Tvillingarna är grymma kommunikatörer och gillar andra människors sällskap.
1 av 2: Tvillingarna är grymma kommunikatörer och gillar andra människors sällskap. Foto: Shutterstock
Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.
2 av 2: Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Tvillingarna – det här säger ditt stjärntecken om dig

Tvillingarna, eller Gemini på latin och engelska, är ett stjärntecken vars styrkor är vältalighet, nyfikenhet, charmighet och lätt att lära. Svagheter är nervositet, inkonsekvens, obeslutsamhet och att de älskar skvaller.

När tvillingen mår som bäst är det en social och kommunikativ människa med nära till skratt - och gärna lite flört.

Tvillingarna tillhör luftens element och styrs av Merkurius, planeten som symboliserar kommunikation, skrivande och rörelse. Tvillingar känner sig ofta inkompletta när de inte har sällskap av andra människor, därför letar de alltid efter nya vänner, mentorer, kolleger och andra människor att prata med. 

LÄS OCKSÅ: Årsastro: Så blir ditt 2021 – tecken för tecken

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Tvillingarnas förmåga att tänka nytt och ha ett öppet sinne, gör dem till utmärkta konstnärer, särskilt författare och journalister. Det är ett mångsidigt, frågvist och kärleksfullt tecken. Detta gör tvillingarna inspirerande och aldrig tråkiga. De är sociala, kommunikativa och alltid redo att ha roligt. Men plötsligt kan de bli allvarliga, tankfulla och rastlösa. De är fascinerade av världen och enormt nyfikna på allt och alla. Och har ofta en känsla av att det inte finns tid nog att hinna upptäcka och göra allt de vill.

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Astrologi - Ordlista

Du har hört begreppen, men vad betyder de egentligen? Här hittar du svaren.

ASCENDENTEN
Den punkt på stjärnhimlen som ligger vid horisonten i öster, vid den tidpunkt ett horoskop upprättas för. Ascendenten är också startpunkt för indelningen av horoskopet i de tolv husen.
ASTROLOGI

(grekiska astrologi ́a 'stjärnkunskap', av a ́stron 'stjärna' och -logi ́a 'lära', 'vetenskap', av lo ́gos 'ord'), den lära som hävdar att en människas personlighet och/eller framtida öde bestäms av riktningen till vissa himlakroppar vid någon viss tidpunkt, vanligen hennes födelse. Den grafiska bilden av himlakropparnas positioner, liksom uttolkningen av dessa, kallas horoskop.

DEKAD
Skrivs också dekan, är tio (deka) av ett zodiakteckens 30 grader. Tecknen brukar delas in i tre lika stora delar (kardinal, fast och rörlig) för att deras egenskaper skiljer sig något åt.

ELEMENT

En grundläggande karaktär hos zodiakens tolv tecken. Vart och ett hör till något av de fyra grekiska elementen eld, jord, luft och vatten, med dithörande egenskaper. Därmed  finns det tre tecken av varje element.

HOROSKOP

Betyder bild av timmen och är egentligen ett diagram över hur stjärnhimlen såg ut
vid en viss tidpunkt, oftast en persons födelseögonblick. Där markeras bland annat samtliga planeter i solsystemet. Numera används ordet också för de förutsägelser som görs baserade på enbart soltecknet, dvs. solens plats i zodiaken när man föddes.

HUSEN

Det finns tolv hus i horoskopet, som svarar mot zodiakens tolv stjärntecken. Där stjärntecknen säger hur, säger husen i stället var de olika krafterna verkar. De visar på livets olika miljöer. Också husen är jämnstora, med 30 var av hela horoskopets cirkel.

ZODIAKEN (den västerländska)

Zodiaken eller djurkretsen är inom astrologin och new age en tänkt uppdelning av solens, månens och de olika planeternas bana över stjärnhimlen. Traditionellt delas stjärnhimlen in i tolv stjärntecken om vardera 30° som utgör grunden för horoskop. Gränsen mellan två års zodiaker brukar placeras där solen befinner sig vid vårdagjämningen, cirka 21 mars.

ZODIAKEN (den österländska)

Kinesisk astrologi kan vara spådomskonst kring framtiden med utgångspunkt i den kinesiska kalendern, särskilt dess tolvåriga cykel med djurnamn, ibland kallad den kinesiska zodiaken. Det ödesbestämmande systemet hämtar information från ett antal grundpelare: årstecknen, den kinesiska filosofins elementlära, gammalkinesisk religion och kalendariska cykler på astronomisk grund.

Källa: Ne.se, wikipedia.org, Stefan Stenudd

Tvillingarna har en dubbel personlighet

De är goda kommunikatörer och älskar att berätta. Samtidigt kan de vara ytliga och motsägelsefulla. Även om tvillingarna älskar att prata och träffa nya människor finns inte alltid ett genuint intresse. Den nyfikenhet som uppvisas kan vara flyktig och de letar hela tiden efter något nytt som kan vara mer intressant. 

Som namnet antyder har tvillingarna en dubbel personlighet. De kan vara begåvade, kvicktänkta och anpassningsbara. Till de mindre smickrande egenskaperna hör ytlighet, rastlöshet och en tendens att inte slutföra saker. De är diskussionsbenägna och ger sig gärna in i debatter. De har energi, intelligens och är fördomsfria, vilket uppfattas som ungdomligt, men i diskussioner har inte tvillingarna ork att driva tesen till sitt slut, utan går fort över till något annat. Inte sällan byter de åsikt, vilket framstår som obeslutsamt eller oengagerat.

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

När i Tvillingarna är du född?

