor: Stockholm.
Gör: Servitris.
Familj: Sambon Mikael.
Bloggar på: lchftrollet.blogg.se

Aktuellt just nu