Vad väntar dig i vår?
Astrologen Li Larsson tyder stjärnorna.
1 AV 3
Årets horoskop för 2021 går i frihetens och förändringens tecken.
2 AV 3
Vad väntar dig i vår?
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Astrologen Li Larsson tyder stjärnorna.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Vårhoroskop: Så blir din vår 2021

Bankade hjärtan, heta möten och pengar som rullar. 

Astrologen Li Larsson har synat planeternas konstellationer och kan utlova en spännande tid framöver när det gäller kärlek, sex och pengar.

Här är 2021 års vårhoroskop för april, maj och juni!

Väduren – nu sparar du inte på något

Sångerskan Agnetha Fältskog, född 5 april 1950, är vädur. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

21/3–19/4

Kärlek: I vår får romantiska månen och passionerade Pluto ditt hjärta att banka. Du är nyfiken på kärleken och säger inte nej till spännande kontakter med Vågen eller Skytten, men det kan bli svårt att välja!

Sex: Plutos trend gör dig framåt, om kemin känns rätt tvekar du inte att kasta dig in i en kort affär. En het april och maj är i sikte medan juni tycks betydligt lugnare, mer en tid för projekt på egen hand.

Pengar: Du och pengar är ett riskabelt par under Uranus påverkan. Nu sparar du inte på något, hellre kostar du på dig att skina lite extra med det senaste!

Spännande tecken för dig: Vågen och Skytten.

Vårens hetaste datum: 20/4, 11/5, 24/5.

LÄSA MER OM VÄDUREN HÄR

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop – för alla tecken

Oxen – i vår tänder det gärna till

Prins Carl Philip, född 13 maj 1979, är oxe. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES STELLA PICTURES

20/4–20/5

Kärlek: Från början på maj syns en livlig planetkonstellation i ditt tecken och den påverkar dina relationer positivt! Det är allt från ny vänskap, kärlek och kompanjonskap i luften och ibland är de svåra att skilja från varandra.

Sex: Uranus influens ger glimten i ögat, ett gott humör och förmåga att bjuda på dig själv som gör samlivet roligare. Ett aktivt men okonstlat sexliv väntar och i vår tänder det gärna till med Skorpionen eller Fiskarna!

Pengar: Ditt positiva sinne drar turen till dig och Venus gynnsamma bana i slutet på april nästan garanterar ett extra tillskott i kassan!

Spännande tecken för dig: Skorpionen och Fiskarna.

Vårens hetaste datum: 4/4, 9/5, 17/6.

LÄS MER OM OXEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Årsastro: Så blir ditt 2021 – tecken för tecken

Tvillingarna – kanske du får ta emot ett frieri

Författaren och skådisen Martina Haag, född 9 juni 1964, är tvilling. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

21/5–21/6

Kärlek: Neptunus förför och Jupiter säger ja till det mesta, planeter som bäddar för något spännande på din kärleksbana i maj–juni. Kanske du får ta emot ett frieri eller möter din själsfrände i Lejonets eller Skyttens tecken!

Sex: Våren handlar om omtumlande känslor, den eldiga planeten Mars står nu för både gräl och glöd. Men spänningarna är snabbt glömda när lusten tar fart igen, försoningssex hör till den här tidens bästa.

Pengar: Neptunus inflytande är en smula naiv och gränslös. Låt inte vårens glada dagar ruinera dig helt, det ligger även en spännande sommar runt hörnet!

Spännande tecken för dig: Lejonet och Skytten.

Vårens hetaste datum: 23/5, 2/6, 12/6.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Kräftan – se upp för att bygga luftslott

Artisten Molly Sandén, född 3 juli 1992, är kräfta. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

22/6–22–7

Kärlek: En idealistisk influens från Neptunus visar att vårens känsloliv är drömlikt. Se upp med att bygga orealistiska förväntningar, luftslott som senare spricker. De stabila jordtecknen Jungfrun och Stenbocken är något för dig.

Sex: Med eldplaneten Mars närvarande i vår är samlivet spontant, ivrigt och befriande, helt enkelt en viktig spänningslösare. Du glömmer de vardagliga problemen när du älskar!

