Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vilket stjärntecken passar ihop med vilket?
Vilket stjärntecken passar ihop med vilket?
Vilket stjärntecken passar ihop med vilket?
Här får du svaret!
Här får du svaret!
Här får du svaret!
1 AV 3
2 AV 3
Vilket stjärntecken passar ihop med vilket?
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Här får du svaret!
Foto: Shutterstock

Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Du har just påbörjat en romans - men passar ni ihop?

Du och din partner har varit ihop länge, hur kommer det sig att ni är så harmoniska ihop?

Ni är jätteolika, ändå dras ni konstigt nog till varandra.

Här läser du om vilka stjärntecken som passar ihop med varandra och inte.

Colette van Luik

Beroende på ditt stjärntecken passar du olika bra ihop med olika stjärntecken. Nedan kan du läsa om vilka allt från Väduren och Oxen till Vattumannen och Fiskarna matchar bäst med.

HUR PASSAR VÄDUREN IHOP MED...

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Den här kombinationen innebär framför allt konkurrens. Det som från början känns som en spännande romans, kan på sikt resultera i ett problemfyllt förhållande med mycket gnissel och bråk. Hur de ska lyckas stå ut med varandra någon längre tid och hålla sams är lite svårt att föreställa sig. Vädur ihop med vädur innebär två ivriga, stolta karaktärer med livligt temperament och kort tålamod. 

En Oxe?

Vädur ihop med en oxe innebär två helt olika livsrytmer. Den hetsiga, sprudlande, mot den sävligt trygga. En kort romans kan fungera men ett längre förhållande blir svårt. De kan vara varandras komplement, men de är så olika att det är svårt att se var de kan möta varandra, men med en hel del arbete kan det funka. Det som i så fall behövs är att oxen släpper på sin försiktighet och följer med på vädurens upptåg. 

En Tvilling?

Det här är ett spännande möte mellan två sexuellt mycket aktiva personer. Tvillingen kommer konstant att försöka få väduren att pröva nya saker och ett förhållande är inspirerande och framgångsrikt så länge som väduren hänger med i svängarna. En romans kan bli spännande och ett längre förhållande bra. Men, väduren söker ofta allvar och utmaning medan tvillingen är lättsam och bekymmerslös. Det kan bli ett problem. 

En Kräfta?

Båda är relativt passionerade personer men en vädur ihop med en kräfta kan skapa viss irritation eftersom väduren irriteras av kräftans beskyddarvilja, och kräftan frustreras över vädurens riskabla dristighet. De kan gott behöva varandra, men någon sann harmoni är inte att vänta. En snabb affär kan fungera som en kort stormig romans, men ett långvarigt förhållande slutar nästan alltid i katastrof. 

Ett Lejon?

Väduren ihop med lejonet är intressant då båda har något av samma grundinställning till livet. Det krävs dock att väduren förmår att underordna sig lejonets vilja, vilket är en utmaning då väduren gärna vill provocera och utmana lejonet. Lejonet får heller inte trycka ner vädurens försök att dominera, eftersom väduren själv är ganska dominant. Goda möjligheter till en het romans och ett framgångsrikt längre förhållande. 

En Jungfru?

Det här är två ytterligheter som möts. Väduren är en otålig sort medan jungfrun är en av den mest tålmodiga. Väduren kommer att irritera sig på jungfruns samvetsgranna eftertänksamhet och försiktighet, medan jungfrun stönar över hur obetänksam och förhastad väduren är. En kort romans är ofta givande och en spännande tid för båda, men ett längre förhållande fungerar sällan hela vägen, även om det finns undantag. 

En Våg?

Vädur ihop med vågen är visserligen varandras motsatser i zodiaken, men just därför på något vis snarlika. Vädurens eld och stolthet rimmar inte alltför illa med vågens principfasthet och övertygelse. Vissa stjärntecken dras till varandra just för att de är varandras motsatser, man finner något i den andra som man själva saknar. Men risken finns att det blir en hel del bråk och gnissel som slutligen kan sätta stopp för passionen. 

En Skorpion?

En spännande kombination. Väduren och skorpionen finner mycket nöje i varandra. Skorpionen förtjusas över vädurens lättantändlighet och oräddhet. Väduren finner fascination, respekt och dramatik innanför skorpionens skal. Skorpionens svartsjuka kan bli farlig och skapa problem då väduren är så utåtriktad och sällskaplig. En kort romans kan bli stormig, ett längre förhållande kan innebära både mycket gräl och mycket sex. 

En Skytt?

Båda är otåliga väsen, men väduren ser skytten som bräckligare och har svårt att känna respekt för honom eller henne. Skytten å sin sida känner sig klämd, hotad och förtryckt av väduren och kan ibland bli nedstämd. Väduren däremot är mycket optimistisk och alltid på gott humör. Men om väduren lyckas få skytten att skaka av sig sin molokna självbild finns goda chanser till en mycket lekfull och harmonisk relation. 

En Stenbock?

Dessa två kan fungera ihop eftersom de båda är aktiva och handlingskraftiga personer med mål för ögonen. Men det som skiljer är att väduren har kraft och stenbocken förmåga, vilket gör att de inte sällan kan konkurrera och nästan vill sabotera för varandra. Ett förhållande blir bättre med tiden så med lite tålamod finns goda chanser till en längre relation, men om målsättningen är en kort romans är det lika bra att skippa det. 

En Vattuman?

Dessa två har egentligen mycket lite gemensamt. Men vattumannen har goda chanser att fördra vädurens knepiga karaktär. Däremot är frågan hur stort tålamod väduren har med vattumannens tungsinne och allvar. De känner stor respekt för varandra och båda är nyfikna, så med lite ömsesidig hänsyn och fingertoppskänsla kan relationen utvecklas. Detta kan vara en lyckad kombination för ett långvarigt förhållande. 

En Fisk?

Fisken kan lätt bli en beundrare av vädurens livsglädje och positivism. Fisken tvivlar på sig själv och kan offra sig hur mycket som helst för sin partner. Men väduren har svårt att ta emot och att känna för någon som inte bryr sig om att hävda sig. 

Men om väduren lyckas få fiskens förtroende finns det goda chanser för dessa två. Framtiden ser ljus ut för såväl en kortare affär som ett längre förhållande. 

LÄS OCKSÅ: Det här säger ditt stjärntecken om dig 

HUR PASSAR OXEN IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Här blir vi en ordentlig krock mellan två helt olika personligheter. Väduren spirar av entusiasm och är mycket impulsiv. Oxen är däremot mer enkelspårig och gillar förutsägbarhet. Tillsammans skapar de två helt olika livsrytmer. Den hetsiga, sprudlande, mot den sävligt trygga. Väduren är en flörtig sort vilket också ställer till det i en relation. De kan komplettera varandra, men är så olika att det är svårt att se var de kan mötas. 

En Oxe?

Oxen ihop med en oxe är sävlighetens koalition. Det måste få ta en väldig tid för deras relation att utvecklas, under vilken det inte är så mycket känslors yrväder som vardagens trygga lunk. De kan i och för sig fungera väl ihop och trohet är viktigt för båda. Men det är inte utan att det för båda kan kännas en aning tråkigt. Det slår inte direkt gnistor om det här paret... 

En Tvilling?

En oxe ihop med en tvilling kan komplettera varandra på så vis att oxen ordnar och håller tillbaka tvillingens slarv och spontanitet, liksom tvillingen livar upp oxens vardag. Tvillingen är flirtig, utmanande, impulsiv och föränderlig. Oxen uthållig, stabil och lite stel. Motsatser är inte alltid av ondo och det finns chanser att oxen blir attraherad av tvillingens kreativitet och fantasi. Frågan är om de hittar till varandra. 

En Kräfta?

Det här paret har goda förutsättningar. Oxen är den praktiska, pålitliga och trygga. Kräftan den ömmande och kännande. Oxen trivs med kräftans mildhet och kräftan likaså med oxens handfasthet. Kräftans ombytliga humör besvärar inte den stabila oxen. Kräftan är en romantisk och lyhörd partner som delar oxens behov av ett passionerat känsloliv. Det här kan bli ett riktigt bra förhållande både på kort och lång sikt. 

Ett Lejon?