Varje stjärntecken brukar delas in i tre lika stora delar: Kardinal dekad, Fast dekad och Rörlig dekad. Detta är beroende av när i tecknet du är född och kan nyansera tolkningen samt förklarar varför du inte känner att ditt tecken helt stämmer överens med dig.

KARDINAL DEKAD (Född 22-31 maj)

I denna del av tvillingarna är ivern till rörelse, nyhet och varierad sysselsättning markant. Med solen här finns en stark lust till diskussion och tankens målmedvetna spinnande. Här har tvillingarna en stark bild av tankens kraft och betydelse, och vet vikten av att kommunicera. Förmågan att genom det fördjupa och bevara sina lärdomar. Livet är en skola. Den som slutar tänka och ta reda på, den slutar leva. Det är genom sitt språk i tal och skrift som denna tvilling mest identifierar och profilerar sig. Likaså är umgänget, där de inte sällan intar en central roll, en viktig del av vardagen. De strävar gärna efter att göra nya bekantskaper och slarvar ibland med att hålla kontakten med gamla vänner. Otåligheten är tydlig. De är inte de som alltid når särskilt konkreta manifestationer - det mesta kan bli hängande i luften. För dem är ett ting utfört i och med att de i tanken löst problemen och planerat färdigt.

FAST DEKAD (Född 1-10 juni)

I denna dekad kan tvillingarnas tankevärld nå konkret form. Det är det mogna intellektets plats, där tanke faller på tanke i en kedja som tydligt leder till resultat. Intellekt är rena lösenordet, att omfamna begrepp med tanken och förstå dem, att ordna det kaos som sinnena förmedlar och se samband i gyttret. Språket är det huvudsakliga uttrycket för dessa personer. Det finns mångsidighet och ymnighet i dessa människors levnad, men under ganska ordnade former med ett starkt moment av rutin.

De som har solen i denna del av tvillingarna söker bildning och har tålamodet att nå djupa kunskaper inom speciella fack, även om de vurmar mest för en gedigen allmänbildning och irriteras av att stöta på områden där de är okunniga. Med tiden utvecklar de en diger lärdom, även om deras analys kan vara aningen ytlig, så att de i ringa utsträckning lyckas pussla ihop sina kunskaper till något slags helhetssyn tills den är den bästa.

RÖRLIG DEKAD (Född 11-21/6)

Här är tvillingarna som mest sitt stjärntecken, med ett kaos av tankar som far kors och tvärs, en snabbhet och otålighet som aldrig domnar.

Med solen i denna del av tvillingarna vill man leva mitt i världens kaos, känna allting fladdra och fara omkring, och själv slippa allt vad fotfäste heter. Man talar och umgås med förtjusning, inte alls för att nå mål eller förståelse, utan i pur uttrycksglädje. Det är dock inte fråga om dumhet, ty tvillingarnas tanke är så berest att många vissheter och insikter har fastnat, och all erfarenhet gör dem långt ifrån lättlurade. De vill ha det bredaste umgänge, söker alltid nya miljöer och erfarenheter och vill aldrig vila.

Den som har solen i denna del av tvillingarna när sig på kaos, och kan se kaos i monotonins högborg. Det är denna människas livsmål att vara mitt i överallt. Naturligtvis leder det till en andlig vilsenhet som de själva ibland gillar och ibland har ångest av.

Källa: Stefan Stenudd

Denna kombination av egenskaper gör att de är bra på att lägga fram idéer men inte lika bra på att genomföra dem. De gillar att ta del av nyheter och diskutera olika problem, men ofta tröttnar de på ämnet innan de når fram till en lösning och har redan kastat sig in i en ny frågeställning. De pratar ofta fort och kastar fram den ena idén efter den andra i raskt takt och byter åsikter med motiveringen "man kan väl ändra sig". Tvillingen är perfekt att ha med i ett projekts början, men kan vara sämre på att driva saker mer långsiktigt. Det kräver tålamod och planering som tvillingen tyvärr inte har.

LÄS OCKSÅ: Kinesiska stjärntecken – det här säger ditt om dig

Kända tvillingar

Robyn
1 av 3: Robyn Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Morgan Freeman.
2 av 3: Morgan Freeman. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Jill Johnson
3 av 3: Jill Johnson Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tvillingarna och kärlek

Den sociala begåvningen är tvillingarnas största tillgång. Det motsatta könet dras gärna till tvillingarna men blir ofta besvikna. Tvillingen är flörtig och har lätt att prata med de som uppvaktar. Men de har svårt för djupare känslomässiga relationer och tenderar ibland att hålla människor på avstånd. Tvillingarna är därför bra på ytliga relationer och korta förbindelser men har svårt att binda sig. 

Tvillingarna

Planet: Merkurius. 

Symbol: Tvillingarna. 

Ängel: Raphael. 

Färg: Gult. 

Växt: Liljekonvalj. 

Metall: Kvicksilver.

Kristall: Agat. 

Tarotkort: Dåren. 

Motto: Jag tänker! 

Nyckelord: Kommunikation. 

Element: Luft. 

Turdag: Onsdag. 

Kvalitet: Föränderlig. 

Polaritet: Positiv. 

Positiva drag: Formbar, självständig, kommunikation. 

Negativa drag: Lynnig, otålig. 

Känsligaste kroppsdel: Armar, hals och lungor.

källa astrologiportalen.com

Hur engagerad en tvilling än kan verka i början så svalnar intresset snabbt. 

Tvillingens ungdomliga personlighet har baksidan att de ofta är omogna. De har därför svårt att axla ansvaret det innebär att vara i en relation och ha familj. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!