Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:10

Tvillingarna (21/5-21/6)

Tvillingarna är grymma kommunikatörer och gillar andra människors sällskap.

Tvillingarna är grymma kommunikatörer och gillar andra människors sällskap.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Tvillingarnas styrkor är vältalighet, nyfikenhet, charmighet och lätt att lära. Svagheter är nervositet, inkonsekvens, obeslutsamhet och att de älskar skvaller. När tvillingen mår som bäst är det en social och kommunikativ människa med nära till skratt - och gärna lite flört.

Tvillingarna tillhör luftens element och styrs av Merkurius, planeten som symboliserar kommunikation, skrivande och rörelse. Tvillingar känner sig ofta inkompletta när de inte har sällskap av andra människor, därför letar de alltid efter nya vänner, mentorer, kolleger och andra människor att prata med. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Tvillingarnas förmåga att tänka nytt och ha ett öppet sinne, gör dem till utmärkta konstnärer, särskilt författare och journalister. Det är ett mångsidigt, frågvist och kärleksfullt tecken. Detta gör tvillingarna inspirerande och aldrig tråkiga. De är sociala, kommunikativa och alltid redo att ha roligt. Men plötsligt kan de bli allvarliga, tankfulla och rastlösa. De är fascinerade av världen och enormt nyfikna på allt och alla. Och har ofta en känsla av att det inte finns tid nog att hinna upptäcka och göra allt de vill.

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Tvillingarna har en dubbel personlighet

De är goda kommunikatörer och älskar att berätta. Samtidigt kan de vara ytliga och motsägelsefulla. Även om tvillingarna älskar att prata och träffa nya människor finns inte alltid ett genuint intresse. Den nyfikenhet som uppvisas kan vara flyktig och de letar hela tiden efter något nytt som kan vara mer intressant. 

Som namnet antyder har tvillingarna en dubbel personlighet. De kan vara begåvade, kvicktänkta och anpassningsbara. Till de mindre smickrande egenskaperna hör ytlighet, rastlöshet och en tendens att inte slutföra saker. De är diskussionsbenägna och ger sig gärna in i debatter. De har energi, intelligens och är fördomsfria, vilket uppfattas som ungdomligt, men i diskussioner har inte tvillingarna ork att driva tesen till sitt slut, utan går fort över till något annat. Inte sällan byter de åsikt, vilket framstår som obeslutsamt eller oengagerat.

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Denna kombination av egenskaper gör att de är bra på att lägga fram idéer men inte lika bra på att genomföra dem. De gillar att ta del av nyheter och diskutera olika problem, men ofta tröttnar de på ämnet innan de når fram till en lösning och har redan kastat sig in i en ny frågeställning. De pratar ofta fort och kastar fram den ena idén efter den andra i raskt takt och byter åsikter med motiveringen "man kan väl ändra sig". Tvillingen är perfekt att ha med i ett projekts början, men kan vara sämre på att driva saker mer långsiktigt. Det kräver tålamod och planering som tvillingen tyvärr inte har.

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända tvillingar

Robyn

Robyn

1/5

Foto: GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Morgan Freeman

Morgan Freeman

2/5

Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES

Björn Borg

Björn Borg

3/5

Foto: /IBL / /IBL

Jill Johnson

Jill Johnson

4/5

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nicole Kidman

Nicole Kidman

5/5

Foto: IZUMI HASEGAWA / AVALON.RED B66

Tvillingarna och kärlek

Den sociala begåvningen är tvillingarnas största tillgång. Det motsatta könet dras gärna till tvillingarna men blir ofta besvikna. Tvillingen är flörtig och har lätt att prata med de som uppvaktar. Men de har svårt för djupare känslomässiga relationer och tenderar ibland att hålla människor på avstånd. Tvillingarna är därför bra på ytliga relationer och korta förbindelser men har svårt att binda sig. 

Hur engagerad en tvilling än kan verka i början så svalnar intresset snabbt. 

Tvillingens ungdomliga personlighet har baksidan att de ofta är omogna. De har därför svårt att axla ansvaret det innebär att vara i en relation och ha familj. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!