Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:10

Fiskarna (19/2-20/3)

Fiskarna är vänliga, generösa och vill alltid hjälpa andra.

Fiskarna är vänliga, generösa och vill alltid hjälpa andra.

1/2

Foto: Shutterstock

 
Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Fiskens styrkor är medkänsla, konstnärlighet, intuition, klokhet och musikalitet. Svagheter är rädsla, naivitet, flyktbenägenhet och har lätt för att bli martyr. När fisken mår som bäst är det en person som får andra att må bra för att de är empatiska och goda lyssnare.

Fiskar är av naturen vänliga, generösa och omhändertagande och har därför lätt för sig i sociala sammanhang, människor tyr sig gärna till fiskar. De är alltid redo att hjälpa andra, utan att hoppas på att få något tillbaka. Fiskarna är ett vattentecken, vilket innebär att de har stor empatisk förmåga och ett rikt känsloliv. Den styrande planeten är Neptunus, vilket gör fiskar mer intuitiva än andra stjärntecken och ofta väldigt konstnärligt lagda. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

De anses ofta vara kloka, men eftersom de är under inflytande av Neptunus, kan fiskar ibland ta på sig rollen av martyr bara för att få uppmärksamhet. Men fiskar är aldrig dömande och alltid förlåtande. De är också kända för att vara det mest toleranta av alla stjärntecken och ha en väldigt stark inlevelseförmåga. 

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Fiskarna är kreativa och lysande problemlösare

Fiskarna är drömmare och mår som bäst när de får utlopp för sina kreativa förmågor, allra helst om det på något sätt bidrar till att hjälpa andra. Kreativiteten fungerar många gånger som rena terapin för fisken. Yrken som passar är konstnär, medium, astrolog, spelutvecklare, veterinär, socialarbetare eller sjukvårdare. I sina yrken är de hårt arbetande, hängivna och pålitliga. Dessutom ofta lysande problemlösare. 

Pengar intresserar dem inte särskilt, de är ofta mer fokuserade på sina drömmar och mål, men vill tjäna tillräckligt så att de kan ta sig just dit, till sina mål. Här kan det finnas två sorters fiskar - den slösande, som spenderar pengar utan eftertanke och den snåla, som räknar kronor och ören mycket noga. 

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Mest utmärkande för fiskarna är att de är kameleonter, så receptiva för andras känslor och sinnesstämningar att de kan förväxla dem med sina egna för stunden. Fiskar är ömsinta och omhändertagande och kan därför bli de bästa vänner som finns. Inte sällan låter de sina vänners behov gå före deras egna. De är trofasta, medkännande och rycker in och hjälper till så fort en familjemedlem eller vän är i nöd eller har ett problem som de inte själva kan lösa. Eftersom fiskarna är så intuitiva känner de direkt på sig när något är fel, ibland innan det ens har hänt. De är bra på att trösta och lugna.

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända fiskar

Leif GW Persson

Leif GW Persson

1/5

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Rihanna

Rihanna

2/5

Foto: NICOLA MARFISI / AVALON.RED B5725

Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvist

3/5

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sharon Stone

Sharon Stone

4/5

Foto: JERRY PEREZJERRY PEREZ, PACIFI / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Henrik Schyffert.

Henrik Schyffert.

5/5

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fiskar och kärlek

Fiskar har lätt för att uttrycka sig och tvekar inte att visa sina känslor. Och de förväntar sig att andra är lika öppna tillbaka. Kommunikation överlag med sina nära och kära är mycket viktigt för fiskarna. 

Eftersom fiskar är så känsliga och sårbara döljer de ibland sina äkta känslor och spelar upp en roll som de tror att omgivningen vill se eller drar sig undan, vilket kan upplevas som avståndstagande. Men oftast gör fiskar så för att skydda sig själva när omgivningens känslotryck blir för tungt. De har lätt att ta på sig andras problem och göra dem till sina. 

Fiskarna är riktiga romantiker som gärna visar sin partner kärlek och uppskattning. De är trogna och lojala men ibland har de svårt att se brister och fel hos sin partner, vilket kan leda till stor besvikelse och krossade förhoppningar. Men fisken ger aldrig upp sin dröm om sann kärlek, vilket gör dem till hopplösa romantiker. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!