Oxen ihop med lejonet lär inte vara utan konflikter. Oxen kan tycka att lejonet är självupptagen och överdriver sin egen betydelse. Lejonet kan finna det svårt att riktigt leva ut i deras relation. Lejonet är livlig och generös men eftersom inte oxen kan ge den uppmärksamhet som lejonet behöver blir lejonet besvärlig att hantera för oxen och detta kan bli ett mycket svårt förhållande att hålla i gång. 

En Jungfru?

Oxen ihop med jungfrun har många goda förutsättningar. De har samma grundsyn på tillvaron: Oxen är handfast och praktisk, jungfrun har en lite mer teknisk eller intellektuell framtoning. Oxen kan tycka att jungfrun är aningen petig och jungfrun kan tycka att oxen är väl oförfinad och burdus, men mestadels är de synnerligen överens. Det här kan utvecklas till ett riktigt bra förhållande. 

En Våg?

Oxen ihop med vågen har i och för sig inga direkta motsättningar. Men det kan hända att oxen tycker att vågen är väl teoretisk, abstrakt och orealistisk och att vågen tycker att oxen är väl krass och principlös. I en relation är det dock troligt att de fungerar som ett intressant och harmoniskt par med goda utsikter till ett långt och givande förhållande. 

En Skorpion?

Oxen är fjärran från skorpionens önskan att dramatisera tillvaron och från dennes känsla för det övernaturliga. Skorpionen har å sin sida svårt att finna sig i oxens praktiska sinne och kapacitet. Å andra sidan är skorpionen och oxen båda lika stolta, envisa, dominanta och även passionerade. Det kan finnas en dragningskraft i olikheterna, något som gör att de båda känner sig hela tillsammans. 

En Skytt?

De har i och för sig en viss attraktion till varandra. Oxen har tryggheten som är så fjärran för skytten, som i sin tur har det stora perspektivet och rörligheten som oxen inte har. Oxen är mycket trogen och kommer att kräva samma lojalitet att sin partner. Problemet är bara att skytten är alldeles för frihetsälskande för att vilja binda sig. De kan ha roligt ihop ett tag, men det är svårt att få till ett längre seriöst förhållande. 

En Stenbock?

Oxen ihop med stenbocken är ett slags själsfränder i sitt praktiska sinne, där oxen står för nuets vardag och stenbocken för de långsiktiga målen och ambitionerna. Oxen är dock väl nöjd med status quo och stenbocken har kanske aningen överdrivna strävanden. Det kanske inte är mycket till förälskelse mellan oxen och stenbocken men de har ett lika starkt behov av sex. De har goda utsikter för en passionerad affär. 

En Vattuman?

Oxen ihop med vattumannen är ett möte mellan materialisten och teoretikern som sällan leder särskilt långt. I grunden förstår de inte varandra. Oxen pysslar och vattumannen grubblar. Det kan lätt bli ett rätt dystert förhållande. Den intellektuella vattumannen vill diskutera och argumentera mer än oxen. Oxen vill ha passion och tycker att det är för mycket snack och för lite verkstad från vattumannens sida. 

En Fisk?

Oxen och fisken kan älska varandra, men inte utan förvirring. Fisken vill gärna känna oxens ro och vara lika nöjd med livet som oxen är. Oxen har mycket svårare att se vad fisken söker eller känner. Fiskens självuppoffrande vilja ser oxen som nästan pinsam, så det kan bli ett förhållande av enkelriktad kärlek. 

Det kan dock också bli en eldig affär som ibland utvecklas till ett långt, givande förhållande. 

LÄS OCKSÅ: Årsastro: Så blir ditt 2021 – tecken för tecken

HUR PASSAR TVILLINGARNA IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Båda har i och för sig samma höga hastighet, men väduren söker strid, allvar, utmaning, där tvillingen är lättsam, bekymmerslös och aktar sig för att engagera sig alltför mycket. Tvillingens nyckfulla humör stimulerar dock väduren samtidigt som väduren ger tvillingen trygghet. Denna parbildning har alla förutsättningar att fungera i en kort affär och chansen att det blir en varaktig och mycket tillgiven relation är stor. 

En Oxe?

Tvillingen ihop med oxen kan komplettera varandra på så vis att oxen ordnar och håller tillbaka tvillingens slarv och spontanitet, liksom tvillingen livar upp oxens vardag. Frågan är dock om de med sina olika hastigheter hittar till varandra. Tvillingens flörtiga natur kommer göra oxen galen av svartsjuka. Nej, dessa två kommer inte särskilt bra överens och allt pekar på en kort och ganska dyster affär. 

En Tvilling?

Tvillingen ihop med tvillingen blir knappast någon djuplodande kärlek. Däremot kan båda ha mycket nöje av varandra. Glada umgängen, upptåg och mycket snack. De tar båda livet lätt, räknar inte med att hålla ihop för evigt. Båda är impulsiva och behöver ständig stimulans, vilket de i alla fall inledningsvis kan ge varandra. Men det är egentligen alldeles för lika för att passa i övrigt, i alla fall i längden. 

En Kräfta?

Kräftan försöker skydda tvillingen från dess spontana dumheter och känner att omsorgen är ouppskattad. Tvillingen tar alldeles för lätt på kärlek och flört för den känsliga, blyga kräftans smak. Tvillingen kan bara för att det är kul spela djupt förälskad vilket kräftan kommer att ta på allvar. Detta par har så olika sätt att visa känslor att en affär troligtvis ganska snabbt skulle fallera och någon djupare relation är svår att hålla vid liv. 

Ett Lejon?

Tvillingen ihop med lejonet kan bli svårt då tvillingen kanske inte kommer att hedra lejonet så som det vill, och lejonet kan ha svårt att ta saker lika lättvindigt som tvillingen gör. Men, med det sagt... Det storsinta lejonet kan också bli helt bortkollrad och charmad av den kvicka tvillingen och dessa två kan uppleva mycket spänning och en massa skoj tillsammans. Då finns det goda möjligheter för parbildning både på kort och lång sikt. 

En Jungfru?

Dessa två är i och för sig människor som förstår och aningen dras till varandra, men har svårt att komma överens. Den praktiska jungfrun tycker att tvillingen är omogen och barnslig medan tvillingen å sin sida tycker att jungfrun är tråkig och fyrkantig. Jungfrun kommer ganska snart att börja klanka ner på tvillingen som snabbt kommer att tröttna på jungfruns kritik och börjar se sig om efter roligare sällskap. Dessa två har alla odds emot sig. 

En Våg?

Detta par har en gemensam grund i sitt huvudsakligen teoretiska, intellektuella väsen. Ingen av dem är svartsjuka och de ligger definitivt på samma våglängd mentalt vilket gör att de kompletterar varandra perfekt. Det enda lilla orosmolnet är att tvillingen kan vara lite mer slösaktig än vågen men vågen har goda chanser att styra upp ekonomin för båda och då är detta en ypperlig och mycket lycklig parbildning. 

En Skorpion?

Det här paret förstår sig inte på varandra, men är mycket nyfikna på varandra. Här kan det slå gnistor, men tyvärr behövs det mer än kroppslig attraktion och tvillingen och skorpionen är alldeles för olika för att fungera. Skorpionen är svartsjuk av sig vilket inte blir bättre av att tvillingen älskar att flörta och prata med andra. Passionens glöd kommer snabbt att svalna och risken är att de rentav blir ovänner på kuppen. 

En Skytt?

Både tvillingen och skytten lever i samma höga tempo, men skyttens drivkraft är strävan och långväga perspektiv medan tvillingens är nyfikenhet och ombytlighet. Både tvillingen och skytten är impulsiva och påhittiga. Och ingen av dem är svartsjuk eller försöker dominera den andra, så på det sättet passar de riktigt bra ihop. Om båda är beredda att arbeta på förhållandet kan det fungera riktigt bra. 

En Stenbock?

De här två har svårt att hitta gemensamma nämnare. Tvillingen är ansvarslös och stenbocken ambitiös. De har svårt att ställa upp på och acceptera varandra, och tycker väl båda att den andra egentligen inte alls är i deras smak. Stenbocken tycker att också att tvillingen är velig och har svårt att hänga med på tvillingens alla upptåg. Det går att få dessa två att fungera men då behöver det finnas riktigt mycket kärlek och vilja från båda. 

En Vattuman?

