Skorpionen (Scorpio) är modig och passionerad.
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Skorpionen, säger om dig.
1 AV 2
Skorpionen (Scorpio) är modig och passionerad.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Skorpionen, säger om dig.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Skorpionen – det här säger ditt stjärntecken om dig

Skorpionens styrkor är rådighet, mod, passion och envishet. Svagheter är misstro, svartsjuka, tendens att vara hemlig och våldsam. När skorpionen, eller Scorpio på latin, mår som bäst är det en passionerad, modig och stark människa som inte har behov av att stå i centrum.

Colette van Luik

Skorpionen är ett vattentecken och känslor betyder allt för den. Men, även om känslor är viktiga för skorpioner, uttrycker de det behovet på annat sätt än andra vattentecken. Skorpioner har en förmåga att få omvärlden att leva ut sina starkaste känslor, men är oftast själva lugna på ytan och visar sällan sina egna känslor. Vad som sker under det hårda skalet är dock en helt annan sak. Skorpioner hyser heta känslor som kärlek och hat i lika stora delar. De är kända för sitt lugn och mystik, ofta upplevs de som lite hemliga.

De är goda människokännare, analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot är de inte lätta att avläsa för andra, de har hög integritet och håller oftast stora delar av sitt liv privat, vilket gör att de är svåra att komma in på livet. De är intresserade av existentiella frågor, är något av sökare, och har lätt för att komma i kontakt med sitt inre och sin andliga sida. 

Skorpionen

Planet: Pluto.

Symbol: Skorpionen.

Ängel: Samuel. 

Färg: Rödbrun. 

Växt: Aloe, trollhassel, kattmynta.

Metall: Stål. 

Kristall: Opal. 

Tarotkort: Döden. 

Motto: Jag kontrollerar! 

Nyckelord: Passion. 

Element: Vatten. 

Turdag: Tisdag. 

Kvalitet: Fast. 

Polaritet: Negativ. 

Positiva drag: Beslutsam, flitig, charmig, elegant.

Negativa drag: Svartsjuk, inåtvänd.

Känsligaste kroppsdel: Könsdelarna.

Skorpionens styrkor och svagheter

Skorpioner är sällan ledare, men med sin medfödda förståelse för sociala strukturer och hur människor fungerar, kan de ofta bli utmärkta chefer. Skorpioner har dock inget större behov av bekräftelse och att stå i centrum, utan kan nöja sig med att få använda sina skarpa förmågor. De är till exempel duktiga på att lösa problem genom olika kreativa lösningar. Och de är också noga med att aldrig blanda ihop jobbliv och privatliv. 

Ernst Kirchsteiger, född 3 november 1957, är skorpion.
Julia Roberts, född 28 oktober 1967, är skorpion.
Armand Duplantis, född 10 november 1999, är skorpion.
Carina Berg, född 1 november 1977, är skorpion.
1 AV 4
Ernst Kirchsteiger, född 3 november 1957, är skorpion.
Foto: Fredrik Nilsson / TV4
2 AV 4
Julia Roberts, född 28 oktober 1967, är skorpion.
Foto: MEGA/IBL
3 AV 4
Armand Duplantis, född 10 november 1999, är skorpion.
Foto: GARY MITCHELL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTO / GARY MITCHELL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
4 AV 4
Carina Berg, född 1 november 1977, är skorpion.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

De avskyr oärliga människor, kan vara svartsjuka och misstänksamma. Men de är modiga och har därför många vänner. Och de är intelligenta och lyckas vanligtvis lösa problem som de ställs inför. De har en stark inre kraft som de måste få utlopp för, oftast genom hårt arbete, diskussioner eller passionerad kärlek, men tyvärr kan det också visa sig genom våld, hämnd och svartsjuka. Skorpioner är intensiva, har behov av att testa allting till max. De ger allt när det handlar om människor de bryr sig om. De kräver mycket av sig själva och förväntar sig detsamma av andra, vilket kan upplevas som påfrestande för de som står skorpioner nära. 

Stjärntecken delas in i element

Skorpionen är ett vattentecken och delar därför många likheter med Fiskarna och Kräftan.

