Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 12 nov 2014 11:00

Hungrig? Gör de här fem sakerna i stället!

De flesta aktiviteter kräver energi för att vi ska orka utföra dem.

Då brukar rådet lyda: Ät!

Men det finns faktiskt saker som lämpar sig bättre att göra på tom mage.

Med hjälp av Medical Daily listar vi fem stycken.

1. Ha sex. I synnerhet män bör undvika att vara jättemätta när det är dags att prestera i sänghalmen. Det behövs nämligen blod för att få till en ordentlig och varaktig erektion - men när vi ätit går mycket av den röda kroppsvätskan åt till matsmältningsprocessen.

 

2. Sova. Nej, man ska inte gå och lägga sig med en skrikande mage, men man bör heller inte vara för mätt. Vi förbränner mindre när vi sover, vilket gör att kalorierna i maten lagras som fett i stället för att användas som bränsle. Att äta mycket strax före sänggåendet kan även störa insomningen och sömnen, eftersom det sätter i gång matsmältningsaktiviteten.

 

LÄS MER: 7 olika typer av hunger och hur du tar kontroll

 

3. Morgonträna. Att promenera eller köra ett lättare gympass före frukost är effektivt, eftersom du förbränner som mest fett efter en god natts sömn. Men övriga tider på dygnet ska du inte motionera utan att ha ätit, varnar näringsfysiologen Fredrik Paulún.

 

4. Studera. Forskning från Yaleuniversitetet i USA har visat att ett visst mått av hunger kan förbättra studenters inlärningsförmåga. Det tros bero på att den tomma magen producerar ett hormon som stimulerar bland annat minnet.

 

5. Ta vissa mediciner. En del läkemedel, som tuberkulosmedicin eller Viagra, bör sväljas mellan måltider, eftersom mat i magen kan hindra kroppen från att absorbera dem till fullo.

Relaterat