Väduren (Aries) är ett både modigt och passionerat stjärntecken.
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Väduren, säger om dig.
1 AV 2
Väduren (Aries) är ett både modigt och passionerat stjärntecken.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Väduren, säger om dig.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Väduren – det här säger ditt stjärntecken om dig

Vädurens motto är ”jag är” och tecknets främsta signum är stoltheten. Väduren, eller Aries på latin, har god självkänsla, är modig, beslutsam, entusiastisk, optimistisk, ärlig och passionerad. När allt är på topp är det en social person med stor portion ödmjukhet. Men om stoltheten kränks vaknar den ilska man brukar koppla till tecknet.

Colette van Luik

Väduren är zodiakens första tecken och styrs av planeten mars. Detta gör att vädurar står för energi och turbulens vilket gör att de alltid letar efter fart och fläkt. Det ligger i deras natur att ta tag i saker, ibland går det dock så fort att de inte hinner tänka efter ordentligt innan.

De är mycket uppfinningsrika, har alltid idéer om hur saker och ting kan göras bättre. Vädurar är rastlösa, ständigt i gång och förivrar sig ofta. De blir uttråkade när vardagen rullar på i samma spår, de behöver förändring för att inte tappa glöden. De gillar utmaningar och tävlingar, vill alltid komma först och är riktiga vinnarskallar. De älskar att testa sin egen förmåga, kämpa och segra. De ställer sig gärna upp och hävdar sin mening, även om det innebär att de får alla emot sig. Väduren rusar genom alla hinder och vänder sällan sig om för att reflektera.

Väduren

Planet: Mars. 

Symbol: Bagge. 

Ängel: Samuel. 

Färg: Rött (färgen av eld och spänning).

Växt: Kaprifol, tistel.

Metall: Järn.

Kristall: Diamant. 

Tarotkort: XVI Tornet.

Motto: Jag är!

Nyckelord: Aktivitet.

Element: Eld.

Turdag: Tisdag. 

Kvalitet: Ledande. 

Polaritet: Positiv. 

Positiva drag: Energisk, utåtriktad, ivrig, frispråkig.

Negativa drag: Självisk, dominerande.

Vädurens styrkor och svagheter

Vädurar leder med huvudet och går, bokstavligt talat, framåtlutade med huvudet först. Oavsett ålder utstrålar vädurar energi och styrka, de älskar att jobba snabbt och fokuserat. De är personer som gillar initiativ och vågar ta för sig i livet. Eftersom de vill ha spänning hela tiden är det inte ovanligt att de har ett stort behov av att resa. Vädurar har en inneboende självsäkerhet, vilket ibland får dem att framstå som en aning egoistiska. När de ska samarbeta med andra kan det leda till att människor upplever dem som svåra att jobba med då de tänker snabbt och finner lösningar på allt innan de andra ens har hunnit tänka till.

Anders Tegnell, född 17 april 1956, är vädur.
Malin Baryard-Johnson, född 10 april 1975, är vädur.
Johan Glans, född 9 april 1974, är vädur.
Lady Gaga, född 28 mars 1986, är vädur.
1 AV 4
Anders Tegnell, född 17 april 1956, är vädur.
Foto: THOMAS KARLSSON / DN TT NYHETSBYRÅN
2 AV 4
Malin Baryard-Johnson, född 10 april 1975, är vädur.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
3 AV 4
Johan Glans, född 9 april 1974, är vädur.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
4 AV 4
Lady Gaga, född 28 mars 1986, är vädur.
Foto: WILLY SANJUAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Vädurar är gärna egna företagare, de har svårt att tolerera chefer som talar om för dem vad och hur de ska göra. Det beror inte på att de inte kan lyssna och ta till sig instruktioner utan mer på att de har behov av att leda sin egen utveckling och bestämma själva. Vädurar är välorganiserade och välstrukturerade och kan ha många bollar i luften samtidigt. Det är sällan man möter en vädur som inte klarar av att slutföra flera projekt eller sysslor vid samma tidpunkt. Men när de blir otåliga vänder de sin ilska mot andra.

Stjärntecken delas in i element

Väduren är ett eldtecken och delar därför många likheter med Lejonet och Skytten.