 

Övriga element:

 

Eld

Väduren

Lejonet

Skytten

 

Jord

Oxen

Jungfrun

Stenbocken

 

Luft

Tvillingarna

Vågen

Vattumannen

Skorpionen och kärlek

Skorpioner är sanna och trogna vänner som är både ärliga och rättvisa. De är snabbtänkta och intelligenta och trivs bäst i sällskap av likasinnade. Då är de fulla av överraskningar och ger sina vänner allt de behöver. Men om vännerna sviker får de en bitter och långsint fiende i skorpionen. 

Skorpionen är den mest sensuella och passionerade av alla stjärntecken och intimitet är viktigt för dem. När skorpioner väl blir förälskade är de dedikerade och trogna. Men, de tar det lugnt i början, de behöver ofta tid att bygga tillit och få förtroende för sin partner. De tar sina relationer på stort allvar och ger sin partner all tänkbar uppmärksamhet. Föremålet för kärleken kan bli överväldigad av skorpionens känsloyttringar och baksidan kan vara att det är svårt att besvara skorpionens intensiva kärlek. Eftersom skorpionen är så hemlighetsfull kan det också ställa till det i relationer. Det blir ofta partnern som får försöka lösa problem som dyker upp utmed resans gång. 

Skorpionens horoskop för 2022

Du kan varken vara som en öppen bok eller lättfångad om du vill få den sexiga erövraren Skorpionen på kroken. Spela (om du måste) hellre gåtfull, sensuell och spännande för att väcka det här tecknets medfödda rovdjursdrifter! 

Nedan hittar du Li Larssons kärlekshoroskop för stjärntecknet!

Januari

Känslorna växlar som vädret under planeten Uranus ostadiga påverkan. Du saknar inte attraktion eller kemi, men frihetsbehovet rövar ibland bort ditt fokus fullständigt och du gör dig onåbar. 

Februari

Du laddar om på flera plan och det frigör också energi till kärlekslivet. Nu är det dock inte lätt att hänga med i alla dina aktiviteter, du behöver en partner som är lika driftig som du! 

Mars

Här finns fina kärleksvibbar att utforska, du har någon speciell nära dig som drar. Även om du inte tycker att ni passar särskilt bra ihop på ytan, driver nyfikenheten dig att ta dig närmare.

April

Du är en tänkare under planeten Merkurius influens och nu räknar du snabbt ut vem som är förtjänt av din tid och vilka som inte är det. Du har mycket att ge, men det ska vara till rätt person! 

Maj

När du satsar hårt på dina mål kan du vara snudd på omedgörlig, du stänger helt enkelt av och kör på. Det här är en sådan tid och det finns risk att du missar dina fina kärlekschanser. Tänk om! 

Juni

Du är en tuffing och inte lätt att förhandla med, vare sig i kärlek eller i affärer. Månen hjälper dig att slappna av lite och det gör dig mer öppen och ödmjuk, kanske med ett vinnande hjärta…

Juli

Det är inte lätt att vara du under Saturnus påverkan, kraven tynger från olika håll och du känner av pressen. Det är frestande att fly in i en osäker affär, men baksmällan är tuff att hantera.

Augusti

Venus tar fram så mycket känslor att du har svårt för att tänka klart! Du vill plötsligt satsa allt på kärleken, men också på andra nära relationer. Det finns plats för många i ditt hjärta!

September

Saturnus stränga energi håller en fot på bromsen medan heta Mars gasar på. Det lutar åt en tuff kamp mellan förnuft och känsla under den här perioden. Våga släppa på kontrollen ibland... 

Oktober

Du kan ha svårt för strama band under den självständiga trenden från Uranus stjärna och nu grumlas både förnuftet och känslorna. Gå försiktigt fram och skjut upp alla viktiga beslut ett tag.  

November

Den här månadens planeter är en riktig dörröppnare för singeln. Nu möter du bekantas bekanta och det kan uppstå känslor. Ha dock inte så bråttom att du tappar bort dessa viktiga ögonblick!  

December

Du är en kramgod skorpa under årets sista månad och nu myser du gärna med tända ljus och romantiska middagar. Att ordna små överraskningar till den du tycker om ger dig många plus i kanten.