Vattumannen beundrar tvillingens lättsamhet och tvillingen gillar vattumannens djup och kunskap. Tvillingen och vattumannen både förstår och uppskattar varandra till fullo. Känslorna kan gå lite upp och ner hos båda, men när de är på topp är det en rolig och spännande affär och de kan få ett fint långt förhållande tillsammans. Oavsett kommer troligen dessa två att vara vänner även om förhållandet tar slut. 

En Fisk?

Det här kan bli en ganska rörig relation. De är båda rastlösa, men av olika skäl. Tvilling trivs men fisk längtar. Fisken är för mycket känslomänniska för att passa tvillingen. För tvillingen handlar ett förhållande mycket om att njuta av upplevelsen och gå vidare till nästa spännande erfarenhet. För stora skillnader i personlighet skapar en osäkerhet för varandra vilket inte är den bästa grogrunden för ett långvarigt förhållande. 

LÄS OCKSÅ: Kinesiska stjärntecken – det här säger ditt om dig

HUR PASSAR KRÄFTAN IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Det finns en viss spänning mellan kräftan och väduren, men också irritation. Väduren kan störa sig på kräftans beskyddarinstinkt medan kräftan frustreras över vädurens riskabla dristighet. Dessa två kan inledningsvis känna en stark sexuell attraktion men väduren är lite för vågad för den mer strikta kräftan. Och väduren tycker att kräftan är för svartsjuk. Detta kommer inte bli en lätt affär och förhållandet håller förmodligen inte. 

En Oxe?

Dessa två har många goda länkar till varandra. Oxen är den praktiska, pålitliga och trygga, kräftan den ömmande och kännande. Båda är passionerade och behöver ingen stimulans på annat håll vilket gör dem som gjorda för varandra. Kräftan är känslig och fantasifull vilket uppskattas av den trygga oxen. Oxen kan ge kräftan den uppmärksamhet kräftan behöver och vice versa. En mycket lyckad parbildning både på kort och lång sikt.

En Tvilling?

Det här skulle kunna bli en relation med innerlighet och möjligheter. Men kräftan och tvillingen har stora skillnader i temperament. Kräftan kommer att bli osäker och svartsjuk på tvillingens flörtiga och nöjeslystna beteende och kräftan försöker därför sätta stopp för tvillingens aktiviteter vilket kommer att göra tvillingen sur och upprörd. Risken är att förhållandet blir för uppslitande och känsloladdat för att fungera i längden. 

En Kräfta?

Detta är två ömma människor som kan bli innerligt kära i varandra. De försjunker gärna i sin värld om två, men är irriterande lika och båda lika beskyddande. De har svårt att bli lyckliga tillsammans då båda är överkänsliga och tenderar att börja kritisera och gräla på den andra, helt enkelt därför att de känner igen sig i varandra. En het kortare affär javisst, men ett längre förhållande, nej det ser mörkt ut. 

Ett Lejon?

Kräftan ihop med Lejonet fungerar alldeles utmärkt. Lejonet får den uppmärksamhet han eller hon vill ha, kräftan får någon ståtlig och på sitt vis ganska tafatt att vårda. Lejonet är generöst med ömhetsbevis och överöser kräftan med sin kärlek, något som verkligen uppskattas av den osäkra och känsliga kräftan. I gengäld förväntar sig lejonet att kräftan ger lejonet sin fulla beundran och inte snålar med smickret. 

En Jungfru?

Kräftan och jungfrun har goda förutsättningar. Kräftan vill väl och skapar ro, jungfrun har en tendens att kritisera relationen men hyser uppskattning inför kräftans välvilja. Även om kräftan är känsligare än den reserverade jungfrun kan de utveckla en varm och djup känsla för varandra. Kräftan uppskattar jungfruns behagliga och praktiska temperament och bara de kommer över att båda är blyga och tillbakadragna kommer de att passa fint ihop. 

En Våg?

Vågen förhåller sig diplomatisk och opartisk vilket kan göra den känsliga kräftan osäker. Vågen å sin sida tycker att kräftan beter sig labilt och även om vågen dras till kräftan känslomässigt är vågen alltför mån om att undvika problem för att orka med kräftans skiftande sinnesstämningar. Kräftan kommer att känna sig förolämpad om inte vågen svarar på kräftans tillgivenhet vilket kan leda till trassel och förmodligen ingen längre relation. 

En Skorpion?

Båda är känsloväsen, men skorpionen kan inte låta bli att locka fram kriser som kräftan kämpar för att släta över. Kräftan vill gärna komma skorpionen in på livet, vilket denna har väldigt svårt att tillåta. Men skorpionen kommer att ta ledningen och göra allt för att skydda kräftan, vilket är precis vad kräftan behöver. Kräftan svarar med lojalitet vilket är vad som behövs för att kärleken ska djupna mellan dessa två. 

En Skytt?

Denna relation blir knappast stilla och stabil. Skytten skräms av kräftans klo och risken att fastna i äktenskap. Kräftan behöver trygghet som skytten inte kan ge. Skytten hatar att bindas och lever helst här och nu till skillnad mot kräftan som vill leva för framtiden. Kräftan kommer att bli sårad och bitter när skytten ser sig om efter nya mål och upplevelser. Det ser inte ljust ut för varken en affär eller för ett längre förhållande. 

En Stenbock?

Stenbocken och kräftan är verkligen varandras motsatser och risken är stor att den krävande stenbocken trampar den känsliga kräftan på tårna en gång för mycket. Det som kan rädda dem är om de kan få till en bra harmoni i sängen. Stenbocken tar gärna ledningen vilket kräftan gillar eftersom kräftan kan vara blyg och gärna blir förförd. Båda kan vara otydliga kring förspelet men om de kan få rätsida på detta kan förhållandet fungera. 

En Vattuman?

Kräftan och vattumannen kan utveckla den djupaste, innerligaste kärlek till varandra, som kan vara länge. Vattumannen får hjälp genom sina depressioner och kräftan får vårda och känna sig betydelsefull. Men vattumannen är också äventyrlig och benägen att avsäga sig varje form av känslomässigt krav, vilket sårar den känsliga och trygghetssökande kräftan. Här gäller det att de båda hittar en balans i relationen. 

En Fisk?

Både kräftan och fisken är kärleksfulla, känsliga och tillgivna vilket ger båda den trygghet och samhörighet som krävs för att locka fram det bästa hos varandra. Kräftan kan vara lite fin i kanten när det gäller sex vilket gör att fisken troligen kommer att ta ledningen i sängen. Dessa två löser snabbt alla eventuella konflikter och kan se fram emot ett fint förhållande på både kort och lång sikt. 

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

HUR PASSAR LEJONET IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Lejonet och väduren har något av samma grundinställning till livet och om bara väduren lyckas hålla sig ifrån att provocera och utmana lejonet har relationen goda möjligheter att lyckas. Både lejonet och väduren är passionerade och eldfängda. Lejonet kan ha lite svårt för vädurens benhårda drift att leda eftersom lejonet har en lika stark vilja att få styra. Allt pekar på en lustfylld affär eller ett riktigt lyckligt längre förhållande. 

En Oxe?

Detta par kommer att få konflikter. Oxen kan tycka att lejonet är självupptaget och överdriver sin egen betydelse. Lejonet kan finna det svårt att riktigt leva ut i deras relation. Både lejonet och oxen är viljestarka och båda vill ha det på sitt sätt. I övrigt kan dessa två ha ett riktigt givande förhållande men de kommer att reta sig för mycket på den andra för att det ska fungera i längden. 

En Tvilling?

Fastän lejonet kan vara både lättsam och tolerant är det viktigt att lejonet inte känner sig överkörd. Lejonet kommer att bli stimulerad av tvillingens lättsamma sätt medan tvillingen kan bli nästan överväldigad av lejonets energi. Men som den starka personlighet lejonet är kommer det inte vara några problem och tvillingen följer gärna lejonets ledning. En riktigt rolig affär och ett härligt förhållande. 

En Kräfta?

Lejonet och kräftan fungerar alldeles utmärkt. Lejonet får den uppmärksamhet han eller hon vill ha och kräftan får någon att ta hand om och lägga sin energi på. Kräftan vill att relationen ska bli seriös, vilket lejonet är med på, om kräftan är beredd att ge all sin kärlek plus lite smicker till lejonet. Om kräftan ger detta blir lejonet tillgivet och förhållandet har alla förutsättningar att bli bra och givande. 

