Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:08

Skorpionen (23/10-21/11)

Skorpionen är ett känsligt tecken som gärna studerar sin omgivning.

Skorpionen är ett känsligt tecken som gärna studerar sin omgivning.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Skorpionens styrkor är rådighet, mod, passion och envishet. Svagheter är misstro, svartsjuka, tendens att vara hemlig och våldsam. När skorpionen mår som bäst är det en passionerad, modig och stark människa som inte har behov av att stå i centrum.

Skorpionen är ett vattentecken och känslor betyder allt för den. Men, även om känslor är viktiga för skorpioner, uttrycker de det behovet på annat sätt än andra vattentecken. Skorpioner har en förmåga att få omvärlden att leva ut sina starkaste känslor, men är oftast själva lugna på ytan och visar sällan sina egna känslor. Vad som sker under det hårda skalet är dock en helt annan sak. Skorpioner hyser heta känslor som kärlek och hat i lika stora delar. De är kända för sitt lugn och mystik, ofta upplevs de som lite hemliga. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

De är goda människokännare, analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot är de inte lätta att avläsa för andra, de har hög integritet och håller oftast stora delar av sitt liv privat, vilket gör att de är svåra att komma in på livet. De är intresserade av existentiella frågor, är något av sökare, och har lätt för att komma i kontakt med sitt inre och sin andliga sida. 

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Skorpioner kan bli utmärkta chefer

Skorpioner är sällan ledare, men med sin medfödda förståelse för sociala strukturer och hur människor fungerar, kan de ofta bli utmärkta chefer. Skorpioner har dock inget större behov av bekräftelse och att stå i centrum, utan kan nöja sig med att få använda sina skarpa förmågor. De är till exempel duktiga på att lösa problem genom olika kreativa lösningar. Och de är också noga med att aldrig blanda ihop jobbliv och privatliv. 

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

De avskyr oärliga människor, kan vara svartsjuka och misstänksamma. Men de är modiga och har därför många vänner. Och de är intelligenta och lyckas vanligtvis lösa problem som de ställs inför. De har en stark inre kraft som de måste få utlopp för, oftast genom hårt arbete, diskussioner eller passionerad kärlek, men tyvärr kan det också visa sig genom våld, hämnd och svartsjuka. Skorpioner är intensiva, har behov av att testa allting till max. De ger allt när det handlar om människor de bryr sig om. De kräver mycket av sig själva och förväntar sig detsamma av andra, vilket kan upplevas som påfrestande för de som står skorpioner nära. 

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända skorpioner

Jessica Almenäs

Jessica Almenäs

1/5

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Maria Montazami

Maria Montazami

2/5

Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteiger

3/5

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey

4/5

Foto: Farnum Shakeira / BUCKNER/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby

5/5

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Skorpionen och kärlek

Skorpioner är sanna och trogna vänner som är både ärliga och rättvisa. De är snabbtänkta och intelligenta och trivs bäst i sällskap av likasinnade. Då är de fulla av överraskningar och ger sina vänner allt de behöver. Men om vännerna sviker får de en bitter och långsint fiende i skorpionen. 

Skorpionen är den mest sensuella och passionerade av alla stjärntecken och intimitet är viktigt för dem. När skorpioner väl blir förälskade är de dedikerade och trogna. Men, de tar det lugnt i början, de behöver ofta tid att bygga tillit och få förtroende för sin partner. De tar sina relationer på stort allvar och ger sin partner all tänkbar uppmärksamhet. Föremålet för kärleken kan bli överväldigad av skorpionens känsloyttringar och baksidan kan vara att det är svårt att besvara skorpionens intensiva kärlek. Eftersom skorpionen är så hemlighetsfull kan det också ställa till det i relationer. Det blir ofta partnern som får försöka lösa problem som dyker upp utmed resans gång. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!