Pengar: Du är vanligtvis ekonomisk och slug i affärer, men i slutet på maj gör planeten Mars dig otålig och risken för ogenomtänkta infall är stor. Handla försiktigt nu.

Spännande tecken för dig: Jungfrun och Stenbocken.

Vårens hetaste datum: 16/4, 29/5, 15/6.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR

LÄS OCKSÅ: Kinesiska stjärntecken – det här säger ditt om dig

Lejonet – du bubblar av starka känslor

Skådisen Kajsa Ernst, född 4 augusti 1962, är lejon. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

23/7–22/8

Kärlek: Du bubblar av starka känslor i vår, kanske också av svartsjuka. Misströsta inte, i juni puffar Jupiters positiva bana dig mot en välgörande nystart. Det finns lycka även för singeln att finna, med Tvillingarna eller Vattumannen!

Sex: Uranus påverkan gör samlivet spänningsfyllt och åtrån byts lätt mot drama. I slutet på maj, början på juni rensar du beslutsamt ut de negativa energierna, en insats som får harmonin att landa.

Pengar: Du har kontroll över finanserna trots att du tillåter dig utsvävningar. Livets goda med lyx och flärd är viktigt för dig, men du håller din budget. 

Spännande tecken för dig: Tvillingarna och Vattumannen.

Vårens hetaste datum: 19/5, 29/5, 8/6.

LÄS MER OM LEJONET HÄR 

LÄS OCKSÅ: Det här säger ditt stjärntecken om dig

Jungfrun – fina influenser gynnar kassan

Artisten Benjamin Ingrosso, född 14 september 1997, är jungfru. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

23/8–22/9

Kärlek: Zodiakens mest lovande kärleksplaneter samlas kring ditt tecken i april. Nu gäller det dock att smida medan hjärtat är varmt, mota bort den medfödda blygheten och försiktigheten och ta initiativen!

Sex: Kräftan och Fiskarna är tecknen som får den mest reserverade Jungfru att släppa hämningarna. En lekfull och glad tid på det här området, du lever upp när du kan vara dig själv i de mest intima stunderna.

Pengar: Fina influenser från Venus och Merkurius gynnar kassan i april och maj, men i juni gör Neptunus mer osäkra trend dig risktagande. Undvik att satsa allt på ett kort.

Spännande tecken för dig: Kräftan och Fiskarna.

Vårens hetaste datum: 14/4, 25/4, 18/6.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR

Vågen – du vill spendera

Artisten Charlotte Perrelli, född den 7 oktober 1974, är våg. Foto: OLLE SPORRONG

23/9–22/10

Kärlek: Aprils stjärnor ger dubbla budskap, du vet inte om du ska satsa eller ta ett steg tillbaka. Desto mer spännande är vibbarna i början på juni, flörtar du med Väduren eller Stenbocken nu växer känslorna sig snabbt starka!

Sex: Du vill aldrig verka lättfångad, men Venus förförelsetricks i vår är omöjliga för det här tecknet att stå emot! När murarna faller finns ingen återvändo, men du behöver knappast ångra någonting.

Pengar: Mars spontana energier styr och du vill spendera på både upplevelser och bekvämlighet. Förnuftiga Saturnus i bakgrunden försöker bromsa, men slösan tar lätt över.

Spännande tecken för dig: Väduren och Stenbocken.

Vårens hetaste datum: 19/5, 7/6, 11/6.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Skorpionen – i maj vaknar dina slumrande känslor

Världsmästaren i stavhopp, Armand Duplantis, född 10 november 1999, är skorpion. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

23/10–21/11

Kärlek: Uranus dominerar tecknet i april/maj och det gör möjligheterna många. Dörrar öppnas när du minst anar det och ju modigare du är desto mer kan du vänta dig! Våga vara nyfiken på Oxen eller Vattumannen.

Sex: Det här tecknets fysiska energi och behov är alltid starka, men inget slår nyförälskelsens begär. I maj vaknar slumrande känslor till liv igen och det ger en ny gnista på alla plan, inte minst det sexuella!

