Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:10

Vågen (23/9-22/10)

Vågen uppskattar intellektuella diskussioner och fungerar bra i grupp.

Vågen uppskattar intellektuella diskussioner och fungerar bra i grupp.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Vågens styrkor är samarbetsvillighet, diplomati, älskvärdhet, rättvisa och social förmåga. Svagheter är obeslutsamhet, konflikträdsla, långsinthet och självömkande. När vågen mår som bäst är det en social, rolig och hjälpsam person som är en god lagspelare.

Vågen är ett lufttecken, vilket gör dem intelligenta och skarpsinniga. De älskar att inspireras av god litteratur, intellektuella diskussioner och intressanta människor. Venus, som styr vågen, gör att vågen är en stor älskare av vackra saker, kvalitet är viktigare än kvantitet. De omger sig gärna med konst, musik och andra vackra saker. Av naturen fungerar de bra i grupp och gillar därför att jobba i team. De avskyr att vara ensamma, relationer är viktiga för vågar. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Vågar har jämna temperament och är ofta öppenhjärtiga människor. De är livsnjutare och gillar avkoppling, mat, dryck och sällskapsliv. Ibland kan det dock bli för mycket av det goda och de kan bli lata. Därför behöver de ofta bli motiverade för att få någonting gjort. 

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Vågen gillar balans och rättvisa

Vågen är moralens stjärntecken. Vad man bör och inte bör göra är viktigt för dem. Deras ideal är balans, rättvisa och harmoni. De har lätt för att förlåta oförrätter och misstag, men de glömmer dem inte. Eftersom goda relationer är viktiga för dem, tvekar de oftast inte att ge människor en andra chans. Dock är de intelligenta nog att lära sig av sina misstag och kommer att minnas vad som hänt så att de inte gör om samma sak igen. 

Vågar drivs av ett stort rättvisepatos och är fridsamma. De gör allt för att undvika konflikter, är diplomater och vill alltid mäkla fred närhelst det går. Omgivningen vet att vågar för det mesta uttrycker en balanserad och genomtänkt åsikt, vilket gör att de är en tillgång när det uppstår schismer mellan människor. Men när vågen tvingas välja sida blir de obeslutsamma och har svårt att hitta sin egen ståndpunkt i frågan. 

Vågens strävan efter att vara omtyckt kan resultera i att de gärna drar till med små vita lögner för att undvika motsättningar. Eller också kan de utveckla en manipulativ sida för att få som de vill. Vågens sociala behov kan göra att de lätt blir osjälvständiga och har svårt att välja, de kan hålla på länge med att väga för och emot. När beslut väl är fattat kan det vara försent, även om det förmodligen var ett genomtänkt och bra beslut. 

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända vågar

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

1/5

Foto: LONDON ENT / SPLASH NEWS / LONDON ENT / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Alicia Vikander

Alicia Vikander

2/5

Foto: /IBL / /IBL

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

3/5

Foto: RICHARD YOUNG/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD YOUNG/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Kim Kardashian West

Kim Kardashian West

4/5

Foto: JULIANO-DADDY/X17ONLINE.COM / JULIANO-DADDY/X17ONLINE.COM/IBL X17 INC

Mikael Persbrandt

Mikael Persbrandt

5/5

Foto: /IBL / /IBL

Vågen och kärlek

Vågen är helt ointresserad av praktiska saker och har tummen mitt i handen. Vågen föredrar att tänka och på så sätt lösa problem, inte genom att använda händerna. Och eftersom de är charmiga, och ibland manipulativa, har de lätt att få hjälp från sin omgivning med tråkiga saker som de inte kan eller har lust att göra. Särskilt det motsatta könet fascineras av vågen och nästan slåss om att få hjälpa till. 

Vågen behöver kärlek, närhet och vara i en relation. Blir de ensamma hittar de snabbt en ny partner. Och eftersom vågen har stor social kompetens och älskas av nästan alla, tar det sällan särskilt lång tid innan de träffat en ny. En våg som är singel kan byta partner ofta men i en relation är de trogna. Som älskare är de uttrycksfulla, kreativa och balanserande. De gör allt och lite till för att behaga sin partner. Deras hängivenhet gör dem till kärleksfulla älskare. Vågen är barnkär, vill ha en stor familj och har starka familjevärderingar. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!