Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:09

Lejonet (23/7-22/8)

Lejonet är varmhjärtat och stolt.

Lejonet är varmhjärtat och stolt.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Lejonets styrkor är kreativitet, beskyddarinstinkt, generositet, varmt hjärta, gladlynthet och humor. Svagheter är lättstötthet, självupptagenhet och lathet. När lejonet mår som bäst är det en varmhjärtad, lojal och generös vän som har nära till skratt.

Lejonet tillhör eldens tecken, vilket gör dem varmhjärtade, förälskade i livet, ofta glada och positiva. De skäms inte för att be om det de behöver av andra, de vet att få människor kan säga nej till ett lejon. De har ofta ett storslaget sätt, men uppskattas ändå eftersom de är generösa och vänliga. Stoltheten kan göra det svårt för lejon att ändra sig när de har fattat ett beslut eller skapat sig en uppfattning om något. När de stöter på motstånd eller blir attackerade viker de inte en tum. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Lejon är kreativa, dramatiska och gör allt med extravagans. De har höga ideal och stark personlighet. Lejons självförtroende är enormt och de tenderar att bli självupptagna, är svaga för smicker och ganska fåfänga.

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Lejon är generösa och duktiga på att leda

Lejon är skickliga på att leda och organisera, men någon annan får gärna ta hand om detaljerna. De har svårt att erbjuda plats åt andra och erkänner ogärna när de har gjort fel. Däremot är de generösa med kärlek, pengar, kunskap och tid, förutsatt att lejonet får vara mittpunkten. För dem är det en självklarhet att vara generösa, och de har svårt att förstå när andra inte självklart ger av sig själva och inte delar med sig av det de har. Lejon vill gärna att alla gör sitt bästa, vilket kan uppfattas som en aning tyranniskt, då de lätt hävdar sin åsikt och talar om för människor hur de ska göra och bete sig. 

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Lejon njuter av andras beundran, längtan efter andras bekräftelse är en stark drivkraft. Det gör att lejon ofta är ambitiösa och tävlingsinriktade. Om inte lejonets behov av beundran tillfredsställs, visar sig lejonets sämsta sidor. Ett obekräftat lejon kan ställa till med mycket oväsen för att få den efterlängtade uppmärksamheten. 

Ibland uppfattas lejon som dramatiska, som att de vill stila och imponera, men så är det inte. Det är bara deras sätt att uttrycka sin optimism, kärlek för andra människor och livsglädje. Men de håller hårt på sin integritet och tenderar att förakta svaghet. Lejonet är en dominant individ, som alltid först ser till sina egna behov och önskemål. 

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända lejon

Madonna

Madonna

1/5

Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Sarah Sjöström

Sarah Sjöström

2/5

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Robert De Niro

Robert De Niro

3/5

Foto: NILS JORGENSEN / NILS JORGENSEN/STARTRAKSPHOTO.CO STARTRAKS PHOTO

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson

4/5

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt

5/5

Foto: /IBL / /IBL

Lejonet och kärlek

Lejon är sexiga, roliga och passionerade med aptit på livet. De älskar glitter och glamour, gå på restaurang, roa sig och shoppa. Lejon utstrålar ofta energi, värme, intelligens och är högst motiverade. Dessutom tycker de om att göra ett starkt intryck och vill märkas, vare sig det handlar om jobb, relationer eller sociala tillfällen. Nu tycker människor för det mesta om lejon, eftersom de är medryckande människor med mycket energi. När de är glada vill de dela detta med andra och den glädjen smittar av sig. Lejonet är ett av få stjärntecken där givandet är centralt och verkligen på riktigt. 

I en relation är lejon livsbejakande och har en oöverträffad förmåga att ge kärlek och omtanke till andra. Och de förväntar sig detsamma tillbaka och har en stor kärlekstörst. Lejonets partner kan därför förvänta sig gränslöst med kärlek och tillgivenhet. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!