Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:11

Kräftan (22/6-22/7)

Kräftan undviker helst konflikter och är känsliga för intryck.

Kräftan undviker helst konflikter och är känsliga för intryck.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Kräftans styrkor är envishet, fantasi, lojalitet och känslosamhet. Svagheter är lynnighet, pessimism, misstänksamhet, osäkerhet och att de kan vara manipulativa. När kräftan mår som bäst är den familjekär, håller sin familj och vänner nära och är väldigt lojal.

Kräftan tillhör vattnets element och styrs av känslor och sitt hjärta. Som barn har de ibland svårt att handskas med omvärlden och kan ha dåliga försvarsmekanismer när de utsätts för prövningar, vilket gör att de måste hanteras med omsorg och förståelse av föräldrar. Som vuxna är de snabba med att hjälpa andra, precis som att de är snabba med att undvika konflikter. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Kräftor är känsliga och mottagliga för intryck, vilket gör att deras sinnesstämning kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och kan vara rädda för att visa upp sitt stora känsloregister. 

De bryr sig om och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. Självförtroendet är inte alltid på topp och många kräftor tar sig själva på väldigt stort allvar. De är lättstötta och har behov av bekräftelse.

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Kräftan är känsliga och vill ta hand om andra

Eftersom kräftor är känsliga människor är det många som vänder sig till dem när de har problem och behöver stöd, vilket gör att de är särskilt lämpade för vårdyrken. Många vet att kräftor är de bästa att vända sig till i stunder av kris, det är svårt för kräftor att säga nej till människor som behöver hjälp. De har ett behov av att ta hand om andra och att se till att alla som finns runtomkring dem mår bra. I och med att de är så pass känsliga och mottagliga för andras behov är de också bra på att läsa av andra människor. Det som kan vara jobbigt för kräftor, är att de ofta drabbas av humörsvängningar när känslolivet är så hudlöst. 

Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom ett ombonat hem och genom att omge sig med mycket saker och hålla fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla, har många idéer och inre bilder. De har också ett mycket gott minne och svårt att släppa ifrån sig både vänner, älskade, saker eller idéer. 

Kräftor kan ibland visa ett kallt och hårt yttre, men det är bara ett skal, innerst inne flödar känslorna. Den känsliga kräftan är rädd för att bli sårad eller känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att andra ska ta initiativet. Trots reservation och blyghet gillar kräftan att stå i centrum. Om de får rätt uppmärksamhet kan kräftorna krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa en mycket spontan sida. 

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända kräftor

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria

1/5

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Peter Forsberg

Peter Forsberg

2/5

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Lena Endré

Lena Endré

3/5

Foto: /IBL / /IBL

 Tom Hanks

Tom Hanks

4/5

Foto: OKAUCHI/REX/SHUTTERSTOCK / OKAUCHI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla

5/5

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kräftan och kärlek

Kräftor är mycket romantiska, godhjärtade och oftast väldigt bra föräldrar. Men de är också försiktiga i kärlek och vill inte bli sårade. De söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett en relation gör de allt för att hålla fast vid sin partner. Kräftor kan vara initiativlösa när det gäller sex, om de inte hittar en partner som får dem att känna sig lugna, trygga och fria att uttrycka sina känslor. 

Drömmen om en familj betyder mycket för kräftan, och de gör därför allt för att få familjelivet att fungera. Längtan efter den perfekta familjen gör att kräftor kan blunda för det faktum att deras partner kanske visar sig vara en självupptagen person eller en dålig partner. Men kräftor söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett en relation gör de allt för att hålla fast vid sin kärlek. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!