Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Horoskop>Stjärntecken

Publicerad 11 apr 2018 14:10

Jungfrun (23/8-22/9)

Jungfrun är välorganiserad och mår dåligt av oreda.

Jungfrun är välorganiserad och mår dåligt av oreda.

1/2

Foto: Shutterstock

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

Djurkretsen, som också kallas zodiaken, består av tolv stjärnbilder: Väduren, oxen, tvillingarna, kräftan, lejonet, jungfrun, vågen, Skorpionen, skytten, stenbocken, vattumannen och fiskarna.

2/2

Foto: Shutterstock

Jungfrun är lojal, analytisk, hårt arbetande och praktiskt lagd. Svagheter är blyghet, tendens till oro, överkritisk och svårt att slappna av. När jungfrun mår som bäst är det en charmig och pålitlig människa som lojalt alltid ställer upp för sina vänner.

Jungfrur är ett jordtecken, vilket gör dem till starka personligheter men också konservativa som tycker om när saker är välfungerande och välorganiserade. De vill ha var sak på sin plats och mår inte bra av oordning och oreda. De är pedanter som ofta fastnar i detaljer, har svårt att se helheten, lätt för att kritisera andra och tenderar att oroa sig för småsaker som ingen annan egentligen bryr sig om. 

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Merkurius är den dominerande planeten vilket gör att jungfrur ofta är verbala och har lätt för att uttrycka sig, både i tal, skrift och på andra sätt. Många jungfrur satsar därför på yrken som skribenter, författare och journalister. Men de har också ett stort behov av att hjälpa andra, vilket gör att många väljer vårdyrken. 

Jungfrun tror gott om andra och litar därför oskuldsfullt på människor. Men om jungfrun inte hittar det goda i sin omgivning, tenderar de att sluta sig, kritisera, gnälla och sätta sig till doms över andra. 

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop - tecken för tecken

Jungfrun är bra på att organisera

Tack vare sin analytiska förmåga är de bra på att organisera, men trivs bäst med att jobba bakom kulisserna och låter gärna någon annan vara frontfigur. Jungfruns strävan efter fulländning och perfektion gör att de stundtals ställer oerhörda krav på sig själva men också på sin omgivning. De är plikttrogna, kommer alltid i tid och sätter gärna upp regler och rutiner för hur saker och ting ska gå till. Jungfrun tror sig veta vad som är bäst för människor i sin omgivning, vilket gör att man ibland kan uppfatta dem som intoleranta när de egentligen bara är omtänksamma och vill hjälpa till. 

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Jungfrun är en intressant person som ofta kan mycket om många olika saker. Jungfrun vänder och vrider på den information som finns innan de skrider till handling, eftersom det är viktigt för dem att saker görs grundligt och ordentligt. 

Jungfrun har svårt att arbeta med människor som, enligt dem, slarvar och inte är noggranna, vilket kan resultera i att jungfrun finner det för gott att göra jobbet själv så att det blir "rätt" gjort. 

Jungfrun är trots ett reserverat yttre mycket känslig och oroar sig ofta för att inte duga vilket gör att jungfrun behöver stöd och uppmuntran från omgivningen. Jungfrun är en sann vän som gärna ställer upp för andra och bakom jungfruns ibland kyliga fasad döljer sig ett stort och medkännande hjärta. 

LÄS OCKSÅ: Kinesiskt horoskop för 2018: Hundens år

Kända jungfrur

Beyoncé

Beyoncé

1/5

Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Daniel

Prins Daniel

2/5

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Anna Book

Anna Book

3/5

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård

4/5

Foto: VINCE FLORES / VINCE FLORES/STARTRAKSPHOTO.COM/ STARTRAKS PHOTO

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist

5/5

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jungfrun och kärlek

Att ha en relation med en jungfru är ofta komplicerat. De har en tendens att överreagera och känslomässiga kriser är vanliga, särskilt om partnern misslyckas med att få jungfrun att känna sig älskad och behövd. När allt är bra i relationen kan jungfrun däremot vara en fantastisk livskamrat. Men de är blyga, inåtvända, tillbakadragna och har en tendens att överanalysera sina relationer och kan agera överdrivet försiktigt.

Jungfrur är lika noggranna i sitt val av partner som i allt annat. De ställer höga krav på sig själva såväl som på sin omgivning. Den som blir tillsammans med en jungfru måste kunna leva upp till den höga kravbilden utan att bli nedslagen. Blir relationen lyckosam är jungfrun en lojal och pålitlig partner. En person att lita på när det blåser kallt. 

Sugen på att läsa mer om övriga stjärntecken? Klicka här!