Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:04

Väduren (21/3-19/4)

Väduren letar alltid efter fart och fläkt och tar gärna tag i saker.

Väduren letar alltid efter fart och fläkt och tar gärna tag i saker.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Vädurens styrkor är mod, beslutsamhet, entusiasm, optimism, ärlighet och passion. Svagheter är otålighet, humörsvängningar, kort stubin, impulsivitet och aggressivitet. När väduren mår som bäst är det en social och härlig människa med en stor portion ödmjukhet.

Väduren är zodiakens första tecken och styrs av planeten mars. Detta gör att vädurar står för energi och turbulens vilket gör att de alltid letar efter fart och fläkt. Det ligger i deras natur att ta tag i saker, ibland går det dock så fort att de inte hinner tänka efter ordentligt innan.

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

De är mycket uppfinningsrika, har alltid idéer om hur saker och ting kan göras bättre. Vädurar är rastlösa, ständigt i gång och förivrar sig ofta. De blir uttråkade när vardagen rullar på i samma spår, de behöver förändring för att inte tappa glöden. De gillar utmaningar och tävlingar, vill alltid komma först och är riktiga vinnarskallar. De älskar att testa sin egen förmåga, kämpa och segra. De ställer sig gärna upp och hävdar sin mening, även om det innebär att de får alla emot sig. Väduren rusar genom alla hinder och vänder sällan sig om för att reflektera.

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Väduren gillar initiativ och vågar ta för sig

Vädurar leder med huvudet och går, bokstavligt talat, framåtlutade med huvudet först. Oavsett ålder utstrålar vädurar energi och styrka, de älskar att jobba snabbt och fokuserat. De är personer som gillar initiativ och vågar ta för sig i livet. Eftersom de vill ha spänning hela tiden är det inte ovanligt att de har ett stort behov av att resa. Vädurar har en inneboende självsäkerhet, vilket ibland får dem att framstå som en aning egoistiska. När de ska samarbeta med andra kan det leda till att människor upplever dem som svåra att jobba med då de tänker snabbt och finner lösningar på allt innan de andra ens har hunnit tänka till. 

Vädurar är gärna egna företagare, de har svårt att tolerera chefer som talar om för dem vad och hur de ska göra. Det beror inte på att de inte kan lyssna och ta till sig instruktioner utan mer på att de har behov av att leda sin egen utveckling och bestämma själva. Vädurar är välorganiserade och välstrukturerade och kan ha många bollar i luften samtidigt. Det är sällan man möter en vädur som inte klarar av att slutföra flera projekt eller sysslor vid samma tidpunkt. Men när de blir otåliga vänder de sin ilska mot andra.

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända vädurar

Rolf Lassgård

Rolf Lassgård

1/5

Foto: OLLE SPORRONG

Håkan Hellström

Håkan Hellström

2/5

Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog

3/5

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

Emma Watson

Emma Watson

4/5

Foto: SALANGSANG/BFA/REX/SHUTTERSTOCK / SALANGSANG/BFA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Lars Lerin

Lars Lerin

5/5

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Väduren och kärlek

Vädurar är sociala varelser som älskar att träffa andra och blir ofta omtyckta i stora sällskap. De är ett trevligt tillskott på festen då de får alla andra att må bra. En vädur som tillåts vara festens mittpunkt har mycket att bidra med och kan vara häpnadsväckande generös. Får den däremot inte ta den plats den vill ha, kan humöret vända snabbt och övergå till raka motsatsen.

När det kommer till kärlek och romantik är väduren ett eldstecken som måste få ta initiativet. När vädurar blir förälskade kommer de utan att tveka att uttrycka sina känslor till föremålet för sin kärlek. Vädurar kan bli så till sig i sina kärleksförklaringar att de glömmer att ta reda på om den utvalda känner likadant. Vädurar är passionerade, fulla av energi och älskar kärleksäventyr. Men de är faktiskt också på jakt efter den livslånga kärleken. Deras akilleshäl är att de är mycket sårbara för svek i kärlek. Är dock ofta passionerade älskare som kan bli besatta av sex och många relationer.

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!