Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:11

Vattumannen (20/1-18/2)

Vattumannen är ofta blyg och tyst men högst intellektuell.

Vattumannen är ofta blyg och tyst men högst intellektuell.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Vattumannens styrkor är progressivitet, oberoende och humanism. Svagheter är lynnighet, kompromisslös och tendens till att vara reserverad. När vattumannen mår som bäst är det en energisk, nyfiken och kvicktänkt person som vill bidra till en bättre värld.

Vattumän är av naturen blyga och tysta, men de kan också vara excentriska och energiska. I båda fallen är de djupa tänkare och högst intellektuella människor som älskar att hjälpa andra. De är fördomsfria och har lätt för att förstå andra människor och deras konflikter, vilket gör dem till utmärkta problemlösare. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Vattumän, som är väldigt sociala, behöver dock tid för sig själva i ensamhet då de laddar batterierna. De är nämligen både utåtriktade och introverta på samma gång, vilket gör dem svåra att komma in på livet. Vattumän är med andra ord ganska komplicerade personligheter; oberäkneliga men samtidigt charmiga, vänliga och positiva. De ser på världen som en plats full av möjligheter. 

Vattumän är ett lufttecken och som sådana använder de sitt intellekt vid alla tillfällen. Får de inte mental stimulans, blir de uttråkade och tappar motivation att kämpa för bästa resultat. 

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Vattumannen är bra på att kommunicera och samarbeta

Uranus är den styrande planeten, vilket innebär att vattumän har en skygg och ibland smått aggressiv natur, men Uranus gör också vattumän till stora visionärer. De har lätt för att planera framtiden både fem och tio år framåt i tiden. Uranus ger dem också tankekraft, därför är de kända som progressiva tänkare och humanister. Tack vare att de är bra på kommunikation och organisation, samarbetar de lätt med andra. De trivs i grupper tillsammans med andra människor och gillar inte ensamhet. 

Vattumän mår dock inte bra när de känner sig begränsade eller fastlåsta. De har ett stort behov av frihet och jämlikhet. Ibland uppfattas vattumän som kalla och okänsliga, men det är bara deras försvar mot alltför mycket intimitet innan de är redo för det. De behöver känna sig trygga innan de kan slappna av, lita på andra och uttrycka sina känslor. 

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Vattumän har inte sällan åsikter som skiljer sig från andras, vilket de ofta får respekt och beundran för. Många vattumän ser det som sin uppgift att bidra till en bättre värld. De är ofta engagerade i människors rätt i samhället och kämpar för olika ideal. Bland vattumän återfinns många frihetskämpar och politiska rebeller. De är solidariska och har ett stort mått av medmänsklighet. Vattumän följer sitt eget huvud och bekämpar gärna orättvisor i olika former. Samtidigt som vattumän gärna går mot strömmen och inte är rädda för att slåss för sin övertygelse, är de samtidigt fredsälskande och toleranta. 

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända vattumän

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

1/5

Foto: DENNIS VAN TINE / STELLA PICTURES DENNIS VAN TINE

Helena Bergström

Helena Bergström

2/5

Foto: OLLE SPORRONG

Christian Bale

Christian Bale

3/5

Foto: SARA DE BOER / SARA DE BOER/STARTRAKSPHOTO.COM/ STARTRAKS PHOTO

Gry Forssell

Gry Forssell

4/5

Foto: EMMA SVENSSON / TV4

Justin Timberlake

Justin Timberlake

5/5

Foto: ROB LATOUR/REX/SHUTTERSTOCK / ROB LATOUR/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Vattumannen och kärlek

Vattumän accepterar alla för vad eller vilka de är. I utbyte förväntar de sig att bli accepterade tillbaka.

Vattumän är inte mycket för tvåsamhet eftersom de behöver sin frihet, men samtidigt står de inte ut med att vara ensamma. Vattumän klarar dock inte av att känna sig bundna eller instängda, därför kan de ha svårt för att inleda relationer. Men när de väl hittar rätt person att dela livet med, är de lojala och stöttande. 

Dock måste deras partner acceptera att vattumännen har ett enormt behov av att visa sig oberoende. Även i en relation håller vattumän på sin integritet och självständighet. De vill inte bli dominerade och måste i alla lägen få känna sig fria. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!