Ett Lejon?

Lejon vill härska och dominera, vilket gör det komplicerat när två lejon möts. De måste i det närmaste bli en och samma för att det ska fungera. Tveklöst tycker de tillsammans att inget annat i världen går upp mot dem. Men eftersom de tenderar att bli lite för självcentrerade är det viktigt att var och en av dem låter den andra få glänsa och lysa också. Det är inte alltid det funkar, men när det gör det blir det ett tjusigt par. 

En Jungfru?

Detta är inte en bra kombination. Lejonet har svårt att ta den kritik och småaktighet som jungfrun visar, och jungfrun ogillar lejonets pompösa attityd och slarviga förmätenhet. Lejonet vill dominera och jungfrun vill absolut inte låta sig domineras. Jungfrun tycker också att lejonet är för extravagant och slösaktigt. Kanske kan dessa två fungera väldigt kortvarigt men på längre sikt ser det riktigt mörkt ut. 

En Våg?

Lejonet och vågen kan vara förträffligt starka allierade, men bara så länge de inte riktigt har klart för sig sina olika motiv. Lejonet är stolt, vågen principfast. Det kan lätt krocka och då spricker förhållandet. Men hittar de ett sätt att respektera varandra är de en stark förening. Vågen kan ha en tendens att vara lite för uppriktig och opartisk vilket kan göra lejonet sur. Men om vågen kan ge lejonet beröm kommer de bra överens. 

En Skorpion?

Lejonet och skorpionen är sällan utan kriser. Skorpionen ser lejonets sårbarhet och petar gärna i den. Lejonet tycker att skorpionen mystifierar och larvar sig. Skorpionen har också lätt att bli svartsjuk vilket gör att lejonet känner sig förolämpad och respektlöst behandlad. Lejonet tycker inte att skorpionen ger lejonet tillräckligt mycket beundran och båda två vill dominera den andra. 

En Skytt?

Lejonet trivs bra i nuet medan skytten vill bort och komma loss. Båda gillar dock äventyr och skytten kommer att stimulera och inspirera lejonet. Detta samtidigt som lejonet genom sin utåtriktade och passionerade natur kommer att få skytten att bli mer lojal än någonsin tidigare. 

Detta ser ut att bli ett roligt och lyckligt förhållande både på kort och definitivt lång sikt. 

En Stenbock?

Om de kan få ihop sina intressen så att stenbocken kan arbeta för lejonets sak, då går förhållandet utmärkt, men annars kan det spricka på att ingen kan ge den andra herraväldet. Lejonet känner sig hämmad av stenbockens praktiska inställning till livet och tycker att stenbocken är alltför krävande. 

Dessa två kan kanske fungera på kort sikt men inte i ett seriöst längre förhållande. 

En Vattuman?

Vattumannen kan beundra lejonet på sitt eget vis, vilket kanske inte riktigt är vad lejonet önskar sig, men det kan fungera. Lejonet trivs ju med att betraktas av sin partner och kan tycka att vattumannens allvar är en hyfsad mantel åt ett lejon. 

De är olika, men behöver inte nödvändigtvis störa sig på det. Det kan till och med vara så att de känner sig hela i varandras sällskap. 

En Fisk?

Det här riskerar att bli ett förhållande där lejonet totalt dominerar och fisken är oändligt följsam och självuppoffrande. Det är dock lite pinsamt för lejonet med en så villig undersåte och den blyga fisken kommer inte i rätt stämning tillsammans med det öppenhjärtiga och sprudlande lejonet. Lejonet tycker att fisken saknar ambitioner och straffar fisken genom att inte visa medkänslan när fisken tjurar. 

HUR PASSAR JUNGFRUN IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Den tålmodiga jungfrun och den otåliga väduren är ingen bra kombination. Jungfrun är mer för att prata medan väduren är mer för att handla. Även om jungfrun kan fascineras av vädurens äventyrslusta kommer det inte uppskattas i längden eftersom jungfrun har behov av invanda rutiner och trygghet. Väduren behöver också passion vilket kan bli för mycket för jungfrun som hämmas av vädurens djärva framryckningar. 

En Oxe?

Jungfrun och oxen har många goda förutsättningar. De har samma grundsyn på tillvaron även om oxen kan tycka att jungfrun är aningen petig och jungfrun att oxen är väl oförfinad. I övrigt passar dessa två ypperligt tillsammans: De är båda praktiska, effektiva, trivs bäst i hemmets trygga vrå, uppskattar pengar och vackra saker. Med andra ord kommer detta bli en fin (om än inte glödhet) affär och ett lyckligt förhållande även på lång sikt. 

En Tvilling?

Det här är människor som förstår och dras till varandra, men har svårt att komma överens. Tvillingen är kvick och ombytlig, jungfrun noggrann och försiktig. Tvillingen är mycket mer frihetsälskande vilket gör att den mer kontrollerande jungfrun försöker styra tvillingen. Jungfrun å sin sida tycker att tvillingen är omogen och velig. För en kort stund kan dessa två fungera men utsikterna på sikt ser mörka ut. 

En Kräfta?

Jungfrun och kräftan tar ofta fram det bästa hos varandra. Kräftans rika fantasi får fart på jungfrun som kommer att svara med ömhet och tillgivenhet, vilket är precis vad den känsliga kräftan behöver. Jungfrun kommer att ge kräftan trygghet och kräftans villighet att behaga jungfrun kommer att göra att känslorna blir starka och heta. Detta blir ett lyckligt förhållande, om än kanske lite småtråkigt i längden. 

Ett Lejon?

Jungfruns praktiska och logiska natur kommer gå stick i stäv med lejonets expansiva och optimistiska personlighet. Det blir inte bättre av att lejonet är mycket känslig för kritik och lejonet är dessvärre själv något av en expert på att kritisera andra. 

Det är osannolikt att dessa två ens kan ha en kortare affär och ett längre förhållande är inte att tänka på. 

En Jungfru?

Två jungfrur förstår varandra väl men frågan är om de egentligen står ut ihop särskilt länge. Jungfrur har inställningen att en relation i första hand måste baseras på vänskap. Därför kan kärlekslivet komma lite i skymundan då båda är rätt reserverade när det gäller sex. En het kort romans är inget för dessa två men det skulle kunna fungera i ett längre förhållande om de inte blir för uttråkade av varandra innan dess. 

En Våg?

De här två vill fungera ihop och lyckas ibland hålla en vägg mot yttervärlden, men innanför den är gräl inte sällsynta. Vågens öppna och spontana natur kan störa jungfrun. Jungfrun kan börja kritisera vågen vilket får den varma och kärleksfulla vågen att bli minst sagt avslagen och dessutom sårar jungfruns analytiska sätt vågens självkänsla. De är totalt olika som personer och lockar sannerligen inte fram det bästa hos den andra. 

En Skorpion?

Det här paret kan gå varandra på nerverna. Jungfrun har svårt för skorpionens starka sexuella behov. För jungfrun är det viktigt att de är vänner likväl som älskare och jungfrun kommer därför att försöka kyla ner den överhettade skorpionen. Skorpionen kommer då lägga in en ännu högre växel och göra allt för att väcka jungfruns lusta till liv. Det finns vissa möjligheter till en längre relation om jungfrun ger med sig. 

En Skytt?

Dessa två drar åt två olika håll: Jungfrun inåt och till vardagen, skytten bortåt mot äventyret. De kan vara varandras komplement, men inser sällan hur bra de egentligen fungerar ihop. Jungfruns behov av trygghet kommer dock inte uppfyllas av den sorglösa skytten. Skytten har en alltför lättsinnig syn på kärlek vilket kommer driva jungfrun till vansinne. Det ser riktigt mörkt ut för ens en kortare affär mellan dessa två. 

En Stenbock?

Jungfrun och stenbocken har god hjälp av varandra och trivs utmärkt i en arbetssituation när de har något att uträtta. Stenbocken har stora mål, jungfrun flit. Tillsammans kan de åstadkomma ting, men det är mer stolthet och målmedvetenhet än kärlek som de känner i sitt förhållande. Båda är reserverade, praktiska och arbetsamma. En kortare romans kan bli rätt tråkig men ett längre förhållande ser ut att bli lyckligt och tryggt. 

En Vattuman?

