Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:10

Skytten (22/11-21/12)

Skytten älskar att uppleva nya saker och älskar frihet.

Skytten älskar att uppleva nya saker och älskar frihet.

1/2

Foto: Shutterstock

 Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Skyttens styrkor är storsinthet, generositet, idealism och humor. Svagheter är taktlöshet, ombytlighet och otålighet. När skytten mår som bäst är det en lekfull, humoristisk och generös person som skaffar sig vänner över hela världen.

Skytten är ett eldtecken och har precis som andra eldtecken ett stort behov av att se världen och uppleva så mycket som möjligt. Skyttar är nyfikna, energiska och det stjärntecken som reser allra mest. De är frihetsälskande, har ett öppet sinne och ett filosofiskt sinnelag som de tar med sig när de söker meningen med livet i olika länder och på olika platser. De älskar att upptäcka nya kulturer och filosofier. Hand i hand med detta är skyttar extroverta, optimistiska, entusiastiska och gillar förändring. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

De befinner sig gärna i händelsernas centrum och lever varje dag som om den vore den sista. Lämpliga yrken kan vara något inom idrott eller med anknytning till djur och natur. Eftersom många skyttar är filosofiskt intresserade, dras de även till yrken som författare, präst eller varför inte just filosof. De är också födda lärare. 

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Skyttar är entusiastiska och ombytliga

Skyttarnas entusiasm känner inga gränser, de är humoristiska, varma, generösa och intensivt nyfikna. De är också ärliga, på gränsen till taktlösa och kan bli otåliga när de behöver säga eller göra någonting viktigt. 

Skyttar älskar att ta sig an nya projekt, och ser aldrig några hinder eller problem. Inga projekt är för stora eller för svåra, allt går att göra med viljans hjälp. Detta gör att skyttar upplevs som drivande och positiva. En typisk egenskap för skyttar är dock att de gärna påbörjar saker men är sämre på att slutföra det de dragit i gång. Skyttar är ombytliga, tröttnar snabbt och söker hela tiden nya djärva mål. Skyttar är därför kreativa idésprutor och bra på att dra i gång saker. Däremot är de dåliga förvaltare, så någon annan måste se till att ro projektet i hamn. 

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Rastlösheten gör att skyttar är dåliga på långa relationer, men man har alltid roligt med dem så länge det varar. De tycker vardagen är tråkig och ostimulerande, vilket gör att de ofta känner sig bundna och ger sig ut på egna äventyr, vilket inte alltid fungerar när de har familj att ta hänsyn till. De trivs bäst i en föränderlig, fartfylld miljö. De vill vara där det händer. 

Därför älskar de sport, resor och att vara i naturen där de kan känna sig fria. Längtan efter personlig frihet kan ibland vara så stor att ingenting får gå före. För skytten är det viktigt att fritt kunna utveckla sin egen personlighet.

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända skyttar

Joel Kinnaman

Joel Kinnaman

1/5

Foto: PHOTO IMAGE PRESS / PHOTO IMAGE PRESS/IBL SPLASH NEWS

Zara Larsson

Zara Larsson

2/5

Foto: ANETTE LINDFORS PERSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Brad Pitt

Brad Pitt

3/5

Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Gina Dirawi

Gina Dirawi

4/5

Foto: OLLE SPORRONG

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia

5/5

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Skytten och kärlek

När det gäller kärleken njuter skyttar av att jaga. När de väl är i en relation gör de allt för att hålla kvar spänningen och tycker om att krydda förhållandet med olika påhittiga saker. Om de inte känner passion, tröttnar de snabbt och ger sig ut på nya äventyr. 

Som partner till en skytt blir det ständigt nya äventyr. Men man måste vara noga med att aldrig binda en skytt, de måste alltid få känna sig fria. Skyttar tröttnar snabbt på människor som ständigt upprepar sig eller tjatar, eller pratar om intetsägande saker som väder och vind. De avskyr också personer som ger dem order och pekar med hela handen. Att försöka kontrollera och styra frihetsälskande skyttar gör att de drar sig tillbaka och distanserar sig från sin partner eller sina vänner. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!