 

Övriga element:

 

Jord

Oxen

Jungfrun

Stenbocken

 

Luft

Tvillingarna

Vågen

Vattumannen

 

Vatten

Fiskarna

Kräftan

Skorpionen

Väduren och kärlek

Vädurar är sociala varelser som älskar att träffa andra och blir ofta omtyckta i stora sällskap. De är ett trevligt tillskott på festen då de får alla andra att må bra. En vädur som tillåts vara festens mittpunkt har mycket att bidra med och kan vara häpnadsväckande generös. Får den däremot inte ta den plats den vill ha, kan humöret vända snabbt och övergå till raka motsatsen.

När det kommer till kärlek och romantik är väduren ett eldstecken som måste få ta initiativet. När vädurar blir förälskade kommer de utan att tveka att uttrycka sina känslor till föremålet för sin kärlek. Vädurar kan bli så till sig i sina kärleksförklaringar att de glömmer att ta reda på om den utvalda känner likadant. Vädurar är passionerade, fulla av energi och älskar kärleksäventyr. Men de är faktiskt också på jakt efter den livslånga kärleken. Deras akilleshäl är att de är mycket sårbara för svek i kärlek. Är dock ofta passionerade älskare som kan bli besatta av sex och många relationer.

Vädurens horoskop för 2022

Här finns spänningssökaren, men också en lojal och ofta livslång partner. Kärleken är akilleshälen hos detta tuffa och modiga, men mycket känsliga hjärta. Kan du erbjuda både överraskningar och trygghet har du chans på väduren!

Nedan hittar du Li Larssons kärlekshoroskop för stjärntecknet!

Januari 

Månen gör dig känsligare under den tuffa ytan. Om kärleken inte uppfyller dina förväntningar eller bekräftar dig som du behöver nu, tycks du vilja springa åt andra hållet. Kom ner på jorden! 

Februari 

Venus bana visar hur känslosam du är nu. Det som kan röra till det för dig är din korta stubin och förmåga att bita till i onödiga diskussioner om småsaker. Visa mer av din ödmjuka sida.

Mars

Din dragningskraft är stor under Mars/Venus och om det uppstår kemi under den här perioden kan den vara av den varaktiga sorten! Håll utkik efter din motpol Vågen eller den vänliga Vattumannen. 

April

Här kan man inte ta miste på hur förälskelsen glöder. Det är något i luften jämt och du har svårt för att låta bli att ta på den du har kär. Den fysiska kontakten ger dig behagliga elstötar! 

Maj

Du är något splittrad och om det blir så att ditt bristande fokus påverkar ditt kärleksliv, blir du smått desperat. Undvik att ta till överdrivna åtgärder, prata hellre ut om hur du har det just nu. 

Juni

Den här månaden är förmodligen inte årets hetaste för ditt tecken, kanske tvärtom. Dock råder en skön harmoni, du låter känslolivet vila från passion och drama och fokuserar på helt andra saker. 

Juli

Planeterna Venus och Jupiters glödande energier för med sig positiva effekter på kärlekslivet. Nu uppstår nya heta vanor spontant och de blir ett oväntat lyft. Du njuter och fångar stunderna! 

Augusti

Du är den som tar initiativen, men det finns en tendens att lova mycket och hålla lite. Luften går ur dig innan det roliga ens har börjat. Inse att din fysiska och känslomässiga energi är låg. 

September

En utåtriktad influens från planeten Jupiter gör det mesta lättare, även kärleksbiten. Nu uttrycker du dina behov klart och tydligt och där finns någon som svarar på dem. En lovande period!

Oktober

Kärleken når en harmonisk period och är det område som lyser upp hösten för många i tecknet. Du är kanske inte alltid närvarande, men att hinna längta och planera är också viktigt för dig. 

November

Bestämda influenser från Saturnus styr och du vill ha kontroll över allting. Det går utmärkt inom många områden, men inte i kärlek. Känslorna växlar snabbt och du måste jobba på balansen. 

December

Du har utstrålningen just nu och drar blickarna till dig. Om du märker det är en annan sak under denna aktiva tid. Den som har största chans att få din uppmärksamhet är Vågen eller Skytten!