Jungfrun och vattumannen trivs ihop, men det är en relation med få skratt. Teoretiskt skulle jungfrun och vattumannen kunna vara det perfekta paret. Båda tycker att en förälskelse måste ge intellektuell stimulans före sexuell. Samtidigt tycker inte vattumannen att jungfrun ger tillräckligt mycket gensvar och jungfrun tycker att vattumannen ger för lite uppmärksamhet och undrar om vattumannen egentligen bryr sig. 

En Fisk?

Jungfrun och fisken kan ha svårt att förstå sig på varandra. Jungfrun begriper inte vad fisken söker efter och tycker att han eller hon borde se till vardagen i stället för till drömmarna. För fisken är kärleken livets allt och en känslomässig upplevelse som måste flöda fritt. Men vissa par känner att deras olikheter skapar en balans och trygghet och som gör att de inspirerar och uppmuntrar varandra. Så det kan finnas goda chanser för detta par. 

HUR PASSAR VÅGEN IHOP MED... 

1 AV 2
2 AV 2
Foto: Shutterstock

En Vädur?

Vädurens eld och stolthet rimmar inte alltför illa med vågens principfasthet och övertygelse. Kan de bara finna gemensamma regler och hålla hyfsat sams har de goda chanser. Vissa stjärntecken dras till varandra just för att de är varandras motsatser, man finner något i den andra som man själva saknar. Men vågen kan störa sig på att väduren är så rastlös och aggressivt gåpåig. Detta kan leda till gräl. 

En Oxe?

Vågen och oxen har inga direkta motsättningar, men det kan hända att oxen tycker att vågen är teoretisk, abstrakt och orealistisk. Och att vågen tycker att oxen är krass och principlös. I en relation är det dock troligt att de fungerar som ett harmoniskt par. Men den jordnära oxen blir lätt svartsjuk på den svärmiska och romantiska vågen. Men vågen är omtänksam och uppmärksam och det kan tygla vågens ägandefixering och envisa natur. 

En Tvilling?

Vågen och tvillingen är båda mycket sällskapliga och kan ha svårt att bara umgås med den andra. Men i övrigt är dessa två det perfekta paret. De har många liknande personlighetsdrag och varken vågen eller tvillingen är svartsjuk av sig och de är lika passionerade och mycket samspelta som kärlekspartners. De här två har alla förutsättningar till en fin affär och ett mycket lyckligt och givande förhållande på lång sikt. 

En Kräfta?

Vågen gillar att röra på sig, vill se och uppleva, medan kräftan föredrar mysiga hemmakvällar. Kräftan är sparsam, vilket är raka motsatsen till vågen som är impulsiv och vårdslös med pengar. Den trygghetsälskande kräftan blir lätt överkritisk mot vågens extravaganser och har svårt att stå ut med vågens ombytlighet och känslokast. Kanske kan de fungera ett kort tag men de har nog svårt att stå ut med varandra på längre sikt. 

Ett Lejon?

Vågen och lejonet kan vara starka allierade, men bara så länge de inte riktigt har klart för sig sina olika motiv. 

Lejonet är stolt, vågen principfast. Men hittar de ett sätt att respektera varandra är de en stark förening. Om det uppstår gräl har lejonet svårt att ge sig men det är inga problem, vågen är en diplomat som genom takt och finess låter lejonet tro att denne vunnit. Detta kan bli en riktig het historia och ett bra längre förhållande på sikt. 

En Jungfru?

Vågen och jungfrun kan ibland fungera eftersom vågen ser helheter och jungfrun fyller på med detaljer. De vill fungera ihop men de grälar mycket eftersom de har olika syn på många saker. Jungfrun är sparsam och följer noggrant alla regler för hur man bör uppträda. Vågen hatar regler och är verkligen inte sparsam utan en riktig spenderare. Vågen har svårt att förstå hur jungfrun kan tycka ekonomi är viktigare än sex. 

En Våg?

Vågar är glada, sällskapliga, älskar skönhet och vackra saker. Dessa två kan dela en hel del passion men efter att den första himlastormande förälskelsen lagt sig börjar tristessen smyga sig in i förhållandet. Vågar vill inte ta något praktiskt ansvar utan sitter och väntar på att den andra ska styra upp saker och ting. På längre sikt är dessa två för lika för att ge varandra det stöd som krävs i ett fungerande förhållande. 

En Skorpion?

Vågen ihop med skorpionen bildar ett lustigt par. Vågen vill ha balans, klarhet och ärlighet, skorpionen det motsatta. Men vågen är alldeles för flörtig för den svartsjuka skorpionen och skorpionen kommer att bli galen av vågens sällskapliga beteende mot andra. Skorpionens måste få vågen att bli mer uppmärksam på skorpionens behov och krav på dominans annars kommer de aldrig fungera på sikt. 

En Skytt?

Dessa två har egentligen inte mycket gemensamt, men om de enas runt en idé eller ett ideal känner de samhörighet. Då kan de gemensamt tåga mot sitt fjärran mål och vara allierade in i döden. Vågen kommer alltid ha roligt med den äventyrslystna skytten och skytten har inga problem med att vågen älskar att flörta. Om de kan komma över att de har lite olika syn på vad som är viktigt i ett förhållande ser det riktigt ljust ut för dem. 

En Stenbock?

Vågen och stenbocken kan ibland gå bra ihop, förutsatt att stenbockens ambitioner delas av vågen. Annars blir de varandras motståndare. Stenbocken har svårt att hantera vågens lättsamma inställning till pengar eftersom stenbocken själv är mycket sparsam. Vågen tycker att stenbocken är tråkig och trångsynt samtidigt som stenbocken tycker att vågen roar sig lite för mycket på egen hand. 

En Vattuman?

Vågen och vattumannen har mycket gemensamt. De kan diskutera djupt och länge om principer och filosofi, och fördjupar med varlighet och engagemang sin relation. Deras förhållande blir som ett kall, en uppgift i livet. De tycker om att umgås med många vänner, de engagerar sig i olika frågor, har många fritidsintressen och ingen av dem har något problem med att den andra har egna intresseområden. 

En Fisk?

Vågen uppskattar den känslighet och tillgivenhet som fisken ger. Men fisken behöver någon som tar kommandot vilket inte är något som vågen kan leva upp till. Fisken tycker att vågen har för många andra intressen och vågen tycker fisken är alltför osjälvständig och kommer börja klandra och klanka ner på fisken som svarar med att bli ännu mer gråtmild och klängig. Detta par ser inte ut att klara sig vare sig på kort eller lång sikt. 

HUR PASSAR SKORPIONEN IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Skorpionen förtjusas över vädurens lättantändlighet och oräddhet, väduren fascineras och känner respekt för skorpionen. Både skorpionen och väduren är framåt och ganska så egenkära. Men den svartsjuka skorpionen har svårt att hantera att väduren är så självständig och företagsam på egen hand. Detta blir en kort romans eller ett längre förhållande som åker bergodalbana mellan kärlek och bråk. 

En Oxe?

Oxen är fjärran från skorpionens önskan att dramatisera tillvaron och från dennes känsla för det övernaturliga. Skorpionen har å sin sida lite svårt att finna sig i oxens praktiska sinne och kapacitet. Å andra sidan är skorpionen och oxen båda lika stolta, envisa, dominanta och även passionerade. Det kan finnas en dragningskraft i olikheterna, något som gör att de båda känner sig hela tillsammans med någon som är deras motsats. 

En Tvilling?

Tvillingen vill gärna lyfta på locket till den hemlighetsfulla skorpionen och titta in, de intresserar varandra. Men tvillingen är för velig och obeslutsam för den målinriktade skorpionen. Skorpionen kommer att störa sig på tvillingens behov av att briljera och raljera inför andra och tycker att tiden borde användas till skorpionens behov framför att roa andra. En affär ser ut att gå upp och ner och ett längre förhållande är nog svårt. 

En Kräfta?

Både skorpionen och kräftan är passionerade och kommer att förse varandra med den kombination av kraft och trygghet som behövs för att hålla i gång ett förhållande. Det enda orosmolnet är att både skorpionen och kräftan är väldigt svartsjuka så det kan bli rejäla sammandrabbningar på grund av detta. Men i övrigt stämmer det bra att allt pekar på en fin romans, och kanske även ett längre förhållande. 

Ett Lejon?

Skorpionen och lejonet är helt klart dragna till varandra och båda är mycket passionerade. Problemet är att båda har kort stubin och att de råkar i luven på varandra lätt. Lejonet tycker inte att skorpionen ger lejonet den respekt och uppmärksamhet som krävs och skorpionen kommer att reagera med sårad stolthet. En kort fling är säkert eldig men i det långa loppet kommer ett förhållande bli outhärdligt. 

En Jungfru?

Skorpionen och jungfrun undviker helst varandra då skorpionen vill leva i mystik medan jungfrun vill bena upp saker och ha allt klart för sig. Är de ihop kan de gå varandra på nerverna. Om jungfrun klarar av skorpionens intensitet kan relationen fungera. 

Men tyvärr tröttnar skorpionen lätt på jungfruns behov av att bara prata och kan börja se sig om efter någon annan. 

En Våg?

Skorpionen och vågen bildar ett lustigt par. Vågen vill ha balans och ärlighet, skorpionen det motsatta. Vågen är lite för lat och känslig för att passa skorpionen och skorpionen är för svartsjuk och ägandefixerad för att passa vågen. Skorpionen kan inte heller leva upp till vågens behov av lyx och flärd även om båda definitivt är passionerade. En romans lär bli turbulent och ett längre förhållande kommer att bli stormigt. 

En Skorpion?

Två skorpioner i en relation innebär ett förhållande med mängder av undertryckta spänningar, där båda inte kan låta bli att försöka ställa till det för den andra och båda retar sig på varandras behärskning. Skorpioner har ett hett humör men de är alldeles för lika på alla plan för att relationen ska fungera. En kort affär blir säkert spännande men ett längre förhållande känns minst sagt tveksamt. 

En Skytt?

Skorpionen och skytten kan i och för sig vara en spännande kombination, där skytten flammar och gnistrar, medan skorpionen rycker i tåtarna och trivs. Det kan dock med tiden frustrera skytten att känna sig manipulerad i skorpionens nät. Skytten är mycket av en vagabond för att passa den ägandefixerade skorpionen. Skytten måste få ha sin frihet medan skorpionen behöver och kräver ett tryggt hem. 

En Stenbock?

Skorpionen och stenbocken är karaktärer av skilda typer, men inte utan beröringspunkter. Ett förhållande blir dock säkert slitigt, då skorpionen arbetar i det fördolda medan stenbocken vill manifestera stort och tydligt. Dock kan mycket konstruktivt komma ut. 

Skorpionens ägandefixering uppfattas bara som ett plus för den trygghetssökande stenbocken. Ett tillgivet och starkt förhållande både på kort och lång sikt. 

En Vattuman?

Skorpionen och vattumannen kan lätt få en djup och långvarig relation. Men frågan är om vattumannen mår så bra av den. Vattumannen har behov av att förstå sin partner vilket inte riktigt passar skorpionen som vill förbli ett mysterium. 

Vattumannen har också för många intressen och projekt för att fungera med skorpionen som hellre vill tillbringa mer på tu man hand. 

En Fisk?

Skorpionen och fisken är båda känslobaserade människor, men hos fisken levs allt ut och han eller hon blottar sig gärna. Skorpionen kan lätt frestas att bolla väl hårdhänt med fiskens sensibilitet. Tillsammans har de dock rika upplevelser. Fisken som är ganska velig uppskattar att skorpionen tar kommandot och fisken ser skorpionens ägandefixering som ett betyg på kärlek. Dessa två har alla förutsättningar att bli lyckliga både på kort och lång sikt. 

HUR PASSAR SKYTTEN IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Båda är otåliga väsen, men väduren ser skytten som bräckligare, medan skytten känner sig klämd av väduren. Båda har ett hett temperament, är aktiva, utåtriktade och tycker om att umgås med många vänner. Visserligen kan skytten och väduren ryka ihop men grälen går snabbt över. Skytten och väduren gillar båda att göra saker tillsammans och kommer ha massa aktiviteter och vänner att sysselsätta sig med. 

En Oxe?

Skytten och oxen känner en viss attraktion till varandra, kanske för att de har vad den andra saknar. Oxen har trygghet som är så fjärran för skytten, som i sin tur har det stora perspektivet och rörligheten som oxen inte har. De kan beundra varandra, men någon närmare relation lär det inte bli. Skytten är för rastlös och sugen på nya äventyr för att passa den hemmaälskande och praktiska oxen. 

En Tvilling?

Båda lever i samma höga tempo, men skyttens drivkraft är strävan och långväga perspektiv medan tvillingens är nyfikenhet och ombytlighet. Både tvillingen och skytten är impulsiva och påhittiga. Och ingen av dem är svartsjuk eller försöker dominera den andra, så på det sättet passar de riktigt bra ihop. 

Om båda är beredda att arbeta på förhållandet kan det fungera riktigt bra. 

En Kräfta?

Skytten skräms av kräftans klo och risken för att fastna i äktenskapet. Skytten vill vara fri medan kräftan behöver trygghet i en kärleksrelation och risken är att skytten kommer känna sig snärjd av kräftans kvävande omsorg. Den känsliga kräftan å sin sida blir lätt sårad av skyttens förmåga att rätt ut säga sin åsikt i tid och otid. Det ser inte ljust ut i ett längre förhållande för dessa två. 

Ett Lejon?

Lejonet trivs bra i nuet och som det är, medan skytten så småningom brukar vilja bryta sig loss. Både skytten och lejonet älskar dock äventyr och har alla förutsättningar att lösa eventuella hinder och svårigheter. Lejonets passion kan få den annars så rastlösa skytten att vilja stanna kvar. Båda är framåt och njuter av att umgås med den andra. En kort affär blir jättebra och ett längre förhållande möjligen ännu bättre. 

En Jungfru?

Skytten och jungfrun drar åt olika håll. Jungfrun inåt och till vardagen, skytten bortåt mot äventyret. De kan vara varandras komplement, men inser sällan hur bra de egentligen fungerar ihop. 

Den lugna jungfrun kommer att reta sig på skyttens bekymmerslösa inställning och skytten å sin sida kommer tycka att jungfrun är vansinnigt tråkig. 

En Våg?

Dessa har egentligen inte mycket gemensamt, men om de enas runt en idé eller ett ideal, finner de varandra. Då kan de gemensamt tåga mot sitt fjärran mål och vara allierade in i döden. Den omtänksamma och toleranta vågen tar fram det bästa hos skytten och är precis vad den hämningslösa skytten behöver. Vågen tycker skyttens galna upptåg bara är roliga och dessa två kommer verkligen uppskatta varandras sällskap. 

En Skorpion?

Skytten och skorpionen kan vara en spännande relation där skytten flammar och gnistrar medan skorpionen rycker i tåtar och trivs. Det kan dock med tiden frustrera skytten att känna sig fast i den andras nät. Båda har ett lättantändligt humör men till skillnad mot skytten som snabbt glömmer ett gräl går skorpionen och grämer sig länge, länge innan det pyser över och skorpionen fullkomligt exploderar. 

En Skytt?

Skyttarna blir från början säkert stimulerade av varandras sällskap, bäst är om de förenas i en strävan mot samma fjärran mål. De är båda rastlösa och utåtriktade men deras lika oberäkneliga livsstil tar snart fram de sämsta sidorna hos varandra. Förr eller senare kommer dessa frihetsälskare söka frihet på annat håll än tillsammans. En kort historia kan säkert funka men ett längre förhållande blir bara kaos. 

En Stenbock?

Den försiktiga stenbocken blir förnärmad och förtörnad av skyttens rättframma och brutala sätt. Skytten är alldeles för impulsiv och har dessutom lätt för att spendera pengar vilket inte alls passar den planerande och återhållsamma stenbocken. Stenbocken tycker det är bättre att spara och har svårt att hantera skyttens bekymmerslösa inställning. Ett förhållande mellan dessa två är inte troligt att det fungerar. 

En Vattuman?

Skytten och vattumannen kan finna något tillsammans då skytten beundrar vattumannens djup och mentala koncentration medan vattumannen inspireras av skyttens poetiska, flyktiga karaktär. Både skytten och vattumannen tycker om äventyr och ingen av dem är svartsjuk av sig och ingen försöker dominera den andre. Det troligaste är att relationen blir lång och givande. 

En Fisk?