Pengar: Här hittar vi vårens risktagare, du är fräck i affärer och griper ofta chanserna i flykten. Din envishet hjälper dig på rätt köl igen efter bakslagen.

Spännande tecken för dig: Oxen och Vattumannen.

Vårens hetaste datum: 21/4, 7/5, 16/5.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR

Skytten – känslosamt i vår

Komikern David Batra, född 29 november 1972, är skytt. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

22/11–21/12

Kärlek: Månens bana är ett känslosamt inslag i vår, nu kan du inte låta bli att smida kärleksplaner. Sentimentala energier dominerar från mitten av maj, det kan bli frestande att utforska ett gammalt ex igen.

Sex: Spontana Väduren och Tvillingarna är tecknen som bjuder på överraskningarna du behöver för att inte bli uttråkad. En resa i slutet på maj eller mitten av juni gör stämningen perfekt!

Pengar: I april dyker chanser upp, men är dina planer realistiska? Neptunus påverkar och du måste se upp för att bygga illusioner. I juni syns en vändning, kanske ett nytt välbetalt jobb!

Spännande tecken för dig: Väduren och Tvillingarna.

Vårens hetaste datum: 28/5, 14/6, 16/6.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR

Stenbocken – du satsar på miljöombyten

Före detta finansminister Anders Borg, född 11 januari 1968, är stenbock. Foto: HANS SHIMODA/TT / HANS SHIMODA TT NYHETSBYRÅN

22/12–19/1

Kärlek: Intensiva Mars och Uranus gör ditt inre lätt- antändligt och i maj kan det hända saker snabbt, kanske redan vid första ögonkastet! Kräftan och Vågen utövar stor dragningskraft på dig.

Sex: Planeterna har både positiva och negativa energier att förmedla och du väljer vad du tar till dig. Du är en kämpe, men i april kan praktiska eller yrkesmässiga utmaningar nöta mer än önskat på samlivet.

Pengar: I början på juni lyfter Mars och Uranus undan fötterna från jorden på detta sansade tecken. Du vill känna dig fri och sorglös och satsar pengarna på trevliga miljöombyten!

Spännande tecken för dig: Kräftan och Vågen.

Vårens hetaste datum: 26/5, 3/6, 8/6.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR

Vattumannen – var inte för svår

Programledaren Gry Forssell, född 16 februari 1973, är vattuman. Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO

20/1–18/2

Kärlek: Plutos stjärna drar dig till Lejonets och Skorpionens dyrkan! Du är smickrad, men slits en smula mellan de egna behoven och andras förväntningar på dig. Att hålla balansen är kanske kärlekens stora utmaning i vår.

Sex: Din teckenhärskare Uranus gör dig charmig och intressant, men också motsträvig och kompromisserna uteblir. Var inte för svår, slappna av och låt den äkta glöden komma fram!

Pengar: Saturnus hårda grepp om detta tecken sätter stopp för dina vildaste planer och hjälper dig att tänka långsiktigt. Det är just sådana investeringar som tycks löna sig nu.

Spännande tecken för dig: Lejonet och Skorpionen.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Drömtydning – det här betyder dina drömmar

Fiskarna – du bjuder extra på dig själv

Tv-profilen Mia Parnevik, född 20 februari 1968, är fisk. Foto: KULTURAKTIEBOLAGET

19/2–20/3

Kärlek: Här finns de säkra kärleksenergierna månen och Neptunus ständigt närvarande i vår.

Redan i april ser du till att skruva upp lågan genom att bjuda extra mycket på dig själv, genomtänkta omsorger som ser ut att löna sig!

Sex: Att känna dig trygg och omhändertagen är nyckeln till låset om dina sensuella hemligheter. Är du singel kan de jordnära och omtänksamma tecknen Oxen och Jungfrun vara något för dig.

Pengar: Månens bana genom tecknet visar att du behöver pålitliga rådgivare att luta dig mot. Fallgroparna visar sig under hela våren och du gör bäst i att lyssna på råden du får!

Spännande tecken för dig: Oxen och Jungfrun.

Vårens hetaste datum: 12/4, 13/5, 14/6.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR