Tvillingarna (Gemini) är både vältaliga och charmiga.
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Tvillingarna, säger om dig.
1 AV 2
Tvillingarna (Gemini) är både vältaliga och charmiga.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Tvillingarna, säger om dig.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Tvillingarna – det här säger ditt stjärntecken om dig

Tvillingarna, eller Gemini på latin, är å ena sidan vältalig, nyfiken, charmig och snabb i tanken. Å andra sidan lätt för att bli nervös, vara inkonsekvent, visa obeslutsamhet och lite väl förtjust i skvaller. Men när tvillingen mår som bäst är det en social och kommunikativ person med nära till skratt – och lite flört.

Colette van Luik

Tvillingarna tillhör luftens element och styrs av Merkurius, planeten som symboliserar kommunikation, skrivande och rörelse. Tvillingar känner sig ofta inkompletta när de inte har sällskap av andra människor, därför letar de alltid efter nya vänner, mentorer, kolleger och andra människor att prata med.

Tvillingarnas förmåga att tänka nytt och ha ett öppet sinne, gör dem till utmärkta konstnärer, särskilt författare och journalister. Det är ett mångsidigt, frågvist och kärleksfullt tecken. Detta gör tvillingarna inspirerande och aldrig tråkiga. De är sociala, kommunikativa och alltid redo att ha roligt. Men plötsligt kan de bli allvarliga, tankfulla och rastlösa. De är fascinerade av världen och enormt nyfikna på allt och alla. Och har ofta en känsla av att det inte finns tid nog att hinna upptäcka och göra allt de vill.

Tvillingarna

Planet: Merkurius.

Symbol: Tvillingarna.

Ängel: Raphael.

Färg: Gult.

Växt: Liljekonvalj. 

Metall: Kvicksilver.

Kristall: Agat. 

Motto: Jag tänker! 

Nyckelord: Kommunikation.

Element: Luft.

Turdag: Onsdag. 

Kvalitet: Föränderlig.

Polaritet: Positiv. 

Positiva drag: Formbar, självständig, kommunikation.

Negativa drag: Lynnig, otålig. 

Känsligaste kroppsdel: Armar, hals och lungor.

Tvillingarnas styrkor och svagheter

De är goda kommunikatörer och älskar att berätta. Samtidigt kan de vara ytliga och motsägelsefulla. Även om tvillingarna älskar att prata och träffa nya människor finns inte alltid ett genuint intresse. Den nyfikenhet som uppvisas kan vara flyktig och de letar hela tiden efter något nytt som kan vara mer intressant.

Som namnet antyder har tvillingarna en dubbel personlighet. De kan vara begåvade, kvicktänkta och anpassningsbara. Till de mindre smickrande egenskaperna hör ytlighet, rastlöshet och en tendens att inte slutföra saker. De är diskussionsbenägna och ger sig gärna in i debatter. De har energi, intelligens och är fördomsfria, vilket uppfattas som ungdomligt, men i diskussioner har inte tvillingarna ork att driva tesen till sitt slut, utan går fort över till något annat. Inte sällan byter de åsikt, vilket framstår som obeslutsamt eller oengagerat.

Prinsessan Madeleine, född 19 juni 1982, är tvilling.
Kanye West, född 8 juni 1977, är tvilling.
Laleh Pourkarim, född 10 juni 1982, är tvilling
Magnus Uggla, född 18 juni 1954, är tvilling.
1 AV 4
Prinsessan Madeleine, född 19 juni 1982, är tvilling.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
2 AV 4
Kanye West, född 8 juni 1977, är tvilling.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
3 AV 4
Laleh Pourkarim, född 10 juni 1982, är tvilling
Foto: OLLE SPORRONG
4 AV 4
Magnus Uggla, född 18 juni 1954, är tvilling.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Denna kombination av egenskaper gör att de är bra på att lägga fram idéer men inte lika bra på att genomföra dem. De gillar att ta del av nyheter och diskutera olika problem, men ofta tröttnar de på ämnet innan de når fram till en lösning och har redan kastat sig in i en ny frågeställning. De pratar ofta fort och kastar fram den ena idén efter den andra i raskt takt och byter åsikter med motiveringen "man kan väl ändra sig". Tvillingen är perfekt att ha med i ett projekts början, men kan vara sämre på att driva saker mer långsiktigt. Det kräver tålamod och planering som tvillingen tyvärr inte har.