Skytten och fisken har oddsen emot sig. En tid kan de förenas, när skytten strävar mot samma mål som fisken för ögonblicket söker efter. Men snart ändras deras kurser och de far ohjälpligt isär. Skytten och fisken kan ha ett par passionerade stunder men fisken är alldeles för trygghetssökande för att stämma med den äventyrslystna skytten och den annars så energiska skytten kommer känna sig kvävd av fiskens omsorger. 

HUR PASSAR STENBOCKEN IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Stenbocken och väduren kan fungera ihop eftersom de båda är aktiva, handlingskraftiga personer med mål för ögonen. Det kan bli en del bråk mellan dem eftersom båda har en stark vilja och vill bestämma. Allt från pengar till val av vänner kan få i gång ett gräl. Men utöver detta passar de riktigt bra tillsammans och de är mycket samspelta sexuellt. Här finns alla förutsättningar för ett bra och hållbart förhållande. 

En Oxe?

Stenbocken och oxen är ett slags själsfränder i sitt praktiska sinne, där oxen står för nuets vardag och stenbocken för de långsiktiga målen och ambitionerna. Stenbocken och oxen har mycket gemensamt. Båda gillar mysiga hemmakvällar, är ekonomiska och värdesätter trygghet. Stenbocken är ambitiös och oxen beslutsam vilket kompletterar varandra bra. Detta par har alla chanser att få ett bra förhållande på alla plan. 

En Tvilling?

Dessa två har svårt att hitta gemensamma nämnare. Tvillingen är ansvarslös och Stenbocken ambitiös. Stenbocken är en trogen partner som hellre tar det lilla lugna och väljer partner med omsorg, medan tvillingen är impulsiv, flörtig och allt annat än försiktigt i kärleksrelationer. Den ekonomiska och ambitiösa stenbocken tröttnar snart på den obeslutsamma och ombytliga tvillingen. 

En Kräfta?

De här två är varandras motsatser och risken är stor att den krävande och dominanta stenbocken trampar den känsliga kräftan på tårna en gång för mycket. Det som kan rädda dem är om de kan få till en bra harmoni i sängen. Stenbocken tar gärna ledningen vilket kräftan gillar eftersom kräftan kan vara lite blyg och gärna blir förförd. Båda kan vara otydliga kring förspelet men om de kan få rätsida på detta kan förhållandet fungera. 

Ett Lejon?

Om stenbocken och lejonet kan få ihop sina intressen, så att stenbocken kan arbeta för lejonets sak går det utmärkt, men annars kan det spricka på att ingen kan ge den andra herraväldet. Både stenbocken och lejonet tycker om att bestämma och är mycket självständiga vilket ställer till problem. Ett längre förhållande är inte troligt även om en liten flört skulle funka. 

En Jungfru?

Stenbocken och jungfrun har god hjälp av varandra och trivs utmärkt i en arbetssituation när de har något att uträtta. Stenbocken har stora mål, jungfrun flit. Både stenbocken och jungfrun är pålitliga, förstående och konservativa vilket gör att de kan passa mycket bra ihop. 

Enda problemet är att det kan bli lite väl svalt mellan lakanen och passionens glöd tenderar att självdö ganska så fort. 

En Våg?

Stenbocken och vågen kan fungera bra ihop förutsatt att stenbockens ambitioner delas av vågen eller accepteras av denna, och att stenbocken går varligt fram - då är vågen ett stöd. Annars blir de varandras motståndare. Från början kan den charmiga och sexiga vågen få stenbocken på fall men snart börjar stenbocken tycka att vågen egentligen mest är intresserad av sig själv och sina behov. 

En Skorpion?

Stenbocken och skorpionen är karaktärer av väl skilda typer men inte utan beröringspunkter. Deras förhållande blir säkert slitigt, då skorpionen arbetar i det fördolda medan stenbocken vill manifestera stort och tydligt. Dock kan mycket konstruktivt komma ut av deras förhållande. Både stenbocken och skorpionen tycker om att bestämma men skorpionen kommer att ta ledningen och bli den dominerande. 

En Skytt?

De har nog svårt att hålla sams, såvida de inte finner ett sätt att komplettera varandra. Stenbocken bygger och befäster, skytten bryter upp och skyndar vidare. Stenbocken oroar sig ofta för framtiden, värdesätter trygghet, är försiktig och ekonomisk. Skytten är en oansvarig och extravagant våghals. Snart kommer stenbocken att reta sig på allt hos skytten. En historia blir nog mycket kort, ett längre förhållande vore katastrof. 

En Stenbock?

Stenbockar är väldefinierade människor med fasta planer och klara rutiner. De upplever sin relation som aningen trång, och oenigheten hittar svårligen sin lösning. Ingen vill kompromissa, båda är starka. Stenbockar arbetar båda hårt, är sparsamma och värdesätter trygghet, så på det sättet har de alla förutsättningar att passa fint ihop. Om de tycker det är okej att sexet inte är det hetaste kan ett förhållande blir tryggt och bra. 

En Vattuman?

Stenbocken och vattumannen kan fungera, även om stenbocken tycker att vattumannen är väl abstrakt och gör berg av teoretisk småsten, och vattumannen tycker nog att partnern är lite grovhuggen och endimensionell. Men om de kan överbrygga dessa olikheter, kan de ändå få relationen att hålla länge. 

Risken är dock stor att förhållandet blir väldigt komplicerad. 

En Fisk?

Det här är två personer som inte förstår varandra. Stenbocken tycker att fisken är svag och förvirrad. Fisken kan en tid beundra stenbocken, men tycker nog snart att denna är okänslig. Men eftersom fisken är ärlig och mycket kärleksfull kan det göra stenbocken både lycklig och trygg. Stenbocken och fisken är ganska olika personligheter men de tillfredsställer varandras känslomässiga behov med råge. 

HUR PASSAR VATTUMANNEN IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Även om vattumannen och väduren har mycket lite gemensamt har vattumannen goda chanser att fördra vädurens svåra karaktär. Däremot är frågan hur stort tålamod väduren har med vattumannens tungsinne och allvar. Övervinner de detta, har paret alla förutsättningar att passa bra ihop. Det enda som kan gnissla är om någon av dem försöker kontrollera eller bestämma över den andra, detta hatar nämligen båda två. 

En Oxe?

Här är det ett möte mellan materialisten och teoretikern som sällan leder särskilt långt. De förstår inte varandra, oxen pysslar och vattumannen grubblar. Det kan lätt bli ett rätt dystert förhållande. Det är stor risk att dessa två starka personligheter kommer att drabba samman i återkommande gräl och ingen av dem är villig att kompromissa. Det ser inte lovande ut för ett längre förhållande. 

En Tvilling?

Det här kan bli ett förhållande med viss tjusning. Vattumannen beundrar partnerns lättsamhet, tvillingen den andras djup och kunskap. De trivs bra ihop. Ingen ställer för stora krav på den andra och vattumannen kommer rentav att ha en lugnande inverkan på den rastlösa tvillingen. Om tvillingen kan engagera sig i vattumannens många intressen finns alla förutsättningar till ett lyckat och spännande förhållande. 

En Kräfta?

Paret kan utveckla den djupaste, innerligaste kärlek till varandra. Vattumannen får hjälp genom sina depressioner, och kräftan får vårda och känna sin betydelse. Men ett varningens ord - vattumannen kommer också att reta sig på att kräftan tar sex på så stort allvar. Vattumannen har en mycket mer ytlig inställning till sex och det dröjer inte länge innan vattumannen blir trött på den klängiga och känslosamma kräftan. 

Ett Lejon?

Vattumannen kan beundra lejonet på sitt eget vis, vilket kanske inte riktigt är vad lejonet önskar sig, men det kan fungera. Lejonet trivs ju med att betraktas av sin partner och kan tycka att vattumannens allvar är en hyfsad mantel åt ett lejon. De är olika, men behöver inte nödvändigtvis störa sig på det. Det kan till och med vara så att de känner sig hela i varandras sällskap. 

En Jungfru?

Vattumannen och jungfrun trivs ihop, men det är en relation med få skratt och inga lättsamheter. Vattumannen och jungfrun är intellektuella och värdesätter att kunna ha andra intressen än bara sex. Den sparsamma och praktiska jungfrun kan bli kritisk mot den mer utåtagerande och frikostiga vattumannen. En romans kommer snabbt att bli tråkig och ett längre förhållande kan bara fungera om de hittar gemensamma intressen. 

