Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:06

Oxen (20/4-20/5)

Är praktiska och realistiska samt envisa.

Är praktiska och realistiska samt envisa.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Oxen är pålitlig, tålmodig, praktisk, hängiven, ansvarstagande och stabil. Svagheter är envishet, ägandebehov och kompromisslöshet. När oxen mår som bäst är det en kärleksfull och lojal vän som trivs bra under sin korkek, gärna med god mat och dryck.

Oxen är ett jordtecken, och har därför förmåga att se saker från ett jordat, praktiskt och realistiskt perspektiv. De är strävsamma och stannar gärna på samma arbetsplats eller jobbar med samma projekt i åratal, eller tills de känner sig färdiga. Envishet och hängivenhet är typiska egenskaper hos oxar. Detta gör att oxar älskar att vara anställda och göra bra ifrån sig. De kan vilja vara ledare, vilket passar deras personlighet. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

För oxen är hemmet dess borg. Oxar uppskattar skönhet och estetik. Omger sig gärna med vackra och njutningsfulla saker som konst, musik, blommor, dofter, erotik och komfort i alla dess former. De älskar det goda livet och tar gärna för sig av vad som erbjuds. Oxar älskar att stå i köket och laga mat, gärna avancerade maträtter med exklusiva ingredienser.

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Oxen är jordnära och metodisk

Känslan för skönhet och den jordnära personligheten gör att oxar ofta är estetiskt lagda. Trots att de älskar att koppla av i en behaglig miljö, har de dock nästan alltid en speciell närhet och längtan till allt som har med naturen att göra, som trädgårdsarbete, även om de bor mitt i en stad. 

Oxar är praktiska, realistiska, lugna, metodiska, arbetar hårt och med stor uthållighet. De är principfasta, envisa, stabila, självmedvetna och vill inte gärna ta några risker. Humöret är lugnt och välbalanserat förutsatt att de inte blir retade förstås. Då kan de bli riktigt arga och dessutom långsinta, det tar tid innan de glömmer en oförrätt. I grund och botten är de dock toleranta och pålitliga och försöker alltid att se det bästa i sina vänner. 

LÄS OCKSÅ: Oxen (20/4-20/5)

Oxen är en egensinnig individualist som inte låter sig rubbas i första taget. Det tar ett tag att få en oxe på sin sida men den som har turen att lyckas har fått en vän för livet. Oxen är trofast och lojal. Det är inte en person som hetsar upp sig utan tar saker med ro. 

De vårdar sina vänner, som de ofta känt sedan barnsben och beskyddar och tar hand om sina partners. Ibland kan de dock vara lite väl överbeskyddande, konservativa och materialistiska (ibland överdrivet förtjusta i pengar och välstånd).

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända oxar

Adele

Adele

1/5

Foto: CHASE ROLLINS / AFF/PA IMAGES/IBL EMPICS ENT / INT. PRESS ASSOCIAT

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip

2/5

Foto: SVEN LINDWALL

Lasse Berghagen

Lasse Berghagen

3/5

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Malin Åkerman

Malin Åkerman

4/5

Foto: /IBL / /IBL

 George Clooney

George Clooney

5/5

Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

Oxen och kärlek

Oxen är trogen och ömsint, om än något svartsjuk. De ogillar förändringar, speciellt sådana som är påtvingade, och kan vara ganska konservativa och moralistiska. I en relation är oxen kärleksfull om något återhållsam med sina känsloyttringar. När det väl gäller kan de vara romantiska och omtänksamma. Finns det någon där att dela tillvaron med blir allt så mycket bättre. Viktigt att komma ihåg är att oxen inte är rolig att ha och göra med när ilskan tar över. De kan vara snarstuckna, långsinta och glömmer sällan en oförrätt. 

Man måste ha tålamod med en älskare som är oxe. De är otroligt sensuella, gillar beröring, dofter och använder alla sina sinnen när de är med den de älskar. Men det tar också tid för dem att känna trygghet, vilket de behöver innan de släpper loss sin lust och åtrå. När de väl skapat tillräckligt med intimitet med sin partner kan de ibland bli klängiga och ha ett stort behov av bekräftelse. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!