Stjärntecken delas in i element

Tvillingarna är ett lufttecken och delar därför många likheter med Vågen och Vattumannen.

 

Övriga element:

 

Eld

Väduren

Lejonet

Skytten

 

Jord

Oxen

Jungfrun

Stenbocken

 

Vatten

Fiskarna

Kräftan

Skorpionen

Tvillingarna och kärlek

Den sociala begåvningen är tvillingarnas största tillgång. Det motsatta könet dras gärna till tvillingarna men blir ofta besvikna. Tvillingen är flörtig och har lätt att prata med de som uppvaktar. Men de har svårt för djupare känslomässiga relationer och tenderar ibland att hålla människor på avstånd. Tvillingarna är därför bra på ytliga relationer och korta förbindelser men har svårt att binda sig.

Hur engagerad en tvilling än kan verka i början så svalnar intresset snabbt.

Tvillingens ungdomliga personlighet har baksidan att de ofta är omogna. De har därför svårt att axla ansvaret det innebär att vara i en relation och ha familj.

Tvillingarnas horoskop för 2022

Tecknet söker en lekkamrat framför allt, först i andra hand en romantisk förbindelse. Intressanta diskussioner om litteratur och musik väcker deras intresse, medan intelligens och en humoristisk glimt i ögat är avgörande!

Nedan hittar du Li Larssons kärlekshoroskop för stjärntecknet!

Januari

Du är en ganska komplicerad varelse under månens och Mars påverkan, omväxlande sval och engagerad. Den som vill komma dig nära just nu måste vara lugnet själv genom dina ”ups and downs”... 

Februari

Du vill ge så mycket under Neptunus romantiska stjärna, men planeten Saturnus bromsar upp dina planer och du får ofta vänta på det ena efter det andra, kanske du tröttnar. Håll ut lite till! 

Mars

Nu öppnas dörrarna och många människor går ut och in i ditt liv, du kan få svårt att välja. Lyssna också på vad vännerna har att säga, innan du bestämmer dig för att ge något en tydlig chans!  

April

Det här är inte din mest romantiska tid, när andras vårkänslor spirar har du huvudet fullt med resplaner och nystarter. Det finns ont om tid för kärlek, men försök att hålla ögonen på Skytten. 

Maj

Kommunikationen är inte på topp och du får kämpa för att undvika missförstånd i dina relationer. Tack och lov dyker Venus upp som en räddare i mitten på månaden och det släpper loss vårkänslorna! 

Juni

Det är mycket omväxling och nöjen i sikte och att ständigt röra på dig minskar stabiliteten. Stanna upp ett tag, andas ut och känn efter vad som är viktigast för dig. Kanske du måste ge mer.

Juli

En aktiv och modig period, nu vågar du som ännu är singel öppna upp mer och prova dig fram. Känslorna som bubblar under ytan är ivriga, men också tålmodiga. Du har förmågan att vänta om du måste.

Augusti

Du har mycket på gång, men om kärleken gnisslar kanske allt faller som ett korthus. Hjärtat är din vägvisare, men du är egensinnig och självständig och bryr dig inte alltid om att lyssna.  

September

Planeten Mars bana visar att känslorna är heta och du som är singel är helt klart intresserad av en viss person. Det finns tecken som tyder på att det kan handla om en återförening.   

Oktober

En känslig tid i kärlek, lyckosam bara för dig som är beredd att ge allt. Nu gäller det att visa var du känner och stå för det, att skifta sinnesstämning eller glömma löften framkallar tårar. 

November

Du är en passionerad person och kärleken känns som en lustfylld erfarenhet tillsammans med den rätte. Singeln i tecknet är svag för eldtecknet Skytten, något långvarigt kan ta sin början!  

December

Du är det vanliga kvicksilvret under planeten Mars påverkan och snabba beslut är din melodi. Det är dock när du tar det lite lugnare och rådfrågar förnuftet som du kan nå kärlekens harmoni.