En Våg?

Dessa två har många gemensamma intressen. De gillar båda konst, musik, njuter av lyx och tycker om att spendera pengar. Vattumannen och vågen tar dessutom fram de bästa sidorna hos varandra. De kan diskutera djupt och länge om principer och filosofi, och fördjupar med varsamhet och engagemang sin relation. Deras förhållande blir som ett kall, en uppgift i livet. Allt pekar på ett mycket lyckligt förhållande. 

En Skorpion?

Vattumannens strävan att förstå sin partner är inte riktigt i skorpionens smak, eftersom skorpionen vill förbli ett mysterium. Vattumannen kan ha svårt att stå ut med den svartsjuka och ägandefixerade skorpionen. Skorpionen å sin sida tycker att vattumannen är avståndstagande och inte tillräckligt intresserad av sex. Detta kommer inte göra vattumannen mer intresserad som snart ser sig om efter roligare intressen. 

En Skytt?

De här två kan finna något tillsammans, då skytten beundrar vattumannens djup och mentala koncentration medan vattumannen inspireras av skyttens poetiska, flyktiga karaktär. Ingen av dem är särskilt svartsjuka. De gillar att umgås med andra människor och har inga problem med att den andra har egna intressen. Dessa två passar tillsammans och det kan bli ett lyckligt förhållande både på kort och lång sikt. 

En Stenbock?

Vattumannen och stenbocken kan ibland fungera ihop, även om stenbocken tycker att vattumannen är väl abstrakt och gör berg av teoretisk småsten, och vattumannen tycker nog att partnern är lite grovhuggen och endimensionell. De har också problem att förstå varandra och risken är att det blir alltför mycket missförstånd för att det ska funka. En romans blir kort och ett längre förhållande är inte troligt. 

En Vattuman?

Två vattumän är två djupa sinnen som försjunker i tillvarons snårigheter och söker de vises sten i varandra. Det kan bli dystert och svårt att ta sig ur den gemensamma analysen. Allvaret blir nästan oöverstigligt. Vattumän har svårt att engagera sig känslomässigt eftersom de är alltför rationella och förnuftiga för att locka fram något djupare engagemang från den andra, de har dessutom båda många egna intressen. 

En Fisk?

Det kan bli en lyckad förening mellan vattumannen och fisken förutsatt att vattumannen får vara läraren och fisken eleven. Vattumannen tänker och analyserar medan fisken söker och lyssnar. Misslyckas deras försök att leva sig in i rollerna, vill de nog slippa varandra. Det finns en sexuell gnista mellan vattumannen och fisken men den känsliga fisken kräver ständiga kärleksbevis vilket får den frihetsälskande vattumannen att känna sig snärjd. 

Tillbaka till toppen

HUR PASSAR FISKARNA IHOP MED... 

Foto: Shutterstock

En Vädur?

Fisken kan lätt bli en beundrare av vädurens livsglädje och positivism. Fisken tvivlar på sig själv och kan offra sig hur mycket som helst för sin partner, men väduren har svårt att ta emot och känna för någon som inte bryr sig om att hävda sig. Väduren har en benägenhet att bli lite väl burdus vilket kan såra fisken som är mycket känslig för kritik. Om de kan jobba på detta finns alla förutsättningar för ett långt och hett förhållande. 

En Oxe?

Fisken och oxen kan älska varandra, men inte utan förvirring. Fisken vill gärna känna oxens ro och vara lika nöjd med livet som oxen är. Oxen har mycket svårare att se vad fisken söker eller känner. Den känsliga fisken behöver mycket uppmärksamhet och kärlek vilket den jordnära oxen inte är så bra på att visa. Fisken blir också lätt sårad när den praktiska oxen försöker hantera fiskens känslostormar med logik. 

En Tvilling?

Fisken och tvillingens relation tenderar att bli ganska rörig. Fiskens sökande och letande eldar på tvillingens allmänna nyfikenhet. De är båda rastlösa, men av olika skäl. Fisken är alldeles för känslig och tvillingen är alldeles för ombytlig för att det ska funka i längden. Det gör inte saken bättre att tvillingen dessutom kan vara ganska taktlös vilket får fisken att känna sig förorättad och trampad på tårna. 

En Kräfta?

Här dominerar kräftan och stärker och tröstar den vilsna fisken. Om fisken kan ta emot den omsorg kräftan visar honom kan det bli en bra relation. De är båda känsliga och tar därför hänsyn till och uppfyller varandras känslomässiga behov. 

Båda tycker om sex och det kan bli många härliga stunder i sängen. Allt pekar på ett mycket långt och tillfredsställande förhållande. 

Ett Lejon?

Lejonet vill gärna dominera och fisken, som är oändligt följsam och självuppoffrande, låter sig domineras. Fisken är alldeles för inåtvänd för att passa med det utåtriktade lejonet och de är helt enkelt för olika för att förstå den andra. Lejonet blir frustrerat på att fisken är så sentimental och är oförstående inför fiskens känslighet. Det gör fisken ännu mer melankolisk vilket snart driver ut lejonet på nya äventyr. 

En Jungfru?

Jungfrun och fisken kan ha svårt att förstå sig på varandra. Jungfrun begriper inte vad fisken söker efter och tycker att han eller hon borde se till vardagen i stället för till drömmarna. För fisken är kärleken livets allt och en känslomässig upplevelse som måste flöda fritt. Men vissa par känner att deras olikheter skapar en balans och trygghet och som gör att de inspirerar och uppmuntrar varandra. Så det kan finnas goda chanser för detta par. 

En Våg?

De här två kan möjligen hitta varandra och ibland bli kvar. Fisken finner ett slags ro i vågens balans och principfasthet. Vågen kan stimuleras av fiskens foglighet och beundra hans eller hennes självuppoffring. Fisken behöver dock en stark partner att luta sig mot vilket vågen inte kan leva upp till. Vågen kan tycka att fisken är för krävande och därför bli kritisk och hitta fel. En romans blir ostadig och ett längre förhållande fyllt av gräl. 

En Skorpion?

Fisken och skorpionen är båda känslobaserade människor, men hos fisken levs allt ut och han eller hon blottar sig gärna. Skorpionen kan lätt frestas att bolla väl hårdhänt med fiskens sensibilitet, och kan irriteras av det låga motståndet. I skorpionen får fisken den starka beskyddande partnern som fisken behöver. Fisken väcker inte skorpionens svartsjuka vilket annars skorpionen kan ha problem med. 

En Skytt?

Fisken ihop med skytten har nog mycket svårt att gå ihop. En tid kan de förenas, när skytten strävar mot samma mål som fisken för ögonblicket söker efter. Men snart ändras deras kurser och de far ohjälpligt isär. 

Deras relation är hastig, förvirrande och oviss. Skytten är alldeles för självständig och utåtriktad för att funka ihop med den känsliga och trygghetssökande fisken. 

En Stenbock?

Stenbocken tycker att fisken är svag och förvirrad. Fisken kan en tid beundra stenbocken, men tycker nog snart att denna är okänslig. Trots att de är olika varandra kan de dock ibland komplettera varandra. Om den dominanta stenbocken får ta ledningen kommer fisken att känna sig trygg och älskad. Då kan den romantiska fisken få stenbocken att öppna sig och blomma upp känslomässigt. 

En Vattuman?

Fisken och vattumannen kan bli en lyckad förening om vattumannen får vara läraren och fisken eleven. Klarar de inte att leva sig in i de rollerna, vill de nog slippa varandra. Fisken tycker inte att vattumannen ger fisken den uppmärksamhet som behövs och den frihetsälskande vattumannen känner sig snart kvävd av fiskens klängighet. En kort affär kan funka men ett längre förhållande blir mycket problemfyllt. 

En Fisk?

Fiskarna är känsliga, bräckliga, sökande själar som på något underligt vis råkat få fatt i varandra. De vet inte till sig av ömsesidiga självuppoffringar, och skulle väl skynda ifrån varandra om de inte vore så ömsinta att de inte vill bryta upp av rädsla för att den andra ska bli förkrossad. Ingen är särskilt dominant och utan en stark partner kommer de snart blåsa bort i fel riktningar. Ingen av fiskarna kan förse den andra med den trygghet som båda behöver.

Källa: Astrologen Li Larsson, Astroguide.se, Astrologi.nu